Godt nytt år!

Godt nytt år, vinnere og tapere!
Flott bilde, eller hva? Sandberg’n tok det på Hedmarkstoppen. Jeg håper jeg aldri aldri aldri har detta uttrykket igjen. Det er kanskje det verste jeg har sett, og med kanskje så mener jeg at det ér det verste jeg har sett.

Romjulshygge

I går var det for femte gang klart for den tradisjonsrike fjerdedagsfesten femtedag, og denne kommer garantert inn på topp 5 på lista over beste femtedag. Masse folk, og tar jeg ikke feil var alle ålreite folk. Og her er det bare å arrestere meg, særlig hvis du heter Arrestasjons-Gjerlaug. Berit Borud var som vanlig overrasket over at ingen hadde tatt ut juletreet og brent det, særlig da hu fikk høre at han derre Hafsal-gutten var her.
Høydepunktet, the talk of the night, var jo naturlig nok da fotball-Jønnien forlot festen. Det andre høydepunktet var da Solvang-gutta kom, og Sætre skrek: «Faen, internettcasualsa er her!» Det er vel snart på tide at noen lager en liste over høydepunktene fra alle femtedagsfestene. Og denne noen er vel meg. Og den lista vil vel innholde ting som Kjæm du fra Stange-sangen, unnskyldningsdorullen og da Asphaug hoppa ut av vinduet. Kort liste, da. Jajajaja.
Det var jo et forbanna trivelig rakfisklag på onsdag også, da, sjøl om Berit Borud var litt skeptisk da hu fikk høre at det var dessa Hafsal-gutta som arrangerte, men det var rått den tida jeg var der, og det var jo ikke lenge. Karseth’n kom og spilte, også. Det var høydepunktet. Han spilte «Lofferen», «Adam og Eva», «Alle tiders by», «Ti går toget?», «Fra pappen til pappen», hvor Even, Line og Markus gjorde en glimrende jobb som kumjølkere, en sang om en sjøorm i Mjøsa, og som ekstranummer, «Fuglesangen» fra Den levende skogen. Karseth-skeptikerne blant publikum måtte bite i den sure rakfisken og innrømme at detta, det var no. Rakfisken, som forøvrig var god. Akkevitten var også god, noe dessa Hafsal-gutta smertelig fikk erfare.
Jeg vil også ta meg den freidige friheten og legge ut årets samtale, som kåret av’n Marius:
Møkksætre’n: «Jeg er en tapertrysling.»
Møkk-cato: «Men det er den beste typen trysling.»
Møkkfossum: «Det er også den beste typen taper.»

Checklist

  • Innvie nymalt stue. Check.
  • Spille «Ti går toget?» på vorspiel. Check.
  • Synge «Kjæm du fra Stange?» på offentlig transportmiddel (og selvfølgelig møte noen derfra). Check.
  • Notere at vakta på Justisen/Paragrafen hater hele vennegjengen min. Check.
  • Prøve å starte bråk med ølsølende tapere. Check.
  • Shish kebab hos Marino grill, og elske det like mye som vanlig. Check og check.
  • Se filmen Loser, som betimelig nok går på TV3 da vi kommer hjem, helt til jeg sovner i sofaen. Check.

Roskilde 2006

Det var en utrolig bra festival. Campen, uoffisielt titulert Doktor Mikalsens Hospital, besto av over 30 folk, og de aller, aller fleste av disse var bra folk. Mye artig skjedde, og man kan vel si at alle klisjeene folk har spydd ut de siste 24 timene har vært veldig riktige.
Bra konserter ble det også, gitt. 18 stk for min del, noe som kan kalles personlig Roskilde-rekord.
Mappa til Brage er ikke helt på plass, rundt halvparten (80/145!) er der, sliter litt med plassen, serru, men kan hende jeg legger opp bildene i en enkeltfil et annet sted. Får se litt, ama, ekke så greit, detta. Hvis noen ikke liker at et bilde ligger der, send mail til frogner krøllalfa start no, og si fra. Mappa til Brage. DA HAR JEG LAGT UT ALLE BILDENE, JA.
I morgen tidlig er det Posten, sov godt.

-Vet du hvorfor det ikke er duer i Hamar?
-Fordi Magne har spist alle smulene.

Nach

I keep waving at the taxis
They keep turning their lights off

Men det var en fin tur fra Majorstua via Bislett til Torshov, klokkeslettet tatt i betraktning. Særlig når Sindre entrer nachet med «I purchased one coke, so I stole the other.» Nå står soving på programmet. Da jeg våkner skal jeg gå til Torshovdalen, med en diger Cola. Som jeg ikke har stjelt. Det blir nok bra.

