Heggelia

11 dager (tror jeg) i militæret, og i dag fikk vi lov til å ligge så lenge vi ville (hvertfall til klokka ett). Har perm nå nemlig, men liten vits i å dra hjem av den grunn. Det skjer nemlig så mye her! I går så jeg Minority Report på Heggelia Kino, den var rimelig tuff. Etterpå stakk vi (jeg og noen jeg bor på rom med) bort til Narvesen. Tett i tett med Narvesen ligger Jonny’s Bistro, og der var det folksomt. Alle jentene i Bardufoss/Heggelia sentrum under 14 år hadde samla seg der, sammen med alle rånerne over 20, pluss en del militærfolk. Aldri har jeg sett noe så harry/rånete før! Mer kommer senere!

Melding fra militæret

En liten melding fra militæret: HER ER DET SCHPAAAA!!! Eller ikke.. Spesielt ikke når man ser hvilke band som skal spille på Rockefeller utover høsten.. Men hva er vel bedre enn 20 push-ups om dagen? Regner med at det vil komme flere utførlige detaljer omkring militæret på sida mi siden. Får perm 11. september, men før det så er det bare å sende meg mail a! frogner@start.no eller snail-mail:
Torstein Frogner
Tr 1/Kommandoplasskompani/Sambandsbataljon
General Fleischers vei 6
9325 BARDUFOSS

Fest, fest, fest

Søndag idag, og har vært på fæst på fredag og lørdag. Action paction. På fredag var det stemning her, Ane hadde sin beryktede, berømte avskjedsfest. Noen ankom i beruset tilstand, flere forlot stedet mye senere på natta i beruset tilstand, og de fleste hadde det vel absolutt fint. øyvind og Dag sovna i senga mi, noen spydde i senga til Ane, en annen prøvde å spy fra senga til Dina (vi nevner ikke navn 😉 osv osv. Kristian spilte gitar, Tor Håkon sang. Lars og Lars Erik kasta plastikkstoler. Sigmund var innom, han drar til USA ett år 11. september! Naboene var overraskende nok ikke innom (da mener jeg selvfølgelig de onde). Og, tja, skjedde vel strengt tatt ikke noe stort i løpet av kvelden. øystein Bårdseth var så å si sistemann som dro, rundt klokka to (tidlig). Da var a Line i gang med rydde, Ane var halvsur, Ingrid var trøtt, Lise lå å sov (antar jeg) og Jønni satt i sofaen. Jeg gikk til sengs rundt tre, sovna vel rundt fire (for da gikk’n Ole opp å la seg(?)). Ryktene skal ha det til at han ikke fikk sove på grunn av vaskemaskina, og derfor, etter å ha tatt en runde rundt huset, tok sykkeln min med seg hjem. Jeg våkna først klokka seks, deretter da Lise dro på jobb, fra ca 7 (mon tro om hun var blitt kurert for gummiknær da), så da Arne Frogner begynte å vaske nede, fra omtrent 8, og så kom Dina og hoppa tau oppe, og jeg var generelt trøtt hele lørdagen.
Men det hindra meg jo ikke i å dra på byen samme kveld. Først var det fæst (vorspiel for noens del) hos Dag. Det var hovedsaklig den gode, gamle Kjernen som hadde møtt opp der, pluss noen til. Edvard hadde vodka som han ikke drakk, fordi han ikke hadde Solo Pluss, og dette ergret en stor del av forsamlinga (Cato, Ole J og Lars). Kvelden gikk med til å se på deler av Crocodile Dundee, drekke opp drekket mitt, se folk (Cato, Ole J og Lars) melde på Edvard osv. Kristian spilte gitar, men hvor var Tor Håkon? Martin kjørte Jon Arne, Ole, Kristian og meg til byen. Det ble en fin tur, hvor man nostalgiserte over Fragglene. Vi stakk på Haven, der vi møtte Tor Håkon og Håvard. David og Lars Erik (som også var hos Dag) kom også. Folk ble borte, og kom fram igjen som det passa seg. Kristian, Ole, Håvard, Tor Håkon og jeg stakk på Crescendo. I Gågata fant vi Karstein og Simen, som ble med på «Fest i boxer!» og inn på Cresca, hvor jeg kom inn gratis (sleip jævel jiu). På Cresca skjedde det ikke mye. Spangen var der – lovlig! – og ble gratulert med dagen. Deretter dro jeg hjem, etter å ha vært med å kjøre Lars og Line til Støseth (oOoOo).
Søndagen har gått rolig for seg. Brage passer på leiligheta til broren sin på Hamar vest nå – var der og så en film fra 1941 i kveld. Citizen Kane het den faktisk, og mange mener at den er verdens beste film. Og den var jo ikke dårlig. Katta til broren til Brage, Tiger, kan sies å være farligere enn Bromann(!!!!). Altså Bromann er den onde, mens Tiger er håndlangern, den brutale. Don Bromann og Luca Tiger.. Da vi skulle dra, ringte Andreas på ringeklokka til nabo’n (klokka var tolv), og så løp vi, trampa seff noe sinnsykt på asfalten. Deretter kjørte vi rundt og fortalte folk om fragglene vi hadde fanga.

