Skyting

Om tre dager er jeg hjemme igjen. Skal ta Herkules med mellomlanding i Trondheim, derfor tar turen likegjerne tre timer. Pluss at det sikkert er forsinka med et halvt århundre.
Imårra skal vi til Blåtind skytefelt for å skyte med Tolv Sju og M62. Det gleder de mest militærelskende folka her, fordi 12.7 er en mitraljøse som skyter mellom 450 og 600 skudd i minuttet. Man har faktisk ikke lov til å skyte på mennesker med den, sersjanten sa det var fordi det ville bli «for perverst». M62 er det som amerikanerne ville kalt bazooka, men som vi kaller rakettutskyter. Den store skandalen er at vi ikke kommer tilbake før klokka fem, og da er middagen stengt. Hadde ikke vært noen stor skandale, hvis det ikke var for at man skal få hamburgere, noe som faktisk er godt (sammen med kylling og ris). Dessuten ser jeg ikke..
Nå er det vel tid for potetgull?

Litt uklart..

Fem dager til hjemkomst, er fælt. Igår var det minus fire grader, og det snødde til en avveksling. Idag er det seks varmegrader, og regn igjen. Jeg venter spent på en Joy Division-cd, samt en Stanley Kubrick-dvd (Dr. Strangelove).
For tia er jeg brilleløs, brillene er ødelagt og sendt til Hamar. Derfor går jeg rundt i verden med et litt uklart syn på ting. Dessuten får jeg daglig beskjed («Beskjed er bæsj på fransk! Dåkker ska si melding!» Bruk Førdedialekt.) om å klippe håret, nå nærmer det seg snart ordre ve.
Diskusjonen om når vi dimmer har gått høyt siden jul. Staben her til gards har så lite penger at de ikke aner hvordan de skal klare å holde oss her til juli. Derfor setter de ned varmen på rommet, og litt sånn anna.

Valgets kvaler

Gratulerer med dagen Magne! Det var vel igår.. Er litt å melde, men jeg har ikke tid til det.. øvelsen er ferdig, jeg slædder på vanlige veier, og det er mega.. Nå må jeg drite, har ikke gjort det på lenge, men det er dilemma fordi det tar et kvarter å gå til kaserna, og når det kvarteret er ferdig begynner Band of Brothers på TV4, noe jeg må få med meg, fordi det er en sinnsykt bra serie om 2. verdenskrig.. Men etter det er det tid for do…

Drittvær

I går så var jeg og bowla på Setermoen, evt Bardu bowling som det het.. De hadde fire baner, og jeg fikk 120 poeng en gang.. Gjerlaug har det ikke greit, han har tatt ei visdomstann, evt operert ut.. Den måtte altså deles i fire osv.. Han blødde visstnok seks timer på torsdag.. Men jeg snakka med’n igår, og han klarte i det minste å prate.. Forøvrig sa har det vært øvelse denna uka, det beste jeg klarte var å sitte på med Dønvik, mens han presterte en 180 graders slædd over i motsatt kjørebane, og inn i brøytekanten på E6.. Heldigvis kom det ingen biler mot oss.. Det er altså glatt her, og 5 varmegrader, og regn. Og når det ikke er regn så er det opphold. Det er dessuten mye vind. Og når det ikke blåser er det vindstille. Ogsåvidere. Skal ha ny øvelse denne uka, mere kjøring, sette på kjetting, ikke sove, ikke drite, ikke spise, ligge på kaserna, og gjøre det jeg skal.

Fire fine sanger

Ole Johnny har oppdatert spalta si. Forøvrig fire fine sanger du bør laste ned:
Kings of Convenience – Manhattan skyline
Thomas Dybdahl – From grace
Boy – Caress
Elliot Smith – Between the bars
Hvem glemte jeg? Militæret er kjipe saker. Send mailen du lova, Ingrid! Det gjelder alle andre også.. Oppdatering av perm vil komme.. Bildene som ble tatt på hytteturen vil antagelig ikke komme.

Lost at sea

I lost my way
Washed out to sea
I’m lost at sea
Come back to me
Come back to me
Don’t bother me

…som Radiohead sier det.

