I Tromsø

Har vært her en uke nå, og har opplevd (blant annet) fint vær og dårlig vær. Da vi gikk ut fra flyet etter kjempevær hjemme, var det første som møtte oss mye vind og litt snø. Det var litt av en nedtur
(sa brura å)! dagen etter dro vi ut på skytekurs på Blåtind, kjent som opprinnelsesstedet til vinden. Men været var utrolig bra! Heldigvis, siden vi var ute nesten hele tida. Skjøt kanskje 4-500 skudd i løpet av kurset, men ble ikke merkeverdig bedre.
Lørdag morgen dro jeg og en del andre til Tromsø. Vi bodde på Viking hotell, noe ikke alle var like fornøyd med. Mye penger ble brukt i løpet av dagen, og da gjerne på Vinmonopolet. Vorspiel på rommet
var bra, med flere fine kommentarer. Så gikk turen ut på byen, først dro vi til Ovenpå, hvor ølen kosta 19 kroner hele kvelden. På en lørdag ja. JayPea var DJ og greier. Tok vel ikke akkurat av, men det var ålreit med noe anna enn Topp20-musikken til Krekkern. Etter Ovenpå stakk vi til BlåRock, som var helt sinnsykt kult. På utsida så det ut som et bolighus, og på innsida så det ut som det kuleste utestedet jeg noen sinne kom til å være på. Med trommesett, svære plakater av The Clash, Velvet Underground, Nick Cave, Joy Division, Nirvana, Smashing Pumpkins osv osv osv, og utrolig mange bilder og stæsj på veggene var førsteinntrykket mega. Med lyden som fulgte var alt topp. Ble der resten av kvelden gitt.
Jadda. Vi har fått ny dimmedato: 26. juni. Den dagen Roskilde virkelig begynner. Får se hva man får til. 17. mai-helga har jeg min neste og siste perm. Det blir ratt moro det? Forøvrig, russekort mottas med takk til : Torstein Frogner, Tr1/KKP/Samband, General Fleischers vei 6, 9325 BARDUFOSS. Du sender vel fortsatt ditt, du, Lise?

Jadda

Hva er likheten mellom Martin, Nils Aage og Jon Johansen? Begge tre har åpenbart sett KOPPS i den nærmeste framtid. Dette er kanskje ikke tiden for å komme med konspirasjonsteorier, men, det er litt mystisk.
Du har kanskje ikke lagt merke til det, men jeg har gjort store (og da mener jeg enorme) endringer på gjemmesida. Alt (tror jeg) er blitt gjort om til php. Det er nå mulig å legge igjen kommentarer på mange flere steder, og for min del blir det enklere og redigere. Men send mail hvis du ser noe feil. Det er kommet opp noen nye sider, blant en musikkside hvor jeg har en slags egen topp 40-liste. Det skal bare sies at den ikke er helt oppdatert, selv om det nok er mange av de riktige albumene som ligger der, om en ikke i rikig rekkefølge.
Vi lærer ikke Flash lenger på ‘IKT – Webutvikling’-kurset lenger, nå lærer vi HTML! Det er ganske vanskelig, spesielt siden jeg aldri har drevet med det før. Istedet syns jeg det er spennende med kursholderen (som ikke er den samme som iår). Denne har nemlig ingen hake. Det er alltid moro med folk som ikke har hake. Kanskje han brygger på struma? Kanskje han har gått for mye med bøyd hode? ænni kursholderen her prøver i det minste å lære bort noe. Firmaet med kursholdere heter Spectare. Spectare er latin og betyr blant annet vidsyn, evne til å visualisere, billedgjøre. Vårt viktigste forretningsområde er nettopp å kunne visualisere nye produkter med hjelp av 3D-modellering. Er det ikke søtt? Dessverre er det ikke noe bilde av kursholderen på hjemmesiden dems, men e-mailadressa hans ligger der. Du kan jo sende han en mail, og spørre om han har bilde. Da blir han sikkert glad.
Og Jon Arne, angående refs så har jeg ikke hørt noe, virker ikke som det vil skje noe med meg (men det kan jo komme like overraskende som Døden sjøl). Han som kjørte får nok refs gitt.

  «You meet people who come and transform your life without knowing it and then they betray you. Softly, softly, they betray you. You see them making their pacts with the enemy, and then you watch them leave, like an army retreating after pillaging a town. You watch them leave against a background of rubble and the setting sun.»
  «The world isn’t real, except when it’s boring.»
  «Death comes knocking on the door.»
  «You used to have too many friends, now you don’t have any.
  Which means you never really had one.»

På skole igjen

Hohoi, det er moro med skole igjen, kombinert med å sitte foran pc’en dagen lang. Læreren er innmar treg, noe som fører til at det blir meget mye surfing på the internet. Noe som i og for seg er ålreit. Her om dagen lasta jeg ned det nye Radioheadalbum ‘Hail to the thief’. Har ikke fått hørt på det (jeg er en eksemplarisk kurselev), men Andreas har kanskje brent en versjon og sendt den oppover.. Fælt? Nei. Albumet kommer egentlig ikke før 10. juni, så spekulasjonene på hvem som har lekket det er mange. Flere mener at det er noen av bandmedlemmene selv som har gjort det, fordi noen av tekstene fort kan bli relatert til krigen i Irak.
Det er nå åtte dager til jeg kommer hjem. Torsdag 10. april klokken 0700 går flyet fra Bardufoss Lufthavn, og jeg er vel hjemme (på Hamar Stasjon) senest halv tolv. Det er finfint. På tirsdag skal vi gå tre mil på NATO-planker, med AG og sekk (m/ 7kg i) på ryggen. Det blir nok ikke en like fin opplevelse. Hva med fint vær og lite vind? Mandagen går ryktene om at vi skal ha noe drit. Nabotroppen hadde en greie á la beretløpet her om dagen, hvor de krabba rundt i saue/griseinnvoller, samt svømte litt o.l. Det er noe man ikke vil gjøre.
Om elleve dager blir jeg 20 år. Det er ikke dumt. Noen som blir med på byen den lørdagen (tolvte april, altså)? Det er kanskje egoistisk, og det er sannsynligvis liten vits i, men her er en ønskeliste, for de som bryr seg om sånt:
Dimisjon
Discman (en som tar mp3-cder?)
Bok: Requiem for a dream
Evt. gavekort på bokkilden.no eller Gravdahl.
Cd: The Smiths – ‘Strangeways, here we come’, ‘Hatful of hollow’ og ‘The Smiths’
Evt. gavekort på en cd-butikk.
DVD: Fight Club, Pulp Fiction, Memento, Taxi Driver, Moulin Rouge, Minority Report, bruk fantasien.
Pølsemeny på Statoil.
Hoi, der tok fantasien slutt. Jaja, det spiller vel ingen kasserolle.

  oh be a darling and wipe your tears away he never looked we’ve all been there no one ever came out its not as if i’m being sent to war another false alarm never needed the wheelchair and then they came sorry i didn’t catch you what was that sound? everyone looks around there they are i’ve waited too long for this moment her mother saw away you are embarrased suddenly he stand up and walk away please wake up mister what did he say? no don’t do it turn around what is it? her bed is empty he left without a notice let’s watch a movie what do you say you don’t want him to see you like this the trees have the ability to scare me have the thought ever crossed your mind? never never never i have a deadly disease they look me in the eyes well he don’t know everything’s fine i’m fine don’t touch him