– Vi skal vise alle hva en bankett egentlig er!

LARS MIKALSEN
Født: 16. april 1984
Utdannelse og yrkeserfaring: Godt i gang med mitt 45. semester ved livets skole. Har erfaring innen yrker som stenplukker, telefonselger, maler/gartner, butikkmedarbeider, postbud og barnehageassistent.
Leser: Togtitting.
Hører på: Springsteen, Cypress Hill og Midnight Choir.
Ser på: Fotball-VM, Sopranos og erotiske internettfilmer.
Ellers: I ferd med å gjøre comeback som tølper i Hamar.

Markengs store sønn, «Mikko Magic», DJ Fali. Kjært barn har mange navn, og Lars Mikalsen er mer kjær enn de fleste. Trivelig og pratsom, og glad i litt sterkere drekke. Og toppskårer med ni mål på fire kamper. Men han mener det ikke er snakk om noe forventningspress.
– Det stilles alltid forventninger til de store spillerne i de store matchene. Poenget er jo at de som virkelig har noe å fare med på dette nivået viser seg fram når det gjelder. Uten at jeg skal hause meg sjøl opp altfor mye nå, så vil jeg gjerne påpeke at det etter fire regionskamper aldri har vært noen annen toppscorer enn undertegnede. Ordet forventningspress er nok ment på andre spillertyper enn meg sjøl.
Så du satser nok en gang på å bli toppskårer i kampen?
– Så lenge det blir en Ingeberger som scorer flest spiller det fint liten rolle hva han heter, selv om Lars Mikalsen jo er et navn de fleste forbinder med nettsus og kremmerhus.
Vinner Ingeberg i år, og i såfall hvordan?
– Vi har jo de siste årene sett at fallhøyden har vært temmelig stor ved et klokkeklart JA på et slikt spørsmål. Etterpåklokskap er jo som kjent for pingler så jeg vil igjen komme med en krystallklar tillitserklæring til vårt mannskap; Ingen skal kunne tukte oss, i alle fall ingen i blått! Matchen i fjor er jo en grei mal på både hvordan og hvordan vi ikke skal opptre. Med fare for å blåse liv i den famøse «dekkvargodefordivivardårlige»-debatten våger jeg påstanden om at vårt toppnivå ligger et hakk over Ridabus. På den annen side trenger man ikke være Ole Johnny Sundt for å se at vårt bunnivå til gjengjeld er et nivå eller så under dems. Nøkkelen ligger i å få løftet alle våre spillere opp på det samme mentale nivået – hver og en MÅ ha like stor lyst til å vinne som neste mann. Jeg er ikke i tvil om at Ingeberg anno 2007 har det som trengs for at vi endelig skal kunne vise alle hva en bankett egentlig er forno!
Hvem er du mest redd for på Ridabu-laget?
– Redd og redd. En jeg kommer på i farten, som sikkert kunne stelt i stand et par farligheter, er jo den legendariske Jon A. Johansen. Tenker jeg etter så var det vel en forsvarspiller som var ganske god for noen år tilbake, men jeg tviler på at han kan komme tilbake i godt gammelt slag. Melling tror jeg han het.
Kommer Ingeberg til å bruke noen nye spillere i år?
– Det har jo svirret en del rykter rundt vår stall til årets kamp. Det siste jeg hørte var at Sindre Øverstad var linket til oss, dette er selvfølgelig bare vås siden han er funksjonær, og etter hva jeg hører trives med det. Det er jo en del av gamet, detta der. Artig er det jo forsåvidt, men så lenge vår tropp er skadefri så stiller vi samme mannskap.
Hvordan vil laget takle eventuelle fire tap på rad? Vil noen få sparken?
– Fire på rad? Det er vel litt på kanten å drive å spekulere i slike utfall, men hvis jeg nå rent hypotetisk skal ta stilling til noe sånt, så vil jeg si at vi da har havnet i en tøff situasjon. På den annen side er vi en gjeng som tåler en del dritt, vi reiser oss igjen når vi får en smell, og det er akkurat det vi vil gjøre ved en slik nesestyver også. Dersom noen hoder skal rulle så kommer de ikke til å trille ut av vår garderobe, for å si det slik.
