Snøen

Jeg husker da vi satt på skolen, første gangen det snødde for sesongen.
Da var det dritkult.
Det er det ikke nå lenger.
(Hva sier’u? Skarre ikke værra lov for en stakkars postmann å værra litt poetisk av og til? Har jo egentlig ikke tid til detta – jeg må passe nettsida mi!)

DAGENS SPØRSMÅL: Hva burde dagens spørsmål være?
Martin Holt Juliussen
Mange er klokka?
Kristian Mykleset
Ti går toget?
Brage Bevolden
Har De snus?
Hans Magnus Gjerlaug
Hvem var’n’æn karen som rasa inn på Londonerbasaren?
Ole Johnny Sundt
Jeg foreslår: Mange er klokka?
Sindre Øverstad
Ti går toget?
Tor Håkon Fladsrud
Har De snus?
Roar Kristoffersen
Hvem var’n’æn karen som rasa inn på Londonerbasaren?
Sigurd Mølster Galaasen
Kænn De veksle?
Lise Skymoen
Kænn De veksle?
Nils Aage Hafsal
Kænn De veksle?
Magnus Mo Bjørnseth
Mange er klokka?
Lars Mikalsen
Ti går toget?
Magne Søby
Har De snus?
Torstein Frogner
Hvem var’n’æn karen som rasa inn på Londonerbasaren?
Even Egeberg
Hva med: Mange er klokka?
Cato Olastuen
Ti går toget?
Ane Frogner
Har De snus?
Marius Fossum
Hvem var’n’æn karen som rasa inn på Londonerbasaren?
Trond Søby
La det flara!
Andreas Sandberg
La det flara!
LA DET FLARA!

Slå et slag!

Hadde det ikke vært for at Cato har ødelagt gleden med det, hadde vi kanskje gjort det på ordentlig. Men, nei, her er det bare i overført betydning.
Mange gamle og unge vil at sine «greier» skal bli populære på Internett. Youtube, Myspace, Urørt og Gjemmesiden er på alles tunger. Men hvordan bli kjent? Som webred for torsteins gjemmeside får jeg mange henvendelser av folk som vil jeg skal fronte «greiene» deres. Og i den lange bunken av utskrevne mailer har jeg plukket frem to jeg syns fortjener heder.
Mange har hørt om Arvid Børstad, lederen for den politiske gruppen Røde Sosialister og mannen med alle underskriftskampanjene på Hamar Katedralskole for noen år tilbake. Han gikk i hi, men misforsto og ble der i flere år. Børstad har børstet støv av sin politiske frakk, og lagt seg i selen med nye saker. Han har i den anledning, som så mange andre der ute, opprettet en blogg. Den kan du lese på http://rodesosialister.blogspot.com/.
En annen som har spurt og mast er instrumentalartisten Samuel T. Også han er tidligere observert på Hamar Katedralskole. Samuel T spiller keyboard, og har lagt ut hele sitt første album på Internett. Ingen av sangene går over minuttet, dette er visstnok på grunn av krangel med datamaskinen. Albumet heter Spasmodic, og et kjapt søk i CLUE kan fortelle at det betyr krampaktig eller støtvis. Og det kan jo ikke gå galt når man har titler som «Raging Forks» og «Ironcommander Softheart». Albumet, på 8,4 MB, kan du laste ned her: Samuel T -Spasmodic.zip

DAGENS SPØRSMÅL: Hvem vil du slå et slag for?
Even Egeberg
Gutten på Triangelen. Han er jo både naken og husløs og sulten og alene. Han mangler jo faktisk alt. Til og med et liv.
Nils Aage Hafsal
Han Domenico Cocozza. Han har jo så mange ballonger at’n nesten letter. Hørt’n kanskje skar tilbake til Italia.
Magnus Mo Bjørnseth
Påfuglen i parken. Det fins jo ingenting på Hedemarken som er så fræment og så flott.

Politisjokk i casualskubb

–Jeg vet et og annet om håndjern, jeg, sier Arrestasjons-Gjerlaug i en kommentar.