Nok en langperm

Mandag på langperm er fæst. Klokka er kvart over ti, og dere er på skole eller i militæret eller på jobb for Løten Kommune, mens Dina ligger i senga mi og spiller Super Mario og jeg passer på a (fæl jobb ;-).
En lite begivenhetsrik helg, men likevel bra. Vorspiel hos Cato var kult, mange kjentfolk og noen av dem skulle til og med på byen. Rusbrus koster 29,50, og man får ikke spesialkompetanse på Ankern, men ellers. Bøtta til Jønni sto klar fra start av, med gode hilsninger fra Steinar, men ettersom kvelden balla på seg, og Lars delte ut tyrker, så kunne det vært fare for at han måtte brukt den sjøl.
Etter vorspielet dro bursdagsbarnet, Lise, Nils Aage, Magne, Marius, Brage og jeg til byen, Lars og Jo hadde allerede dratt, mens resten dro på nachspiel hos Martin (ikke Steinar da). Jeg var innom, i denne rekkefølgen, Grotta, Hammer, køa på Krekkern, Krus, Grotta, Hammer, nesten inne på Krekkern, Grotta, Deniz, Løtenbussen, sammen med Marius hele tida utenom Løtenbussen, og sammen med de andre til forskjellige tider ved forskjellige steder.
Løtenbussen tok oss til nachspielet til Martin. De andre hadde dratt da vi kom, men andre hadde kommet. De som var der var Brage, Cato, Magne, Martin, Lars, Magnus (Hofshagen), Nils Aage og meg, pluss at Hønnern og Simen (Solberg) var innom en tur. Lars, Cato og jeg gikk uten bukse fra Grubholskrysset og opp til Martin, og satte standarden for resten av vorspielet, av med buksa på æille. Så satt vi der og snakka piss og drakk opp drekke som var igjen. Brage og jeg gikk opp og kapra senga til Martin, som ble stapptrang da Cato og Magne kom også. Da klokka var 11 kom Magnus opp og fortalte historia om da’n Lars datt i vedpuffen (som den ble hetende tilslutt), samt historia om da’n Lars våkna opp halvveis (han sov i stolen), og reiste seg opp for å gå til sofaen for å legge seg der mens han sang/mumla ‘Dans, dans, dans oppå kukka’ eller mumla ‘Få sjå på kukka’. Alt i nærværet av Olav far til Martin. Konklusjonen ble at nachspiel er bra, men neste gang på vi ha en hel Kalinka på lager. Var hjemme klokka to igår.
På kvelden var det først biljard på Bowlinga, med Ole, Jon A og Dag. Vant opptil flere ganger, det gjorde Jon Arne også. Ole vant litt ;-). Så stakk vi til Krus for å sette rekorder på Photo Play’n. Jønni slo tilslutt Lennart endelig, mens ‘Rebels’ innehar topp 3 på Trivial Pursuit (både Genus og Millennium). Dette er da på maskina til venstre. Ellers skjedde det ikke stort. Dere kan glede dere til nyttårsaftenbilder folkens! Snart skal jeg gidde å scanne dem.

£9.99

    «We often wish our lives were just a dream. We’d like to wake up, like they do in the bad films, and be able to resolve all our problems thanks to this subterfurge. As soon as a character drowns in the cinema, hurray, he’s brought back to life. How many times have we seen that on the screen: the hero’s attacked by a seething, carnivorous monster, he’s trapped at the end of a narrow gully, but, just as the terrifying creature is about to devour him, bang, there he is sitting up in bed in a mucky sweat? Why doesn’t that happen in real life? Hey?
    How exactly do you wake up when you’re not sleeping?»
    «Why do we always chase after beauty? Because the world is so ugly it makes us want to puke.»

£9.99 – Frédéric Beigbeder
æssi to sitata er henta fra en av de beste bøkene jeg har lest, nemlig ‘£9.99’. Den røska opp i alt mulig, og føltes som en bra tarmskylling. Boka anbefales til de fleste, forholdsvis uten unntak.
Kom hjem halv tolv idag, flyet var bare en halv time forsinka!! Nå er det snart vorspiel hos Cato, og så er det byen.. Mega.