Hvor viktig er opplegget rundt kampen, og da særlig festen etterpå?
– Jeg og flere med meg liker å se på regionskampen som et av årets desiderte høydepunkt. Julaften, 17.mai og Halloweenfæst på Crescendo blir liksom blåbær i forhold. Vi har jo allerede et meget flott opplegg med match og bankett, men jeg tror fortsatt at vi kunne gjort mer ut av den helga det skjer. Jeg har fått med meg forslaget om pressekonferanse på Black River kvelden før match og det synes jeg er en artig ide.
– Hva fæsten angår synes jeg vi hadde det perfekte opplegget i fjor og året før. Til tross for at jeg har opplevd det som ganske trist og leit å skulle sitte ned å «kose» meg med Ridabu-gutta og grilling rett etter forsmedelige nederlag har det jo blitt ei råd utover kvelden. Og når man litt utpå natta, gjerne senere enn i fjor, ender opp på et av Hamars utesteder, så er det jaggu meg akkompagnert av en av dissa Ridabu-gutta, som plutselig ikke er så aller verst allikevel.
Sundt sier Ridabu skal spille på Ingebergs svakheter. Har han rett i at dere feildisponerer mye?
– Han har nok delvis rett i det. Vi har jo alltid disponert laget slik at vi skal kunne få det beste ut av hver mann. Det har jo vært en klok tanke, slik jeg selv ser det, med tanke på at vi ønsker å spille vårt eget spill uten å ta for mye hensyn til hva vi eventuelt kan få i trynet. Når vi ser tilbake på resultatene de siste to åra ser man jo at forandringer må gjøres. At vi scorer henholdsvis tre og fem mål og allikevel taper er for gæli. Måten vi sprakk på i fjor viser jo helt klart at vi er nødt til å balansere laget bedre. Å køle på framover, samtidig som vi kanskje ikke er fullt konsentrerte bakover, er jo risikabelt.
– Vi er også nødt til å ta i betraktning Ridabus offensive kvaliteter. Dem har kanskje ikke all verden til angripere, men med et par brukbare folk på midten er det utrolig hva dem får til så lenge vi er mest opptatt av å score mål. All honnør til forsvarerne våre som har gjort en kjempejobb, men med litt hjelp fra løperekka kunne mye sett annerledes ut.
Fire kamper – hva har vært høydepunktet og hva har vært den største nedturen?
– Høydepunktet var jo selvfølgelig å feie et seierssikkert Ridabulag av banen under åpningskampen i 2003. Sifrene 6-10 sier jo sitt om hvor spennende det var. Dessverre kan jeg komme på flere nedturer, men det er to jeg har lyst til å nevne. Den største er knapt ett år gammel, og alle må jo skjønne hvor bittert det er å ryke 5-4 etter å cruiset inn til en 2-4 ledelse ved pause. Å ha stålkontroll i en så viktig kamp, vi kan jo bare safe det inn, for så å se at vi skusler det bort på den mest uprofesjonelle måte – det var en ubeskrivelig trist følelse.
– Den andre store nedturen kom i 2004 da vi skulle revansjere 0-3 tapet fra året før. Solskinn, nyklipt matte og alt lå til rette for en praktkamp. I det fløyta går og matchen er i gang stiller vi et mannskap som savner navn som Brage Bevolden, Magne og Trond Søby og spielführer Olastuen. Hvordan dette kunne skje må du nesten spørre andre enn meg om, men det var uten tvil en gedigen skuffelse å se laget i aksjon.
Blir det mye krangling i et hjem som huser både Ridabu- og Ingebergspillere?
– Vi har jo hatt våre krangler, men det har sjelden dreid seg om regionskampen. I og med at vi tapte kampen i fjor har jeg hatt liten grunn til å prate noe særlig om det, og da min romkamerat viser såpass lite engasjement både i og rundt kampen har det vært svært liten grunn til kjekling.

The L Word

TV3 skal visst begynne å sende en ny versjon av The L Word. Vi er usikre på hva L-en står for denne gang, men vi har fått tilsendt plakaten til showet fra vår mann på innsiden.

