Repetisjonstjeneste

Repetisjonstjeneste, ja. Et langt, nydelig og litt mystisk ord. Det var i mai jeg fikk brevet fra Vernepliktsverket. Innkalling til «Repetisjonstjeneste, Oppkledningsøvelse, nytilført». Møt opp 11. september kl 08:45 (ikke klokka ni, det er for sent) på Terningmoen i Elverum.
Og sannelig min hatt, det er jo i morgen. Og der skal jeg være fram til fredag. I det minste får jeg vel tilført en del nye historier i gjemmesiden-mappa jeg har kalt militæret.
Kan forøvrig melde om at formen er meget bra, på tross av noen tequila-shots.

«Jeg liker detta stedet her jævlig lite»

Etter tips fra Lars har jeg lastet ned et par mp3’er som tar opp tida i Bardufoss på en fin måte. 😉 Begge er ræpp, men det gjør ingenting, for spesielt den øverste er meget bra.
KKP – vet ikke helt hvem som har laga den eller hva den heter, men men..
MC Multifuel – Bardufoss
Høyreklikk, og trykk ‘Lagre mål som’ (‘Save target as’).

    Det er den dummeste kjerringa jeg har møtt i mi tid
    og når vi er i skauen er det du som er fi.
    Jeg er så lei av å være i Bardufoss
    med en lokalbefolkning som hater oss

Begge tekstene er fra den som ligger øverst.

De siste dagene..

Jadda Ane, jeg kommer hjem på lørdag, noe som betyr at du får se meg.
I dag skulle vi egentlig dratt til Blåtind, vindens vugge, for å skyte med bazooka og kaste granater. Dessverre ble det avlyst, derfor sitter jeg nå i fysisk antrekk på velferden. Etterpå skal vi pusse våpen for siste gang, og kanskje vaske bak skapet. Forøvrig er det 74 timer igjen.
I går var vi på skytebanen. Det ble en intressant opplevelse. Vi skulle skyte skarpskyttermerket og NAJS, og jeg har alltid rula i det. For å få bronse i skarpskyttermerket må man få 52 poeng. Første gang fikk jeg 28. Han jeg lå ved siden av fikk 63, og klarte det altså. Vi bestemte oss derfor for å bytte skiver, slik at han skjøt på min, og jeg på hans. På skiva mi ble det skutt til 80 poeng, mens på hans ble det 4. Det skal sies at den gamle rekorden i troppen var på 79. Det skal også sies at vi skjøt til et bataljonsmesterskap, så det kan hende jeg, på bekostning av han andre, må opp på fredag for å hente en bataljonsmesterskapsskjorte (jeg håper noen har skutt bedre). Bestemann i NAJS og bestemann i skarpskyttermerket fikk forøvrig prøve Glock, håndvåpen. Jeg fikk ros for stilen, fordi jeg bare plaffa løs, mens Kristian (se bildegalleri) traff med ti (men brukte lang tid på å sikte og greier).
I dimisjonstesten fikk jeg bingo på sit-ups og push-ups (jeg klarte kravene akkurat), samt tangering av persen i hang-ups (1). På 3000 meter brakk jeg meg fem ganger før 1600m var passert, og brøt. Var litt forkjøla.
Ruta fredag til lørdag:
Heggelia – Narvik (buss): Avreise 1250, ankomst 1450.
Narvik – Fauske (buss): Avreise 1610, ankomst 2120.
Fauske – Trondheim (tog): Avreise 2145, ankomst 0750.
Trondheim – Hamar (tog): Avreise 0830, ankomst 1347.
Nå er det snart prøvepakking av sekk. Feltseng er kjøpt inn til Roskilde (den er glimrende), og penger er forsåvidt spart opp. Det må bare bli bra.

