Julegaveforslag

Kjøp boka til Tor Karseth om Abraham Pihl. Den er gull verdt i enhver lokalhistorisk samling. Det beste er å lese den mens du hører på «Adam og Eva». Talas.

Påan igjen

En titt på programmet til Roskilde 2006, som er nesten klart nå, gir denne lista:

  Bør se:

 1. Animal Collective
 2. Arctic Monkeys
 3. Clap Your Hands Say Yeah
 4. Death Cab For Cutie
 5. Bob Dylan
 6. Editors
 7. Kashmir
 8. Morrissey
 9. Phoenix
 10. The Raconteurs
 11. Sigur Rós
 12. The Streets
 13. The Strokes
 14. Roger Waters fremfører Dark Side of the Moon
 15. Kanye West
  Sikkert verdt en titt:

 1. Deftones
 2. Franz Ferdinand
 3. Guns’n’Roses
 4. Happy Mondays
 5. JR Ewing
 6. Kaiser Chiefs
 7. Kaizers Orchestra
 8. Damian Jr. Gong Marley
 9. My Midnight Creeps
 10. Placebo
 11. Shout Out Louds
 12. Thåström
 13. Under Byen

Eller hva sier dere?

Flyttefot

Det var nok ikke bare jeg som ble overraska da jeg i går kveld fikk høre hvem som skulle flytte. Det var nemlig i går jeg fikk beskjed om at Ole Johnny flytter fra Hamar til Oslo. Martin flyttet jo som kjent til Hamar for ei drøy uke siden, og Ole skal senere ha uttalt at «denne byen er ikke stor nok for oss begge». Han fortsetter på lærerhøgskolen i Oslo.
Så hvor skal han bo, lurer du kanskje? Jo, det har seg slik at Roar flytter ut fra Henrik Klausens gate. Ryktene sier at han skal flytte sammen med sin nye kjæreste. Navnet til jenta er ikke avklart, men det ryktes at hun jobber på samme sted som Kristoffersen, og kanskje heter Anne. Eller var det Anna? Det er altså uvisst. Man vet heller ikke om hun har eller ikke har ansiktshår.
Kristian og Ole Johnny, altså. Ungkarskollektiv på Bislet. Damer og drekke dagen lang. Eller kanskje ikke? Det gjenstår jo å se.
OPPDATERING: Roar har ringt og fortalt at han ikke har fått seg kjæreste, og at det ikke er en jente med ansiktshår han har flyttet sammen med. Det er Martin. Martin fant ut at ti dager i Hamar var nok. «Før var jeg postmann og syntes at det var kult og sånn, men så begynte jeg og drekke, og da tenkte jeg: Det er jo detta jeg vil drive med!» Nok et ungkarskollektiv, med andre ord. Så spørs det da, om Oslo er stor nok for Ole Johnny og Martin.

Hjelp, vi har demokrati

I Dagbladet kan man i dag lese kronikken Hjelp, vi har demokrati av Ronny Kjelsberg, som omhandler kritikken SV har fått etter «nyheten» om boikotten av Israel. Der står blant annet:

  Hvem trenger demokrati, når vi har tilgang på ettbindsverket «Skikk og bruk i parlamentarismen» skrevet av VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen, NRK, TV2 og resten av rukla?
  […]
  Mener norske journalister og kommentatorer at den norske befolkningen er for dumme til å se forskjell på partiet SV og regjeringen Stoltenberg? Ja, Magnus Takvam sa til og med på NRK den 6/1 at man «nesten må drive med politikk på heltid» dersom man skal skjønne forskjellen.

Mange kunne nok ha godt av å lese det.

Gladsak?

østlendingen har en gladsak å fortelle i dag: Sammen i 25 grandiose år. Det har seg nemlig slik at det ikke bare er Grandiosaen som er 25 år i år, men også Eldri Svisdal fra Oppdal.

  – Jeg kommer fra en «pizzafamilie», og Grandiosa har alltid vært favoritten. Når vi var små var fredagen høydepunkt med tysk detektime og Grandiosa, minnes hun.