Nach

I keep waving at the taxis
They keep turning their lights off

Men det var en fin tur fra Majorstua via Bislett til Torshov, klokkeslettet tatt i betraktning. Særlig når Sindre entrer nachet med «I purchased one coke, so I stole the other.» Nå står soving på programmet. Da jeg våkner skal jeg gå til Torshovdalen, med en diger Cola. Som jeg ikke har stjelt. Det blir nok bra.

-Ingenting om Ingeberg er verdt å slå stort opp.

OLE JOHNNY SUNDT
Født: 7. juli 1983
Utdannelse og yrkeserfaring: Adjunkt.
Leser: Congratulations – you have just met the I.C.F av Cass Pennant.
Hører på: Genesis
Ser på: Slankekrigen, Du er hva du spiser, Dr. Phil og Reisesjekken.
Ellers: Bor hjemme hos mor og trives med det.

Ole Johnny Sundt har styrt Ridabu med stort hell de siste årene. Tre seire på rad har det blitt, og i år kommer den fjerde, skal vi tro ham. Vi tok en prat om regionskampen, og han hadde sitt å si om motstanderlaget.
– Ingeberg mangler en god del, men kanskje det de mangler mest er selvinnsikt. Det var nesten perverst å se hvordan enkelte spillere i fjor falt så til de grader igjennom uten å være i stand til å se det selv. Interessen av at laget skal vinne burde være større enn personlig suksess. Rent taktisk er det også mye å rette på, men hva jeg mener de gjør feil her kan jeg ikke av hensyn til eget lag fortelle. Når det er sagt er min beundring for Ingebergs sjef Lars Mikalsen stor. Tror nok han ser mye av det samme som meg, men utfordringen ligger i å få de såkalte stjernespillerne til å følge kampplanen. I fjor syntes jeg Ingeberg tapte på det de er best på, nemlig innsats. Dette overrasket meg stort, så mitt siste lille tips til Ingeberg er å la gladfotballen ligge, og i stedet gi alt i duellspillet. Det er muligens den sjansen de har til seier 15.juli.
Hvordan skal Ridabu ta sin fjerde seier på rad?
– Selv om jeg er motstander av å besvare et spørsmål med et spørsmål, må jeg likevel stille spørsmålet: Hvordan skal Ingeberg kunne slå oss? I fjor hadde de alt i hendene sine, men klarte ikke ro det i land. Du kommer langt med innsats og entusiasme, men i tette kamper som det alltid er mellom Ingeberg og Ridabu, vil til slutt ferdighetene avgjøre, og da er det vel liten tvil om at Ridabu i de aller fleste situasjonene vil dra det lengste strået, noe som også den nåværende stillingen 3-1 er et bevis på.
– Men for å svare konkret på spørsmålet ditt, vil vi nok gå ut som vi har gjort de siste årene der vi ser an kampbildet, og legger presset våres deretter. Videre vil vi prøve å utnytte Ingebergs mange feildisposisjoner til vår fordel. Det er en kjensgjerning at Ingeberg har mye å hente på det taktiske plan, uten at det nødvendigvis har noe med lagledelsen å gjøre. Det er ingen hemmelighet at flere av Ingebergs spillere prioriterer egen lykke fremfor lagets, noe som vi selvfølgelig kan nytte oss av. Det er også viktig at vi disponerer mannskapet vårt riktig. De komplimentære ferdighetene er vel så viktige som de individuelle, men på dette området har vi vært gode på i de foregående kampene. Jeg tror vi må gjøre mange feil både taktisk og individuelt om vi skal tape kampen.
Hvem kommer til å spille for Ridabu i år?
– Litt usikkert enda. Vi har retningslinjer som vi plukker laget ut i fra. Fra fjorårets lag er Vegard Lunde uaktuell, han tjenestegjør i Afganistan, mens Jon Arne Johansen, Hans Magnus Gjerlaug og Henrik Mellum er aktuelle igjen. De som deltok på løkkefotballøkta 14. mai ligger godt an i terrenget. Som ansvarlig lagleder håper jeg at jeg får benyttet Jon Arne Johansens kvaliteter på topp, da han er en helt annen type spiller enn det vi har tilgjengelig. Men vi får se når vi nærmer oss kampdagen.