Nedtelling

Det er 1 dag igjen til dimisjonstesten med 3000 meter og styrke. Det er 2 dager igjen til jeg skal lære å kaste granater.
Det er 3 dager igjen til jeg går i uniformen for siste gang.
Det er 4 dager igjen til jeg leverer inn alt utstyret mitt.
Det er 5 dager igjen til jeg sitter på bussen hjem.
Det er 6 dager til jeg er framme.
Det er faktisk bare en uke igjen til jeg drar til Roskilde.
Det er 12 dager til jeg ser Sigur Rós live.
Det er 15 dager igjen til jeg drar tilbake til Hamar.
Det er altså mye som skal telles ned. På fredag drar jeg hjem. Det blir en 25 timers tur med buss og tog, som gjør at jeg er hjemme kvart på to på lørdagsformiddagen. Säfflebussen får æren av å ta meg til Danmark kvelden etter. Har kommet i festivalstemning de siste dagene, da ZTV har vist massefra Hultsfred. Synd ikke Radiohead eller Dandy Warhols tar turen, men vi har nok å glede oss til. Blurkonserten som gikk på Viva var heller ikke dårlig..
Den siste uka har jeg blant annet vært med på å revegetere. Det er skikkli spennende. Det man gjør erå dytte gjørme på plass i noen beltevognspor, og stapper noen grastuster oppi. Da blir miljøvernoffiseren og grunneieren fornøyde.
Snakkes om litt under en uke!

Fakta og rykter

Fakta: Den 20. juni leverer vi inn alt utstyret våres, og erklærer oss dimittert.
Fakta: Det er nøyaktig to uker, eller fjorten dager om du vil, til den 20. juni.
Rykte: Sambandsbataljonen drar hjem mandag den 23.
Rykte: Man får en slags dimisjonsseddel, som gjør at man kan reise med 90% rabatt i fem dager.
Mulighet: Ta buss og tog hjem tidligere. Med dimisjonsseddelen blir det billig.
Fakta: Dagene fra 20. juni til 30. juni kommer til å bli mega!
Saken er at det siden søndag har vært øvelse. På mandag og torsdag skinte sola om kapp med oss. På tirsdag og onsdag regna det mætt. På mandag og torsdag grilla vi, det er ganske ålreit. Men noen kom å sa at vi var til sjenanse for en eller annen major, derfor måtte vi flytte oss. En natt var det stillstand i øvelsen på grunn av han fyren som drukna (fire dager før han skulle dimme – snakk om uflaks). Det ble en del snakk om det, for det var ikke særlig kult. Men uansett, siste øvelsen er ferdig og alle hjerter gleder seg.
I dag var det fenrikløp her til gards. Det er sånn greie som sersjantene må gjennom på slutten, så blir de fenriker etterpå (nesten). De hadde uansett en mild versjon av beretløpet vårt. I motsetning til hva de gjorde når vi hadde løpet, så heia vi osv. De slet noe sinnsykt, så det var kanskje verdt det?
Fra idag og frem til tirsdag er jeg alene på rommet, arti /kjedelig). Alle andre har perm, men jeg brukte opp min i fjor. Kult.. Så jeg har omdøpt denne pinsen til ‘Filmpinsen’. Gjett hva det betyr? Sannsynligvis sløving over det vanlige.

Nest siste øvelse

Da er den nest siste øvelsen ferdig, utrolig kjedelig har den vært. Var med et annet kompani, og kanke si at de har det bedre enn oss (altså gamletroppen). Det gikk greit til søndag, for da var det fint vær, men å stå vakt ute i regnvær fra kl 01 til 05 er drit. Dessuten hadde vi vernemaskeøvelse, noe som førte til at vi måtte gå med gassmaska i tre timer, samtidig som vi måtte ta ned kommandoplassen (les: jobbe rimelig hardt). Det er utrolig tungt å puste inni gassmaska, så jeg tok noen lufteturer, selv om en løytnant sa at man bare skulle ta av maska hvis man besvimte (altså etter). Heia heia!
På søndag hadde vi feltgudstjeneste. Hver gang presten (fra Kristiansand) sa noe med østlandsdialekt, eller på engelsk så humra vi, ellers var det arti. 2-300 personer fullt utstyrt med AG (og evt andre våpen; jeg så både Glock og MP-5) leste «Bønn for fred». Jadda. Vi fikk forresten cola på boks der også.
Den siste øvelsen begynner på søndag. Da skal vi ta med tønnegrill og ha det godt. Vi skal ligge bak REMA 1000 i Setermoen sentrum, og feste natta lang (eller noe). Bare været blir bra, så går det greit.
Happy Kristi Himmelfartsdag da.

