Hårklipp

I november begynte jeg å si at jeg skulle klippe meg, på lørdag fikk jeg endelig gjort det. Det resulterte i denne samtalen med en artig kar på Posten, opprinnelig fra Irak:
– Hvor klippet du deg?
– Hamar.
– Hvor mye?
– 300.
– Herregud, jævla nordmann. Jeg kjenner en på Tøyen som klipper deg. Han prater og tuller også, for 75 kroner. Første gangen er gratis.
– Gratis?
– Ja, jeg betaler.
– Du betaler?
– Ja. Prat med meg neste gang.
Litt av en fyr. Litt av en sveis jeg har fått.
Jadda.

QUIZ

I dag var det vår tur til å holde quizen, og vi syns vel sjøl at quizen vi lagde var meget bra. I ettertid viste det seg at den kanskje var litt vanskelig. Det var ikke så lett å være sjefer, men vi fikk da kåret en vinner tilslutt, som fikk 49 av 77 poeng. Sisteplassen (18) fikk 15 poeng.
T’is served.
AKTUELT
1.Aktor har nå lagt ned påstand om straff i forbindelse med ranet av Munch-maleriene. Hvor mye må de tiltalte betale i erstatning hvis aktor får det som han vil?
2.Sveriges utenriksminister valgte å gå av tirsdag i denne uken. Hva heter hun, og hvorfor gikk hun av?
3.12. mars i år endret et sør-amerikansk land flagget sitt. Hvilket land var det, og hva besto endringen av?
POLITISK HISTORIE
4.Det vi i dag kjenner som den Europeiske Union (EU) ble grunnlagt i 1951.
a) Hva var det opprinnelige navnet på unionen?
b) Hvilke land var medlem fra oppstarten? (Flaggregler)
5.EU har vært i stadig utvidelse – hvilke land ble medlem av unionen i 1986? (Flaggregler)
6.Etter nesten 20 år med sammenhengende Arbeiderparti-styre etter andre verdenskrig mistet Ap makten sommeren 1963.
a) Hvilken sak felte regjeringen?
b) Hvilke partier dannet ny regjering? (Flaggregler)
c) Hvor lenge satt den nye regjeringen?
7.Etter valget i 1965 var Ap sitt hegemoni definitivt over og en borgelig koalisjonsregjering tok over makten.
a) Hvem fikk ansvaret for å bære ”staurene” som utgjorde denne regjeringen (hvem ble statsminister), og hvilket parti kom han fra?
MENGSHOELFERJAS VENNER (evt. noe annet)
8.Hvor var anløpsstedene til Mengshoelferja?
9.Vazelina Bilopphøggers har en sang som heter «Ferje over Mjøsa». Hvem har originalen til denne sangen, og hva er tittelen?

POPULÆRKULTUR

10.Den 78. Oscar-utdelingen fant sted i Hollywood 9. mars i år.
a) Hvem var vert for utdelingen?
b) Hvilken film vant prisen for beste film?
c) Hvilken skuespiller vant kategorien Beste kvinnelige birolle?
11.De to radiovertene Are og Odin har skilt lag, men fortsetter i P3. «Odin» er allerede på lufta med nytt program, mens Are følger etter i april. Hva er navnene på disse programmene?
12.I hvilke band spilte disse trommeslagerne?
a) John Bonham
b) Keith Moon.
c) Rick Allen.
TEGNESERIER (fortsatt populærkultur?)
13.Hvem spilte Jens von Bustenskjold i filmen Bustenskjold fra 1958?
14.I 1963 havnet en Donald-historie midt opp i språkdebatten som foregikk på den tiden, på grunn av freidig bruk av en norsk dialekt. Hva var navnet på eventyret, tegnet av Carl Barks?
15.Sangspørsmål. Artist, tittel og originalartist.
SPORT
16.Hvilke fotballspillere har i løpet av sin karriere vunnet både EM, Champions League, Premier League og den engelske FA-cupen?
17.Hvilke byer har arrangert OL to ganger?
18.Hvilke to norske fotballspillere har spilt et tresifret antall landskamper for Norge?
19.Under OL på Lillehammer i 1994 vant Johan Olav Koss tre gull på de tre lengste distansene. Han satte verdensrekord på alle tre, med hvilke tider?
GEOGRAFI
20.Vi har funnet navnet på noen artige hovedstedsnavn. I hvilke land hører disse hjemme?
a) Paramaribo
b) Ouagadougou
c) Bandar Seri Begawan
d) Antananarivo
21.Hvilke(n) farge(r) finner vi på det libyske flagget?
LITTERATUR
22.I hvilket forfatterskap møter vi skikkelser som Waglen, Dr. Munk, Tøydyra Alfred og Samuel, og Robin Hood?
23.En kjent norsk forfatter har skrevet en nådeløs historie i tre bind om bestialitetens historie. Hva heter forfatteren, og hva heter de tre bindene?
24.Hva står det på skiltet som henger over døra til Ole Brumm?
25.Hva het forfatteren som skrev boka Gjøkeredet, og hvilken skuespiller hadde hovedrollen i filmatiseringen av denne?
26.Hva er navnet på forfatterne/verket av disse sitatene?
a) To lose one parent may be regarded as a misfortune; to lose both looks like carelessness.
b) All that glisters is not gold. (Det er ikke gull, alt som glitrer).
c) Saken er den, ser i, at den stærkeste mand i verden, det er han som står mest alene.
27.Bibelen: Hva het den vise sønnen til David?
HISTORIE
28.I hvilket år ble Jerusalem ødelagt av Romerne?
29.I hvilken russisk by ble Tsar Nikolai II og hans familie henrettet i 1918?
30.Sangspørsmål. Artist, tittel og originalartist.