Still klokka

I helga har jeg vært i Hamar, for første gang siden jul. I går var det vorspiel hos Martin, med mange bra folk som jeg ikke hadde sett på en stund.
Byturen kommer nok til å bli husket lenge, men ikke fordi den var så bra. Mer på grunn av kulda og Martin. Sistnevnte hadde også invitert til nachspiel, men det ble ikke noe av på grunn av nøkkelmisting. Martin drev også med mobilødelegging og ølkasting i går. Nære bråk, med andre ord.
Jeg gjorde stor suksess på sjekkern:
-Hva driver du med a? spør jeg.
-Er det greit at vi ikke prater sammen? er svaret jeg får. Der var det muligheter.
Pratet også med Buffy-Willow-look-a-like nummer én på Siste Indre.
Det var også fint å se at handels- og samferdselsstanden var enig om hvilke klokkeslett som gjelder når man stiller klokka. Siste Indre stengte halv tre ny tid, Elverumsbussen kom klokka fire. Det var kaldt. Det var veldig kaldt. Heldigvis hadde jeg vett på meg til å gå til et av utestedene som fortsatt hadde åpent, Brage og Cato derimot.
Vi fikk da til slutt tatt bussen, og det var da vi fant ut at Martin ikke skulle ha noe. Men vi fant et annet nachspiel, hvor det var noen kule folk og noen idioter («Hvis det bare hadde vært fred hadde det vært så monotont»). Det var kaldt der, selvfølgelig. Ble ikke mye søvn heller, selv med flere tilbud om å sove i skje.
I ellevetida gikk Brage, Cato, Martin og jeg til Grubhol for å knuse vinduer, og komme oss inn. Heldigvis fant vi en nøkkel, og alt ordnet seg til slutt.
Ironisk at årets korteste natt faktisk ble den lengste. FEST!
Har lagt ut noen bilder fra vorspielet. Beina tilhører Martin.

Fester og Roar

I går var det vorspiel i Fagerheimgata 18. Innflyttingsgaven fra Kristian var ei and i tre, som vi har satt på rommet til Line Støen. Eventuelt kan den stå i vinduskarmen på stua, til stor glede for de som går ute på gata.
Det skjedde ikke stort, ellers. Lagde en del musikklister, og var vel «geeks», som vanlig. Det var fest i naboleiligheta, og de dro samtidig som oss. Verden er ikke stor, sier folk, og det fikk vi bevist da Kari fra gamleklassa på Katta kom stormende inn i leiligheta og slang seg om halsen på en viss høy, slank, pen og brillefin gutt fra Ilseng. Etterpå hoppa hun på Sigurd, og tilslutt Tor Håkon. Roar, som også gikk i klassa vår, gadd hun ikke se på to ganger. Til Roars store frustrasjon (HA-sporten, here I come).
Og apropos Roar og gamle klassekamerater: Da Roar møtte Thea Tollersrud i fjor (eller var det førråret?), hans gamle klassevenninne fra Ener, og parallellklassevenninne fra Katta, utbrøt hun: «Jøss, er det seks år siden sist?»
Listene vi lagde vil selvfølgelig bli lagt ut på siden. Slik at Ole Johnny skal få slippe å starte samtaler med: «Det skjer lite på torsteins gjemmeside for tida.»

Tapere i fri utfoldelse

I går feiret Magnus Mo Bjørnseths bedre, svenske halvdel bursdag, og inviterte til lag i Briskebyveien. Det var trivelig, uten at altfor mye skjedde.
Da vi gikk fra Mia og Mo startet taperutfoldelsen. Siden det var lang tid til trikken, bestemte vi oss for å gå. Kristian slo hjul så han nesten datt i vannet i Slottsparken, mens Cato, Mo og jeg hadde noe vi kalte c-momentet.
Vi dro på det hippe utestedet Spasibar, hvor Kristian ødela alle Sigurd og Tor Håkons forsøk på å få seg dame på dansegulvet, ved å danse/hoppe med henda for øra (hipp musikk) og komme seg mellom gutta og damene, og helst dytte dem i hver sin retning. Det var utrolig artig, og veldig pinlig. Etter å ha hatt flere innhopp med denne formen for dans, var neste ting han gjorde, denne gangen sammen med Tor H., å peke nese (i mangel av noe bedre uttrykk) mens de dansa, fiska, skrudde lyspærer, jogga, gikk på skøyter osv. Kristian sjarmerte også damene ved å hyle dem opp i ansiktet (i mangel av en bedre setning).
Det var stort sett det som skjedde.

Kjipt

Hvis du trenger grunner for ikke å invitere Kristian, Magnus Mo, Roar, Martin, og i særdeleshet Cato, på fest, så kan jeg gi deg et par grunner:


Litt av en gjeng.