Synd at Grandiosa er slik en drittpizza, da, Eldri? Takke meg til taco.
Og forøvrig:

  Erna Solberg var raskt på banen, og løste problemet med for få studentboliger.
  – Folk har et sted å bo, slo hun fast.
  Uten at noen ble særlig klokere av den grunn.

Something’s fishy in Ohio

Something’s fishy in Ohio
«In the Ukraine, citizens are in the streets protesting what they charge is a fixed election. U.S. Secretary of State Colin Powell expresses this nation’s concern about apparent voting irregularities. The media give the dispute around-the-clock coverage. But in the United States, massive and systemic voter irregularities go unreported and unnoticed.
Ohio is this election year’s Florida. The vote in Ohio decided the presidential race, but it was marred by intolerable, and often partisan, irregularities and discrepancies. U.S. citizens have as much reason as those in Kiev to be concerned that the fix was in.
In Ohio, a court just ruled there can’t be a recount yet, because the vote is not yet counted. It’s three weeks after the election, and Ohio still hasn’t counted the votes and certified the election. Some 93,000 overvotes and undervotes are not counted; 155,000 provisional ballots are only now being counted. Absentee ballots cast in the two days prior to the election haven’t been counted.»
«In one of dozens of examples, Ellen Connally, an African-American Supreme Court candidate running an underfunded race at the bottom of the ticket, received over 257,000 more votes than Kerry in 37 counties. She ran better than Kerry in the areas of the state where she wasn’t known and didn’t campaign than she did where she was known and did campaign.»
Ohio tally fit for Ukraine
«We learned, for example, that an additional 93,000 voters had gone to the polls yet machines had registered no preference of theirs for President. Only a manual recount can tell us for sure what happened to those 93,000 ballots.
Then, red-faced election officials in Franklin County admitted a computer error on Election Night had tallied 4,258 votes for Bush in a precinct where only 638 people voted. That correction alone will drop Bush’s margin by 3,620.»

Oslo, del 1

Fordel: At Ane, Cato, Lise, Sigurd og jeg kan gå hjemmefra kl 02:45 for å kjøpe kebab i kebabsjappa fem minutter opp gata.
Ulempe: «Artig krangling» med kebabfyren om medium/sterk saus.
Fordel: At Kristian ble borte.
Ulempe: S.U.
Fordel: Det er litt lov å heie på Brann siden Ham-Kam kan få plass i UEFA-cupen hvis de vinner.
Ulempe: Bergensere.

