«Mikkoshow» sjokkerte publikum

HJELLUM (TG) Til tross for at Ingeberg tapte 8-3 mot Ridabu, var det kun ett samtaleemne etter kampen: Lars Mikalsen.
Av Ole Johnny Sundt
For sjelden har publikum sett maken. Mikalsen var høyt og lavt. Han driblet, han taklet, han dirigerte, han la opp til mål og han scoret mål. Ridabu hadde mer enn nok med å forsvare seg, og skal takke en god Henrik Mellum og Edvard Erken for at ikke laget ble slaktet av Lars Mikalsen og hans Ingeberg.
En leksjon i effektivitet og flaks
For selv om Mikalsen spilte skjorta av samtlige Ridabu-spillere, kunne han ikke forhindre at Ridabu fikk 10-12 sjanser i løpet av kampen. Utrolig nok scoret Ridabu 8 mål på disse sjansene. «Helt utrolig at vi vinner», uttalte en utslitt Jon Arne Johansen etter kampen. «Det er sjelden jeg innrømmer å ha blitt rundspilt, men i dag må jeg faktisk bøye meg i støvet å hedre Mikalsen. Han er egentlig for god for å være med på disse kampene, men dessverre for oss sier ikke kampreglene noe om at elitespillere ikke får delta.» Johansen var blant de som fikk hardest medfart av Mikalsen sin kapasitet. Gang på gang måtte Johansen «spise gras» etter Mikalsen sitt oppfordrende og utrolige gode forsvarsspill.
Alene på banen
Den ellers så stødige forsvarsspilleren Torstein Frogner, som flere ganger ble seende ut som ei kjegle etter Mikalsen sine fantastiske dribleserier, var klar i sin tale etter kampen: «I dag spilte vi mot overmakten. Lars Mikalsen var alene på banen i dag. Utrolig nok vinner vi. Det kan bli en stund til neste gang hvis Mikalsen fortsetter i samme spor.» At Mikalsen fortsetter i samme spor levnes det ingen tvil om. Unggutten fra Markeng spås en stor fremtid av flere av landets fotballeksperter. Under en sending på SVT sent fredag kveld trakk den tidligere norske landslagssjefen, Egil Drillo Olsen, Mikalsen frem som et av de mest spennende navnene i fotball-europa.
Vurderes av Solbakken
Ham-Kams genierklærte trener, Ståle Solbakken, vurderer nå å satse på Mikalsen: «Jeg har visst om Mikalsen sine egenskaper i lang tid. Han er en komplett spiller, en slags krysning mellom Rio Ferdinand, Steven Gerrard, Christiano Ronaldo og Geir Frigård.» Dessverre er det de endeløse byturene, de alt for mange våte festene og de endeløse damehistoriene som hittil har fått Solbakken til å la hver å satse på Mikalsen: «Hans liv utenfor banen er en negativ faktor. Her er han jo en krysning mellom Paul Gascoigne, Myggen, Sveinung Fjeldstad, Chris Twiddy, Sven Gøran Eriksson og Dwight Yorke.» Allikevel kan det nå se ut som om Solbakken vurderer å ta inn Mikalsen: «Målet er Royal Leauge. Det klarer vi neppe uten Lars Mikalsen. Derfor må jeg kanskje for første gang i mitt liv gå tilbake på noe jeg har sagt. Surt, men det kan være verdt det.»
Prisdryss på galla
Spillerne på begge lag samlet seg for bankett i det fri en time etter kampen. Der offentliggjorde juryformann Martin Holt Juliussen vinnerne av de forskjellige prisene juryen hadde satt opp. Mikalsen gjorde ikke overrakende storeslem da han plukket med seg fem av seks priser. Mikalsen stakk av med tittelen «årets forsvarer», «årets midtbanespiller», «årets spiss», «årets mål» og «årets spiller». Edvard Erken ble kåret til årets keeper. «Jeg vant selvfølgelig alle prisene bortsett fra keeperprisen. Jeg er ikke overrasket over det, men dedikerer alle prisene mine til meg selv. Hadde det ikke vært for meg hadde ikke Ingeberg vært noen ting», kommenterte Mikalsen i sin tale etter femte prisen. Ingeberg spillerne samtykket: «Vi er bare glade for at vi får lov til å bære samme drakt som Mikalsen», fortalte en stolt lagkamerat Even Egeberg etter kampen.
Best på fest
På festen bekreftet Mikalsen sitt rykte som kongen av alle fester. Alle festers far var ustoppelig, og hans kommentarer og morsomheter fikk både lagkamerater, motspillere og jurymedlemmer til å hyle ut i latter gang på gang. «Jeg har aldri hatt det så morsomt i hele mitt liv. Jeg er så glad for at jeg fikk lov til å tilbringe kvelden sammen med Mikalsen», kommenterte en rørt Kristian Mykleset, før han fant frem gitaren og startet å synge «There is only one Lars Mikalsen»…

Ridabu knuste Ingeberg

FOTBALLFAKTA
Ridabu – Ingeberg 8-3 (4-0)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Black River Park – 6. august 2004
10 tilskuere
MÅL
Ridabu: Arnesen (4), Johansen (2), Sundt og Gjerlaug.
Ingeberg: Mikalsen (2) og Egeberg.
DOMMER
Simen Fossum Egeberg.
GULE KORT
Mellum.
LAGENE
Ridabu: Erken, Sundt, Frogner,
Mellum, Monsen, Arnesen, Gjerlaug, Johansen.
Ingeberg: T. Søby, Grønsveen, Fladsrud, Mykleset, Nes, Mikalsen,
Egeberg, Eide