Trond Søby

Her er ei lita arti historie, da, om en gang jeg så film me’n Trond, broren til’n Magne.
Vi hadde spilt basket på Rollsløkka, og dro så for å leie film. Det endte i ‘Almost famous‘. Så dro vi opp til Han Med Håret, og så på den. Det nærma seg slutten av filmen, og vi hadde sett en masse rockeklisjeer osv, og, vel, jeg syns filmen var ålreit, men tror kanskje ikke Trond gjorde det. Uansett så sier’n, når slutten nærmer seg, med litt stamming i starten av setning:

    «Dænni filmen er en parodi på LOTR [Ringenes Herre].»


Og det var litt morsomt sagt, så da lo jeg. Var ikke det ei fin historie, så vet ikke jeg hva fine historier er, nei. Jo. Og husker dekk den gangen vi skulle mot Fart på Hjellumbana i fjor med Rebels? Også holder Ole foredraget sitt, mens Trond hele tida kommer innpå med «Vi må passe øss for’n Kristian Gjøra. Broren min, n’Magne, sier’n er bra!» eller «Hæn Kristian Gjøra er skikkli bra, for det har broren min, ‘n Magne sagt.» Han er litt morsom, han der Trond, ja.
Jaja, Sandberg havna i 2C, Martin i 3C, DET BLIR MORO GUTTA!!! 🙂 Og jeg skal ta grisestellet for aller siste gang imårra! 4 år, og alt er plutselig over, akkurat som et tårn eller to.

Trim og gjesteboklesing

I anledning gjesteboka mi, vil jeg prøve å skape litt blest om den, slik at kanskje folk skriver mer i den? Det ville uansett vært hyggelig det. Jo altså, en liten ‘best of’ er vel ikke å forakte? Jeg gjør i det minste et ærlig forsøk…Altså meldinger, og kommentarer til dem.

Mattelinken kom dessverre aldri, det sto ikke lenger Adolf Asphaug, og alle hjerter gleder seg? Og at det er en grei nok side må jo være meget positivt når det kommer fra Dem (ærede Zimmerführer).

Hva da?

Har Asphaug noen gang vært oppe i 5.3% når det gjelder noe annet en Planetarion? Vet Hugo eller Bjørg svaret? Og forøvrig, angående parentes 2, vi har da det vel alltid moro?

Hva betyr dette? Står det ikke noe nyttig her?? Ikke noe moro?? Hææ? Jeg hakke sett at du i det hele tatt har prøvd å lage noen hjemmeside?!

Er Ole Johnny den eneste i Hamar som liker is? Gå inn på Hamar Dagblads hjemmesider og stem, og se resultatet i morgendagens papiravis. Og, det ville vel i hvertfall fått fart på Jønnis saker om det var nakenbilder av Gam her… 😉 Anarchy for the UK!!

Krämgodt språk!

Vi trodde han døde under 2. verdenskrig.. Men han er tilbake! Med større bart, og lengre hentesveis! HITLER 2! (Kunne det blitt en bra film?)

Morsomt å se e-mailadressene til Lars forandre seg for hver melding.. Dessuten, spesielt hyggelig med kommentaren «Takk kara, dekk gjør det mer meningsfylt å sørfe på nettet..» Eller?

Hyggelig å ha internasjonalt besøk. [Uttales i Reodor Felgens stemme.]

Hvem er H. Gotoma? Og hvorfor legger han fra seg sitater fra Gamle Edda (eller nye? usikker…) akkurat når jeg leser på norsk muntlig? Mystisk.
Så til stoff som er mer aktuelt, nemlig svar på spørsmål/tiltale etter min forrige oppdatering.

