De siste dagene..

Jadda Ane, jeg kommer hjem på lørdag, noe som betyr at du får se meg.
I dag skulle vi egentlig dratt til Blåtind, vindens vugge, for å skyte med bazooka og kaste granater. Dessverre ble det avlyst, derfor sitter jeg nå i fysisk antrekk på velferden. Etterpå skal vi pusse våpen for siste gang, og kanskje vaske bak skapet. Forøvrig er det 74 timer igjen.
I går var vi på skytebanen. Det ble en intressant opplevelse. Vi skulle skyte skarpskyttermerket og NAJS, og jeg har alltid rula i det. For å få bronse i skarpskyttermerket må man få 52 poeng. Første gang fikk jeg 28. Han jeg lå ved siden av fikk 63, og klarte det altså. Vi bestemte oss derfor for å bytte skiver, slik at han skjøt på min, og jeg på hans. På skiva mi ble det skutt til 80 poeng, mens på hans ble det 4. Det skal sies at den gamle rekorden i troppen var på 79. Det skal også sies at vi skjøt til et bataljonsmesterskap, så det kan hende jeg, på bekostning av han andre, må opp på fredag for å hente en bataljonsmesterskapsskjorte (jeg håper noen har skutt bedre). Bestemann i NAJS og bestemann i skarpskyttermerket fikk forøvrig prøve Glock, håndvåpen. Jeg fikk ros for stilen, fordi jeg bare plaffa løs, mens Kristian (se bildegalleri) traff med ti (men brukte lang tid på å sikte og greier).
I dimisjonstesten fikk jeg bingo på sit-ups og push-ups (jeg klarte kravene akkurat), samt tangering av persen i hang-ups (1). På 3000 meter brakk jeg meg fem ganger før 1600m var passert, og brøt. Var litt forkjøla.
Ruta fredag til lørdag:
Heggelia – Narvik (buss): Avreise 1250, ankomst 1450.
Narvik – Fauske (buss): Avreise 1610, ankomst 2120.
Fauske – Trondheim (tog): Avreise 2145, ankomst 0750.
Trondheim – Hamar (tog): Avreise 0830, ankomst 1347.
Nå er det snart prøvepakking av sekk. Feltseng er kjøpt inn til Roskilde (den er glimrende), og penger er forsåvidt spart opp. Det må bare bli bra.

Nedtelling

Det er 1 dag igjen til dimisjonstesten med 3000 meter og styrke. Det er 2 dager igjen til jeg skal lære å kaste granater.
Det er 3 dager igjen til jeg går i uniformen for siste gang.
Det er 4 dager igjen til jeg leverer inn alt utstyret mitt.
Det er 5 dager igjen til jeg sitter på bussen hjem.
Det er 6 dager til jeg er framme.
Det er faktisk bare en uke igjen til jeg drar til Roskilde.
Det er 12 dager til jeg ser Sigur Rós live.
Det er 15 dager igjen til jeg drar tilbake til Hamar.
Det er altså mye som skal telles ned. På fredag drar jeg hjem. Det blir en 25 timers tur med buss og tog, som gjør at jeg er hjemme kvart på to på lørdagsformiddagen. Säfflebussen får æren av å ta meg til Danmark kvelden etter. Har kommet i festivalstemning de siste dagene, da ZTV har vist massefra Hultsfred. Synd ikke Radiohead eller Dandy Warhols tar turen, men vi har nok å glede oss til. Blurkonserten som gikk på Viva var heller ikke dårlig..
Den siste uka har jeg blant annet vært med på å revegetere. Det er skikkli spennende. Det man gjør erå dytte gjørme på plass i noen beltevognspor, og stapper noen grastuster oppi. Da blir miljøvernoffiseren og grunneieren fornøyde.
Snakkes om litt under en uke!

Fakta og rykter

Fakta: Den 20. juni leverer vi inn alt utstyret våres, og erklærer oss dimittert.
Fakta: Det er nøyaktig to uker, eller fjorten dager om du vil, til den 20. juni.
Rykte: Sambandsbataljonen drar hjem mandag den 23.
Rykte: Man får en slags dimisjonsseddel, som gjør at man kan reise med 90% rabatt i fem dager.
Mulighet: Ta buss og tog hjem tidligere. Med dimisjonsseddelen blir det billig.
Fakta: Dagene fra 20. juni til 30. juni kommer til å bli mega!
Saken er at det siden søndag har vært øvelse. På mandag og torsdag skinte sola om kapp med oss. På tirsdag og onsdag regna det mætt. På mandag og torsdag grilla vi, det er ganske ålreit. Men noen kom å sa at vi var til sjenanse for en eller annen major, derfor måtte vi flytte oss. En natt var det stillstand i øvelsen på grunn av han fyren som drukna (fire dager før han skulle dimme – snakk om uflaks). Det ble en del snakk om det, for det var ikke særlig kult. Men uansett, siste øvelsen er ferdig og alle hjerter gleder seg.
I dag var det fenrikløp her til gards. Det er sånn greie som sersjantene må gjennom på slutten, så blir de fenriker etterpå (nesten). De hadde uansett en mild versjon av beretløpet vårt. I motsetning til hva de gjorde når vi hadde løpet, så heia vi osv. De slet noe sinnsykt, så det var kanskje verdt det?
Fra idag og frem til tirsdag er jeg alene på rommet, arti /kjedelig). Alle andre har perm, men jeg brukte opp min i fjor. Kult.. Så jeg har omdøpt denne pinsen til ‘Filmpinsen’. Gjett hva det betyr? Sannsynligvis sløving over det vanlige.