Ridabu har fått kritikk for at de lar for mange forskjellige spillere spille. Ridabu har på fire kamper stilt med 13 mann, og av disse er det vel bare Gudmund Velle som ikke er aktuell et hvilket som helst år. Ingeberg har på sin side latt 11 spillere spille, men bare åtte av disse kan kalles faste. Det kan ikke bli for mye av det gode?
– Denne kritikken flirer jeg av. Vi har en svær tropp. I mange sammenhenger er dette en styrke, men samtidig en svakhet. Jeg står hundre prosent inne for de uttakene som har blitt gjort.
Men for din egen del kan man få inntrykk av at det er viktigere å vinne enn å spille?
– Dette inntrykket kan jeg også bekrefte. Dersom det beste for laget er at jeg sitter på benken, vil også dette skje. Jeg har såpass selvinnsikt at det ikke er noen vanskelig vurdering å ta. Dessuten ser jeg hva som skjer på banen bedre fra sidelinjen. Mitt ønske er å være med å prege kampen, og hvis jeg gjør det best som Ridabus åttende eller niende mann, blir det også sånn.
Kommer det til å bli noen stunt à la fjorårets Edvard Erken (det ble sagt han ikke kunne spille, men så kunne han)
– Edvard Erken-stuntet kunne blitt bra, men vi valgte til slutt av ren snillisme å fortelle sannheten omtrent to uker før kampen. Føler oss såpass trygge på å vinne at vi i år stiller med åpne kort med tanke på laguttaket. Ingen hemmeligheter på den fronten, men vi vil nok holde tilbake på en del taktiske valg.
Hva syns du om Kristians evne til å provosere motspillere?
– Tror egentlig Kristians evne til å provosere medspillere er enda større, så det tenker jeg ikke så mye på. Dessuten tror jeg ikke Kristian er så interessert i å terge på seg Espen Arnesen.
Du har jo vært aktiv i diverse uoffisielle fotballigaer. Ranger disse: Tegneserieligaen, Bønda mot Byen, De Gode mot De Dårlige, Ridabu Rebels, regionskampen.
– Alle disse har på forskjellige tidspunkt i livet mitt hatt veldig stor betydning, og er sånn sett umulig å rangere. Hvis jeg skulle rangert litt, måtte Tegneserieligaen, Ridabu Rebels og regionskampen kommet høyere opp enn De Gode mot De Dårlige og Bønda mot Byen rett og slett på det grunnlag av at det tidvis ble for useriøst med idrett bedrevet på skolen. De andre tre har jeg vært med på å grunnlegge, og dermed vil disse henge høyere.
Noen vil si du har fått mye hets/kritikk opp gjennom årene, det være seg Genesis, bo på Hamar eller WGI. Hvordan takler du dette?
– Jeg er heldigvis av den natur at jeg bryr meg lite om hva som blir snakket om meg bak min rygg. Det får stå for de som gjør det sin regning. Hisser meg opp når jeg blir konfrontert med ting jeg ikke liker å snakke så mye om. Genesis bryr jeg meg lite om sånn sett, men da folk skal legge seg opp i hvor jeg holder til må jeg si jeg blir litt såra. Jeg elsker Hamar av hele mitt hjerte, og trives som plommen i egget her. Det handler om identitet og relasjoner. Dessuten har jeg ikke sittet på ræva hjemme hos mor på Hamar heller. Jeg har jobbet på Ener i snart tre år, har utdannet meg som lærer og har gjort mye for å styrke interessen og oppslutningen rundt min største lidenskap, Ham-Kam. Så dersom det er noe å hetse, så gjerne for meg.
– Når det gjelder WGI, så ville det vært rimelig døvt av meg å ikke spørre kameratene om de ikke ville være med. Hadde jeg tjent millioner av kroner ville nok noen reagert på aldri å ha fått tilbudet. Ikke at jeg noen gang trodde jeg skulle bli millionær av det, men det var viktig for meg å ha ryggen fri. Da fikk man heller tåle litt pes. Angrer ikke på at jeg tjente de pengene jeg gjorde, da jeg tjente de på et aksjespill der man visste konsekvensene på forhånd – at ingenting vokser inn i himmelen, og at i spill kan man både vinne og tape.
– Stort sett føler jeg meg fornøyd med det jeg har gjort så langt i livet mitt.