Heia, heia, heia militæret!

Ole Johnny ringte meg natt til lørdag og kunne fortelle at verden var gal. Det var etter at han hadde fortalt meg noen artige russetidhistorier som de fleste sikkert har hørt. De skal ikke fortelles her, for det ville vel være en bekreftelse på utsagnet, og det trengs vel ikke? Man kan leve (litt lenger) i uvitenhet.
Natt til fredag så fikk jeg med meg en soloppgang. Det var litt moro, fordi klokka var cirka kvart på fire da den gjorde det. Det som kunne gjort den enda bedre var hvis jeg
1) ikke hadde vært på vakt.
2) ikke hadde hatt på meg militære klær.
3) hadde vært varmere.
4) hadde vært på et annet sted, kanskje lenger sør.
Men likevel var det en fin opplevelse. Forøvrig er det noe dritt å stå vakt, det er kanskje det kjedeligste som fins. Kjedeligere enn lapskaus og vann, eller en volleyballkamp, eller to gamle damer som sitter på en benk og ser utover havet.
Den siste uka har det vært mønstring, også noe dritt. På mandag rulla vi sammen kabelruller, dagen etter fikk vi beskjed om å gjøre det på nytt fordi de ikke var fine nok. Det minner meg om den gangen under NATO-øvelsen da vi måtte snu snø, fordi snøen som lå øverst var møkkete, og det skulle se fint ut!
Men uansett, på onsdag er jeg hjemme igjen! Flyet lander på Gardemoen 15:00, og Kristian skal hente meg og greier. 16. mai har han visstnok skreddersydd et bra opplegg også, med Totenkringle (så sier i allefall ryktene). Gleder meg ratt innmari mye.
Nattbuss til København koster 200 kroner. Blir det alternativet mitt hvis jeg ikke dimmer før den 25./26., spør folk seg? Eller blir det flytur til 700 kroner? Heia, heia, heia militæret!

Feh faen

Hva skal man si? Skjer ingenting, vi har mønstring for tida. Det gjelder å skaffe seg så ålreit arbeid som mulig, noe jeg er ganske flink til. Det er folk her man har lyst til å gå løs på med øks, men det gjør man selvfølgelig ikke. Nå er jeg klar for Big One og cola!
Forøvrig, et lite DVD-tips til dere som kjøper det. Pulp Fiction har blitt satt ned en goddel, og koster nå bare 9 pund hos play.com. Det dreier seg da om en special edition med to disker. Jarra..