«Og et svar til Marte er snylter, om det var Marte Wetten du mente.,». Skulle det stå noe etter dette? Ja, det var Marte Wetten jeg mente. Men apropos trimming og soving i skjønt vannmaleri, det fungerte dårlig. Da jeg kom hjem ti på fem var jeg så våken som om jeg nettopp hadde våkna, og så sliten som om jeg nettopp hadde sykla fra Hamar til Boro for første gang på et år, etter å ha vært våken i nærmere mange timer. Og etter å ha klaget høylytt til andre, Line Støen, kan jeg fortelle at jeg ikke er den eneste som synes du sykler for fort! Neida!! Alle jeg har snakka med, det være seg folk som sykla sammen med oss, eller venner, eller kjærester for den saks skyld, alle sammen synes en ting, du sykler noe alvorlig fort (er dette negativt eller positivt? jeg ekke sikker…).Du må roe ned litt.. Tenk på at plutselig så ligger du der, påkjørt av en bil osv osv. Og dette vil du ha andre med på?? Drepe deg selv og andre med sykkel? Uten effektivt vernesystem (hjelm)? Det kommer til å gå galt en gang. Skaff deg førerkort på moped og moped jo før jo heller.

Jeg ljuger ikke, nerdegjeng ble sagt, av fortelleren. Ja, det ble nok retta til «den gjengen din» av fortelleren siden, men uansett så stilte jeg bare et spørsmål, det behøver ikke å ha noen som helst forbindelse med noe som noen har sagt mens de har vært uedrue (jeg skal ikke nevne navn).

Oppsummering i quiz-versjon

Burde jeg tatt på en hamburger, en pølse, en kylling samt masse pommes frites eller ville jeg vært mindre mett nå?
Er jeg virkelig så schtøg som Brage skal ha det til?
Er det lurt å søle øl på brettspill, Martin?
Er kupp i Equador som en gatefest å regne?
Er Lise Skymoen-fylle historier halvmorsomme?
Er det positivt å være den peneste i nerdegjengen, og hvem består denne av?
Hvorfor er det så mye lettere å sykle på RV25 enn på en skarve grusvei (Hommelstadveien)?
Hvordan var det å se Martin HJ og Magnus Heramb sykle før i tida?
Fins det smartere steder å låse syklene enn på drive-in minibank?
Var Kristian, Ole Johnny, Sigurd og Jon Arne fulle da vi ankom Traktør’n?
Er det kult å skrike «HOMO!!» femtitusen ganger?
Har Lars og Kristian dansa sammen i gågata?
Er det 17 årsgrense på Munken?
Er virkelig Marthe Spanken et mobbeoffer?
Er det 16 årsgrense på Munken?
Er jeg sønn til Einar Frogner???
Kan poeng om rydding i kantina bli morsomt?
Er det verdt å sloss for?
Bor han ene vakta på Munken ved Bonden?
Er Gam en levende USA-reklame?
Vil Lars Kojedal ha bråk, eller dame?
Er Marthe Wetten den verste snylteren?
Så virkelig ikke Line meg på dansegulvet?
Er tumaz og Ingrid sammen?
Hadde vi vunnet rebusløpet hvis vi hadde kutta opp boxeren(e) i strimler og lagt dem utover?
Eller hadde vi vunnet rebusløpet hvis vi hadde blotta oss for Ingrid B(usterud)?
Er autografen til Kristian, Jon Arne og meg selv fortsatt på armen til Karianne?
Var det 70 varmegrader inne på Munken?
Hvor er Teenage Mutant Ninja Turtles blitt av?
Ruler Peppe Pepsodent-tyggis?
Er det kult å spinne foran Siesta, slik at man ikke ser noe gjennom eksosrøyken?
Er det noe bedre å gjøre det hvis man er full og over 50?
Hadde Johan store planer om å pisse på den selvsamme bilen?
Ville mannen putta ham i motoren?
Ga politiet bot til old boys-gjengen?
Var dem flinke til å tute på Statoil?
Er Jønni en bra historieforteller?
Er det nødvendig med et så innihælvetes tempo når man skal sykle hjem?
Hæ, Line??
Er Madeleine funnet?
Burde jeg sove nå, i stedet for å skrive ætti?