So many morons, so few bullets

På Holmgang «stemte» 97% av 46.000 ja til at muslimene truer ytringsfriheten og vestlige verdier. En av innringerne sa: «Nå må muslimer lære seg norske normer og regler. Vi er i Norge – ikke Absurdistan!»
Herre-jävla-gud, som svensken så fint sa det.
Edit: Interessant leserinnlegg i VG: Kjære Kåre Valebrokk:
« Dersom vi tar utgangspunkt i at 97 prosent av det publikum som ser på Holmgang mener at muslimer generelt er en slik trussel, må vi anta at det er en holdning de i utgangspunktet har, eller har fått etter å ha sett programmet. Sier dette noe om Holmgang, om TV2 – eller om hvilke seere et program som Holmgang genererer?
[…]
Kjære Valebrokk, du står naturligvis helt fritt til å utøve ditt redaktøransvar akkurat som du vil overfor Holmgang. Men som en av de omtalte og angivelig farlige muslimer, tillater jeg meg å fremme et divergerende syn enn den generalisering TV2 stadig vekk synes å legge opp til. Etter mitt syn er programmer som Holmgang direkte farlige i et samfunn hvor vi slett ikke trenger enda mer fremmedhat, mer stigmatisering, mer mistenkeliggjøring og enda mer lettvint populisme.»

HA-sporten

En ting jeg syns er irriterende er når journalistene i HA-sporten prøver seg som poeter. Det er greit når de gjør det «Litt på ‘sia», men det er bare kjipt å lese det i vanlige artikler. Slik som Vil gi seg på topp, artikkelen om årets HA-børsvinner Peter Sørensen:
«årets vinner av HA-børsen innrømmer at karrieren kunne tatt slutt før – om han ikke hadde fått orden på skadesituasjonen.
Det har gått greit i år. Med skadene altså.
Og rent sportslig har det gått mer enn greit.
Dansken har levd opp til navnet sitt.
Han har vært stor.
Han har vært Peter den store i Ham-Kams midtforsvar.»
Huff.

Abort, dødsstraff og presidentvalg

Jeg syns det virker som de som er mest mot abort er de som er mest for dødsstraff (eks: George Bush). Er det bare jeg som syns det er rart? De er jo tross alt «pro-life». For the Christian Coalition of America er dødsstraff riktig, så lenge den dødsdømte ikke er kristen.
Forøvrig, for oss som følger med i det amerikanske presidentvalget, er Electoral Vote en ganske interessant side. Den tar de ferskeste meningsmålingene fra hver stat, og ser til enhver tid hvem som har flest mandater. På mandag lå Kerry an til 280, mens Bush lå an til 254. På onsdag hadde vinden snudd. Bush hadde 291, Kerry 228.

Terrorisme

Fra Dagsavisens leder:

    «Man vinner ikke kampen mot terror ved å senke seg selv ned på terroristenes nivå. Det er ingen prinsipiell forskjell på å utløse en selvmordsbombe på en markedsplass eller sende raketter mot en folkemasse som forlater en moské. I begge tilfeller utvises den samme, totale forakt for menneskeliv som ikke er ens egne.»

Moralsk riktig?

Er det moralsk riktig å drepe én uskyldig for å redde ti uskyldige?
Ville du drept en venn av deg hvis du reddet ti andre venner av deg?

Ikke bare storskole…

Som noen så fint sa det, det er ting som er viktigere enn om man har en storskole eller ikke, for eksempel at man har en skole. I stad så jeg på en ganske bra dokumentar (eller debattinnlegg, om du vil) om USAs inngripen i Irak og Afghanistan. Mest overrasket ble jeg over dette:
24. februar 2001 sa Colin Powell, utenriksminister i USA følgende:

    «Han (Saddam Hussein) har ikke utviklet noen nevneverdig leveringsevne med tanke på masseødeleggelsesvåpen. Han har ikke mulighet til å bruke konvensjonell makt mot hans naboer.»

Les hele artikkelen av John Pilger (mannen som laget dokumentaren) her.