Vi fortsetter serien «gjemmesiden.net lager kvalm» der vi slapp sist. Det store spørsmålet da var hvem var’n denna karen som har infiltrert casualsklubben til «Dolken» Sundt? Medlemmene av casualsklubben (som fortsatt ikke har fått medlemskort) ble alle satt under etterforskning av to dusin private etterforskere. For de som ikke vet det er to dusin det samme som 24. Og med sju medlemmer i klubben, blir det prikk prikk prikk 3,42 private etterforskere per medlem.
Vi fikk vite hva de forskjellige medlemmene drev med, og kunne nok skrevet side opp og side ned om det – hadde de drevet med noe leservennlig. Men det er vel for mye å forlange, for dessa gutta er det bare kampdagen som teller. Ole Johnny gikk kun ut av døra da han måtte på jobb. Det samme gjaldt Torstein. Og Sindre. Marius, som ikke har jobb, ble aldri sett (men det antas at han lever – på Internett). Amund og Cato, som begge har damer, ble sett av og til, uten at det var noe mer å melde fra dem. Med Gjerlaug var det derimot en annen historie.
De private etterforskerne ble litt nysgjerrig da de fant ut at han kalte seg Arrestasjons-Gjerlaug på MSN (med e-postadressen
i_will_arrest_your_sorry_ass_and put_it_in_jail_along_with_the_rest_of_your_body@hotmail.com). Antallet etterforskere som fulgte etter Gjerlaug steg raskt, fra 3,42 til 6,84 (Marius’ sine) til 10 blank, før det gjorde et stort hopp til 21,063 . Det ble et rart opptog hver gang Hans Magnus dro fra Welhavens gate. Til slutt gikk han bort til dem, for å konfrontere dem. 42,126 øyne lyste mot ham.
«Hva er det dere driver med?» spurte Gjerlaug.
«Ja, hva tror du?» svarte de.
«Ja, sånn som dere ser ut kan jeg tro både det ene og det andre!»
«Det er riktig også.»
«Hva da?»
«At vi spionerer på deg for å finne ut om du er politi-infiltratøren i casualsklubben til Ole J.» Arrestasjons-Gjerlaug så på dem et sekund med de sløve øynene sine, før han plutselig sperret dem opp på vidt gap. Han så seg fort rundt, før han pekte på en bygning. «Er det Londonerbasaren?» spurte han, men før de private etterforskerne rakk å si at det var Bandar Seri Begawanerbasaren, hadde’n fløgi som en huggæ’rn tulling. De private etterforskerne erklærte sin søken over, og dro hver til sitt. Men kanskje får vi se mer til dem ved en senere anledning?
Vi ringte til de andre medlemmene, og fortalte at vi hadde funnet ut hvem det var.
Hva som skjedde så, er litt uklart, men vi fikk revet ut en side fra dagboka til Amund, som forklarer noe (men som også stiller en del nye spørsmål, dog ikke om casualsklubben):
Kjære Dagbok. Lenge siden sist, eller hva? Fire timer føles så altfor lenge. Så, hvordan går det med deg? Har du det bra? I stad skjedde det noe rart med meg, jeg tror det nesten ikke selv når jeg forteller det til deg. Du husker jeg fortalte deg at det var Arrestasjons-Gjerlaug som var politi-infiltratøren? Vi ble jo overraska, alle som en. Til og med Ole Johnny – og han vet jo alt. Men vi – jeg mener Ole – bestemte seg for at vi skulle jule opp Gjerlaug grundig. Snut er jo som kjent ut. Men han må ha fått vite om det på en eller annen måte.
Du skjønner, da vi var ute i stad (jeg måtte jo ta deg med, kjære dagbok), så hørte jeg en rar lyd. «Wooooosh, woooooosh, wooooosh» sa det. Først var lyden langt unna, men den kom nærmere og nærmere. Etterhvert begynte jeg å høre en nynning også. «Na-na na-na-na, na-na na-na-na». Det var Olsenbanden-melodien. Sakte snudde jeg meg rundt, og det jeg ser er Hans Magnus, med håndjernet snurrende rundt pekefingern. Han hopper på meg, får meg ned i bakken, og tar på meg håndjernene.
«Du er arrestert, i lovens navn!» proklamerte han.
«I hvilkens lov?» spurte jeg.
«Den norske!». Og sånn havna jeg i fengsel. Der var resten av gjengen også, gitt. Men nå må jeg legge meg. God natt, dagbok.
Din Amund.

Seks sjudeler av casualsklubben er altså arrestert. Hva skjer med våre venner nå? Kanskje vil det komme et nytt kapittel i krøniken om casualsklubben fra Vang.

DAGENS SPØRSMÅL: Angrer du?
Ole Johnny Sundt
Angrer? Jeg fikk da kylling av a mor, så da må det være riktig.
Sindre Øverstad
Angrer? Jeg slapp da å få Guds unåde mot meg, så da må det være riktig.
Torstein Frogner
Angrer? Jeg fikk da skrevet en bra kommentar på briskebybanden.com, så da må det være riktig.
Lise Skymoen
Angrer? Vi vant da 1-0, så da må jo det være riktig.
Magne Søby
Angrer? Jeg syns jeg ble fin med kort hår også, jeg, så da må det være riktig.
Kristian Mykleset
Angrer? Jeg bare lot det flara, så da må det være riktig.

Ting Cato har ødelagt

-Et bord
-Et stereoanlegg, type Phillips.
-Sommerferien til Thomas Sommerro.
-Sertifikatet til broren til Martin Holt Juliussen.
-Jordbærvåren til alle gårder i Vang.
-30 tilfeldige sokkepar på Hennes & Mauritz.
-Alle glassa i skapet.
-Gleden ved å være casuals.
-Terrassen på Hausmania – grusomhetens teater.
Pluss at han tok med seg alle t-skjeene på Siste Indre sist han var der.