Uncle’s Institution

Hvis du liker musikk, og særlig hvis du liker Eels, bør du ta en titt på Uncle’s Institutions hjemmeside. Sangen ‘Birds in my backyards’ bør alle laste ned, men det er mye annet bra der også.

Byen byen byen

I går hadde Ole samla massene for «årets vorspiel». Om det ikke levde opp til dette navnet (hvem kan glemme vorspielet Søby hadde i sommer?), så var det i hvertfall artig. Rundt regna 50 mennesker hadde samla seg på Svampen, brorparten kjente jeg (og dom je itte kjente holdt je meg LANGT unna!). Høydepunktet var da Martin sang karaoke av ‘Barbie girl’. Hvor mange poeng han fikk vites ikke, men det er nok uansett bedre enn de 0 Cato, Magnus og min tolkning av The Clashs ‘Should I stay or should I go’ fikk. Lars spilte nakenbiljard, mens Marius, Martin og jeg spilte en biljardversjon hvor det sto om liv og død. Det skjedde forsåvidt ikke så mye der. Noen dro hjem i tolvtida (tapere), mens andre holdt det gående til de ble kasta ut.
Ryktene skal ha det til at Nils Aage spaserte ut fra Hydranten rundt halv ti i dag tidlig.

Sees på Svampen

Har nettopp vært på Svampen med Kristian og Ole Johnny, for å stelle i stand til i kveld. Bord ble satt opp, sofaer ble snudd, askebegre ble satt ut, og alkoholholdige varer ble tatt bort.
Det var karaokemaskin der, så vi tok en sang hver. Kristian sang ‘My way’ av Frank Sinatra, Ole sang ‘Take on me’ av A-HA, og jeg sang ‘That’s life’ av Frank Sinatra. Man fikk poeng fra 1-100 på hvor bra det var når sangen var ferdig. Kristian fikk 96, og beskjed om at han var «the perfect artist». Ole fikk 97 poeng, og samme beskjed, mens jeg knuste all konkurranse med 98 poeng. Nå melder jeg meg på i østlandsmesterskapet i karaoke.

God jul

Mor ligger skamslått i en krok på kjøkkenet, far spyr i juletreskoen og unga tar repern i garasjen.
God jul!

Cubling!

Hvor? Ingeberg Cublingarena (ved siden av Ingeberg skole).
Når? Tirsdag 23. desember kl. 13:00.
Hvem? Alle cublere i nærområdet. Er du ikke medlem av Norges Cublingforbud så frykt ikke, for det vil bli tatt med innmeldingsskjema.
Husk varme klær, og godt fottøy, da det kan bli kaldt. Ta gjerne med varmt drikke, og noen kaker. La oss gjøre dette til en folkefest!
Les mer om cubling.

Storskolen

Tatt fra et innlegg i gårsdagens Hamar Dagblad, skrevet av en lektor:

  «Yrkesfag er etter hvert blitt et upresist begrep, det omfatter mange. Jeg har hatt mange klasser, særlig gutteklasser på håndverksfag. Jeg har stor sans for mange av dem, de har interesse for fotball og fiske og en mengde andre positivt ladede ord som begynner på F som jeg ikke kan nevne her, og noen av disse kan nok øke den helhetlige kompetansen. Men langt fra alle. For hvilke holdningshelheter finner vi blant mange av disse? Er det toleranse, er det antirasisme, er det anti-svart arbeid, er det et positivt syn på kunnskap, på fysisk fostring, på det å kunne lese, skrive, regne – ta ansvar og delta, for eksempel i Operasjon Dagsverk? Nei, så pokker om det er – jeg vil helst ikke at mine barn skal fylles med den «helhet» en del av disse representerer.»

Byen

Skandale. Vorspiel hos Brage var kult. Jeg tok mange fesetbilder så jeg hadde noe å legge ut på internett. Nå har jeg mange bilder du kan se på!!!
Festbilder!
Glad for å kunne hjelpe.
Etterpå stakk vi til Krus. Hønnern, Magne, Brage, David, Trond, Marius, Eirik m.fl. Ganske bra. Så ble det Grotta på Brage, Marius, Eirik og meg (etter en tur på Sieste). Det var ikke mange kjentfolk der, så vi stakk til Krus, men alle var borte, så vi gikk tur-retur Krekko. Noen ville ha meg med på ‘Paletten’, og det må jo være stort at folk fortsatt kaller Crescendo det. Støtte på Sunniva, og tok henne med til Grotta, hvor resten av natta ble tilbragt.

Mad world

De fleste som har sett Donnie Darko vil huske sangen som avslutter filmen, ‘Mad world’ av Gary Jules og Michael Andrews (originalen er laget av Tears For Fears). Sangen ble sluppet på singel i Storbritannia 15. desember, og har nå overraskende blitt en het kandidat til å komme øverst på singellista til jul (det er alltid stort å få ‘julesingelen’ i Storbritannia). The Darkness har solgt omtrent 100.000 av sin singel, mens Jules bare har et par tusen færre solgte.
Bookmakerne, forøvrig, er redde:

  «“It would be a disaster for bookmakers if Gary Jules gets to number one. He was 50/1 back in November and 2/1 now. This is the biggest gamble on a Christmas number one contender we’ve ever seen,” spokesman Warren Lush said.»

Les hele artikkelen i The Scotsman.

  Mad World
  All around me are familiar faces
  Worn out places – worn out faces
  Bright and early for their daily races
  Going nowhere – going nowhere
  Their tears are filling up their glasses
  No expression – no expression
  Hide my head I want to drown my sorrow
  No tomorrow – no tomorrow
  And I find it kinda funny, I find it kinda sad
  The dreams in which I’m dying are the best I’ve ever had
  I find it hard to tell you, I find it hard to take
  When people run in circles it’s a very very
  mad world mad world
  Children waiting for the day they feel good
  Happy birthday – happy birthday
  Made to feel the way that every child should
  Sit and listen – sit and listen
  Went to school and I was very nervous
  No one knew me – no one knew me
  Hello teacher tell me what’s my lesson
  Look right through me – look right through me
  And I find it kinda funny, I find it kinda sad
  The dreams in which I’m dying are the best I’ve ever had
  I find it hard to tell you, I find it hard to take
  When people run in circles it’s a very very
  Mad world . . . world
  Enlarge your world
  Mad world

Moralsk riktig?

Er det moralsk riktig å drepe én uskyldig for å redde ti uskyldige?
Ville du drept en venn av deg hvis du reddet ti andre venner av deg?