Weblogg

Ja. Alle har jo «blogger» nå om dagen. Til og med Gjerlaug. Og, som jeg skulle oppdage her om dagen, gjemmesidens gode venn Tor Inge. Jeg antar at når Kristian skrev «punktumboks» i forrige kommentar, mente han kommaboks.
Her er et lite referat fra det andre innlegget hans:

  «Torsdag var det OL-Amfien. Andre semifinale i håkki-sluttspillet. Hevn! Over Enga, tapet i første semi på Jordal. Over Oslo-bermen. Slummen. Med samboer’n, sønnen Jokke (sykepleierstudent i Hammerfest), kamerat Arne. Hevn! 0-2 etter første periode. Kaffe&smil&optimisme i pausa. Dragene reiser seg. Utlikner.»

Og vi kan jo le. Vi som har lest det han har skrevet før.
Men, det skal i sannhetens navn sies at han har to bloggartikler. Og jeg likte spesielt dette i den første (!):

  Parole 3: Delt barneomsorg etter skilsmisse! «Denne parolen har ikke forsvunnet. Den har aldri stått på dagsorden 8. mars. Her er det 90/10 i kvinnenes favør. So why change a winning game? Karina Bekkemellom, barne- og likestillingsminister, har antydet forslag om lovendring som innebærer delt barneomsorg ved skilsmisser. «Hårreisende forslag» fråder en alenenemor og psykolog i Dagbla’ kvinnedagen. «Hvis jeg ikke har gått i demonstrasjonstog før, så vil jeg gjøre det nå».»

Hedmarkbloggen kan du lese her.

«Russebilen»

De som trodde at «Russebilen» lå på en skraphaug i indre Trøndelag har tatt veldig feil. Den har blitt solgt til noen Løtenjenter for 8000. Det var det vel ingen som trodde da bilen ble dyttet gjennom Strandgata 17. mai. Det hører også med til historia å fortelle om de som hadde den i fjor (de kjøpte den for vrakpanten). De brukte så mye penger på å fikse den at de ikke fikk råd til å registrere den.
Vi får håpe at «Russebilen» fortsatt vil hete «Russebilen» og ikke Beauty-full, Pussy palace e.l.

Møte med politiet

Klokka var over tre da Marius får telefon fra en stakkars løddselger som vil komme seg hjem, noe Marius ikke sier nei til. Så vi henter’n Lars Erik i Strandgata, og drar til Statoil, slik at kan få kjøpt seg noe mer lødd, og kanskje ei pølse. Da vi stikker fra Statoil tar han med seg et lass med servietter (lødd) og masse flyers (lødd) for noe rally greier. Så går turen til Greftenenga, via Kirkebakken. I Hydro Texaco ser vi at vi har en politibil bak oss, og Marius og jeg snakker om at det ikke er noe kult o.l. «Bare du holder fartsgrensa går det greit!» sier jeg. Sekundet etter setter politibilen på blålysa, og blinker mætt med lysa. Marius kjører inn til sida, og politibilen stopper bak oss. En politimann kommer bort, og Marius sveiver ned ruta. Førerkort og vognkort må vises, OG PLUTSELIG banker det på ruta på sida vår (Lars Erik og meg). Hva gjør man når man er omringet av politi? Jeg sveiver ned ruta, det samme gjør Lars Erik i baksetet. «Dekk sitt å et, ja?» sier’n. Lars Erik avklarer fort at det er han som spiser og ikke jeg. «Da kan vi gjøra detta innmari lett, ved at dekk snur, og plukker opp søpla du kasta ut» sier mannen. ‘Har Lars Erik kasta ut alle lødda?’ tenker jeg. «Er det så lett altså?» sier Lars Erik. Og det er det. Vi tar farvel med politiet og stikker for å plukke søppel.
I etterkant viser det seg at Lars Erik bare kasta ut et sånn pølsepapir, forøvrig etter at Marius og jeg snakka om hvor kjipt det er å ha politibilen bak seg. Som Lars Erik sa da politiet gikk: «Dom likte nok ikke grillpølsa. Hadde det vøri ei baconpølse hadde det nok gått greit.»

En liten, nostalgisk historie fra Hamar by

To menn sitter og snakker med hverandre på biblioteket (den ene er forøvrig kjent som usbekistaner’n, for dere som tok Ilsengbussen, og var med på konspirasjonsteoriene som florerte på den tida (det er vel forsåvidt bare Gjerlaug)) om folk de kjenner. En typisk samtale:

  Usbekistaner’n: Husker du’n Yngve a?
  Den andre: N’Yngve ja. Åssen går det med han a?
  Usbekistaner’n: Han daua vel han.
  Den andre: Ja, han var vel sjuk han.. noe med hjertet..

Og sånn fortsatte de å snakke om folk de kjente som hadde daua, og at alt var bedre før i tida («Nå er det bare snakk om penger!»), alt mens jeg satt og leste avisa.