I Tromsø

Har vært her en uke nå, og har opplevd (blant annet) fint vær og dårlig vær. Da vi gikk ut fra flyet etter kjempevær hjemme, var det første som møtte oss mye vind og litt snø. Det var litt av en nedtur
(sa brura å)! dagen etter dro vi ut på skytekurs på Blåtind, kjent som opprinnelsesstedet til vinden. Men været var utrolig bra! Heldigvis, siden vi var ute nesten hele tida. Skjøt kanskje 4-500 skudd i løpet av kurset, men ble ikke merkeverdig bedre.
Lørdag morgen dro jeg og en del andre til Tromsø. Vi bodde på Viking hotell, noe ikke alle var like fornøyd med. Mye penger ble brukt i løpet av dagen, og da gjerne på Vinmonopolet. Vorspiel på rommet
var bra, med flere fine kommentarer. Så gikk turen ut på byen, først dro vi til Ovenpå, hvor ølen kosta 19 kroner hele kvelden. På en lørdag ja. JayPea var DJ og greier. Tok vel ikke akkurat av, men det var ålreit med noe anna enn Topp20-musikken til Krekkern. Etter Ovenpå stakk vi til BlåRock, som var helt sinnsykt kult. På utsida så det ut som et bolighus, og på innsida så det ut som det kuleste utestedet jeg noen sinne kom til å være på. Med trommesett, svære plakater av The Clash, Velvet Underground, Nick Cave, Joy Division, Nirvana, Smashing Pumpkins osv osv osv, og utrolig mange bilder og stæsj på veggene var førsteinntrykket mega. Med lyden som fulgte var alt topp. Ble der resten av kvelden gitt.
Jadda. Vi har fått ny dimmedato: 26. juni. Den dagen Roskilde virkelig begynner. Får se hva man får til. 17. mai-helga har jeg min neste og siste perm. Det blir ratt moro det? Forøvrig, russekort mottas med takk til : Torstein Frogner, Tr1/KKP/Samband, General Fleischers vei 6, 9325 BARDUFOSS. Du sender vel fortsatt ditt, du, Lise?

På skole igjen

Hohoi, det er moro med skole igjen, kombinert med å sitte foran pc’en dagen lang. Læreren er innmar treg, noe som fører til at det blir meget mye surfing på the internet. Noe som i og for seg er ålreit. Her om dagen lasta jeg ned det nye Radioheadalbum ‘Hail to the thief’. Har ikke fått hørt på det (jeg er en eksemplarisk kurselev), men Andreas har kanskje brent en versjon og sendt den oppover.. Fælt? Nei. Albumet kommer egentlig ikke før 10. juni, så spekulasjonene på hvem som har lekket det er mange. Flere mener at det er noen av bandmedlemmene selv som har gjort det, fordi noen av tekstene fort kan bli relatert til krigen i Irak.
Det er nå åtte dager til jeg kommer hjem. Torsdag 10. april klokken 0700 går flyet fra Bardufoss Lufthavn, og jeg er vel hjemme (på Hamar Stasjon) senest halv tolv. Det er finfint. På tirsdag skal vi gå tre mil på NATO-planker, med AG og sekk (m/ 7kg i) på ryggen. Det blir nok ikke en like fin opplevelse. Hva med fint vær og lite vind? Mandagen går ryktene om at vi skal ha noe drit. Nabotroppen hadde en greie á la beretløpet her om dagen, hvor de krabba rundt i saue/griseinnvoller, samt svømte litt o.l. Det er noe man ikke vil gjøre.
Om elleve dager blir jeg 20 år. Det er ikke dumt. Noen som blir med på byen den lørdagen (tolvte april, altså)? Det er kanskje egoistisk, og det er sannsynligvis liten vits i, men her er en ønskeliste, for de som bryr seg om sånt:
Dimisjon
Discman (en som tar mp3-cder?)
Bok: Requiem for a dream
Evt. gavekort på bokkilden.no eller Gravdahl.
Cd: The Smiths – ‘Strangeways, here we come’, ‘Hatful of hollow’ og ‘The Smiths’
Evt. gavekort på en cd-butikk.
DVD: Fight Club, Pulp Fiction, Memento, Taxi Driver, Moulin Rouge, Minority Report, bruk fantasien.
Pølsemeny på Statoil.
Hoi, der tok fantasien slutt. Jaja, det spiller vel ingen kasserolle.

    oh be a darling and wipe your tears away he never looked we’ve all been there no one ever came out its not as if i’m being sent to war another false alarm never needed the wheelchair and then they came sorry i didn’t catch you what was that sound? everyone looks around there they are i’ve waited too long for this moment her mother saw away you are embarrased suddenly he stand up and walk away please wake up mister what did he say? no don’t do it turn around what is it? her bed is empty he left without a notice let’s watch a movie what do you say you don’t want him to see you like this the trees have the ability to scare me have the thought ever crossed your mind? never never never i have a deadly disease they look me in the eyes well he don’t know everything’s fine i’m fine don’t touch him