*** TRE STJERNER ***
Mellum (Ridabu)
Fladsrud (Ingeberg)
** TO STJERNER **
Arnesen (Ridabu)
Egeberg (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Erken (Ridabu)
Mykleset (Ingeberg)

HJELLUM (TG) årets regionkamp mellom Ridabu og Ingeberg ble aldri noen thriller. Allerede etter 13 minutter hadde Ridabu scoret 3 ganger, og kampen var i realiteten avgjort, og da Ridabu maskineriet skranglet litt i starten av 2.omgang, viste David Arnesen hvorfor han er regnet som en av Ridabus absolutt viktigste spillere.
Av Ole Johnny Sundt
To raske Ingeberg mål i starten av 2.omgang reduserte Ridabus firemålsledelse til kun to. Men da Ingeberg virkelig begynte å få troa på å ta igjen Ridabu, ordnet David Arnesen to raske mål og knekte det som var igjen av håp i Ingeberg-leieren.
Strålende start
Førsteomgangen var preget av fullstendig blå dominans. Bakerst hadde forsvarstreeren til Ridabu nesten full kontroll. De gangene forsvaret sviktet var Edvard Erken på plass. Hans Magnus Gjerlaug løp i stykker Ingebergs midtbane, mens David Arnesen briljerte med masse tekniske detaljer. På topp gjorde tanksenter Jon Arne Johansen jobben, og Ingeberg var heldige som slapp unna med kun fire baklengs til pause.
Nytt lag på banen
Men pausen gjorde godt for Ingeberg. Med en helt annen tæl og holdning tok de røde totalt over etter hvilen. Anført av en sprudlende Lars Mikalsen og en god øyvind Fladsrud viste Ingeberg at det bor mye i laget offensivt. Overgangene satt gang på gang, og Ridabu skal takke en meget god Henrik Mellum og Edvard Erken at det ikke ble mer en to baklengs de første 15 minuttene av 2.omgang. Så startet nevnte Arnesen sin egen lille lekestue med Ingeberg…
Viktig seier
Da dommer Egeberg blåste for full tid hadde Ridabu scoret åtte, mot Ingebergs tre. Dermed kunne Ridabu-spillerne slippe jubelen løs. «Dette var en viktig seier. Det hadde vært forferdelig å tape mot Ingeberg. Nå er vi regionsmestere, og det føles helt sinnsykt», kommenterte en sliten, men glad Henrik Mellum rett etter kampen. «Ingeberg var skadeskutt og startet uten Søby-gutta. Med dem på banen kunne vi fått det vanskeligere, men vi kan ikke gjøre noe annet enn å slå det laget de stiller med», avsluttet Mellum før han ruslet i dusjen.
Fem av seks
Spillerne på begge lag samlet seg for bankett i det fri en time etter kampen. Der offentliggjorde juryformann Martin Holt Juliussen vinnerne av de forskjellige prisene juryen hadde satt opp. Ridabu gjorde storeslem da de plukket med seg fem av seks priser. Henrik Mellum stakk av med tittelen «årets forsvarer» og «årets spiller». Edvard Erken ble kåret til årets keeper, mens David Arnesen og Jon Arne Johansen stakk av gårde med henholdsvis «årets midtbanespiller» og «årets spiss». Ingebergs Lars Mikalsen mottok prisen for dagens mål.
Best på fest
Banketten ble en rød bankett. Ingeberg viste at mange av spillerne presterer langt over gjennomsnittet på fest, og at selv om man taper kampen, er det ingen grunn til ikke å vinne festen. Med Kristian Mykleset sin fantastiske Ingeberg-sang, og de andres vannvittige høye inntak av alkohol, virket det ikke som at Ingeberg nettopp hadde tapt 8-3 mot erkefienden Ridabu. «Ridabu var latterlige på banen og de var latterlige utenfor banen. Maken til møkkagjeng skal du lete lenge etter. Vi burde ha vunnet. Jeg var den beste. Møkka jury», snerret Ingebergs midtbanespiller Lars Mikalsen, og fikk medhold av lagkamerat Even Fossum: «Enig med Mikalsen i alt bortsett fra at jeg helt klart var den beste».

De viktige tinga her i livet

I anledning at det skal være cublingrenn på lørdag, satt Kristian, Ole og jeg sammen å prata om hva som er viktig her i livet. Mye fordi en av oss angivelig skal ha uttalt at cubling ikke er blant de tohundre viktigste tingene sine.
Utdrag fra Kristians liste:
1. Styreverv i Norges Cublingforbund
2. Styreverv i Det Internasjonale Cublingforbundet
3. Organisere cublingrenn
4. Cuble
5. Videreutvikle cublinga
6. Venner
7. Gitar
Utdrag fra min liste:
1. Styreverv i Norges Cublingforbund
2. Styreverv i Det Internasjonale Cublingforbundet
3. Cuble
4. Organisere cublingrenn
5. Videreutvikle cublinga
7. Ham-Kam
12. Leve studentlivet
63. Konkurrerende vorspiel
203. Tacofest
922. Cublinghatere
Utdrag fra Oles liste:
1. Ham-Kam
2. Familie
3. Venner
4. Mat
5. United
7. Lærerskolen
9. Film
14. Skiskyting
19. Hamarungdom
20. Utroskap og sladder
201. Cubling
205. Volleyball
Skriv gjerne inn din liste i kommentarfeltet. 😉