Valgvake

Her er oppdateringene fra nattens valgvake. Les den fra bunnen og oppover, så får du med deg den rivende utviklingen.
09:54
Nå er jeg hjemme igjen. Jeg trekker tilbake det jeg skrev 08:33 – at Bush kom til å ta New Mexico. Der skiller det 1.003 stemmer nå. Jeg tror vi kan si 261 til Bush og 252 til Kerry, med Ohio (20) og New Mexico (5) igjen. God natt.
08:56
Too close to call!! Ohio vil avgjøre. Vi kommer ikke til å få svaret før om 11 dager. Det er konklusjonen fra valgvaken i Henrik Klausens gate 4. Nå har også Torstein lukket øynene. Dette er siste oppdatering for nå. Takk for at ingen fulgte oss gjennom natten. Vi er glad for at mange bryr seg!!
08:33
Mo har gått. Han syns det hadde stått 249-211 så lenge. Vel, nå står det plutselig 249-242. Kerry kommert sikkert til å ta Wisconsin, og Bush kommer til å ta New Mexico. 254-252. Nevada (5), Iowa (7) og Ohio (20) kan gå begge veier.
Hva sier du, Jon Arne?
07:49
Ohios Secretary of State sier at de ikke vil telle provisional ballots før elleve dager etter valget. CNN sier nå at de tror at Ohio er «too close to call». De har gitt den fargen grønn – Mo mener den hører til Nader. Fox News har som eneste kanal gitt Ohio til Bush – der står det 269 mot 211. ABC og CBS har ikke gjort det. CNN: Bush 249, Kerry 211.
Mo leder SMS-konkurransen med tre SMS’er. Roar og Torstein har to, mens Sigurd har fått en.
07:42
Bursdagsbarnet forlater oss, og etterlater seg en ledig stol. «Ingen kan fylle tomrommet i stolen.»
07:32
Det blir mer spennende. Sigurd har våkna litt igjen. Roar er vi litt usikre på. Bush leder med 96.000 stemmer i Ohio nå. Kerry-folka har sendt ut en pressemelding som sier at det fortsatt skal telles 250.000 stemmer, og at de tror Kerry vinner. Forøvrig: Bush 249 – Kerry 211.
07.18
De snakker om såkalte provisional ballots på CNN nå. Dette er stemmer som ikke blir telt opp før etter valget, og det er snakk om at det er så mange som 200.000 i Ohio. Der leder Bush med 120.000 stemmer når 89% er telt. Mon tro om det vil bli en del rettsaker her?
07:14
Meningsmåling:
Spennende utvikling av kvelden. Meningsmålingene gir et helt annet svar nå enn tidligere. Mest oppsiktsvekkende er det kanskje at 40% tror at Nader blir president. Fasinerende! At Bernt med hatten står like sterkt som Per Borten i spørsmålet om en ønsket norsk politiker som president er også interessant. Vi ønsker Bernt og hatten lykke til i kampen om valgmenn.
Hvem tror du vinner valget?
Bush – 60%
Nader – 40%
Hvem håper du vinner valget?
Kerry – 60%
Nader – 20%
Undecided – 20%
Hvilken norsk politiker, levende eller død, syns du burde bli president i USA?
Johan Sverdrup – 20%
Per Borten – 40%
Bernt med hatten – 40%
06:55
Hvis Kerry vinner resten bortsett fra Ohio og Alaska vil det bli 269 – 269. Men Bush vil sannsynligvis vinne New Mexico.
Magnus har lyst til å drite, men vet ikke om han tør.
06:51
Mo mener at Nader ville vunnet VM i stein, saks, papir, populært kalt klumsing, fordi han er den med mest leddgikt. Mo mente dessuten at Torstein ville blitt diskvalifisert. Kanskje fordi han nettopp tapte 6-2, men hvem vet?
Bush – 246. Kerry – 195.
06:32
Bush har nå 234, mens Kerry har 188.
Det ser ut som Kerry vil vinne Michigan (17), Oregon (7), Washington (11), Minnesota (10) og New Hampshire (4). Han vil mest sannsynlig få Hawaii (4) også, mens Bush vil få Alaska (3) og New Mexico (5). Da har Bush 241, mens Kerry har 242. Statene som er igjen da er Nevada (5), Iowa (7), Wisconsin (10) og Ohio (20), hvor det er ganske jevnt.
06:09
Florida til Mr. «shame on you». Det går mot en relativt klar Bush seier. Vi følger spent med. Mo har fått snusen på at også den andre Bush tvillingen har dårlige matvaner… Kan dette avgjøre?
06:06
207-188 i favør av W. sr. Pizza nummer to er under planlegging. Hvis Torstein husker å sette på ovnen etter at han er ferdig med å tisse, vil den stå på bordet innen Roar er blitt pen av skjønnhetssøvnen sin. Akkurat som om det er mulig… (At Torstein husker det altså….)
05:53
Da er turen over. To kvartaler senere er iallfall Mo og W. mindre trøtte. Torstein påstår at det ikke hjalp. Den som burde tatt turen rundt svingen er Roar, som sover søtt med den ene labben under hodet. Aftenposten har kommet, men der sto det overraskende nok ikke hvem som vant valget. Roar er mest sjokkert over det.
05:33
Etter å ha regna over det har vi funnet at Kerry ligger an til å få 264. For å vinne må han ta Ohio, og det vet vi ikke om han klarer. Akkurat nå leder Bush der. Ulidelig spennende, altså. 😉
Nå skal Magnus, Kristian og jeg gå en tur.
05:19
Sigurd og Torstein spiser pizza i god amerikansk ånd. Kristian W. har tatt på seg lykkebokseren sin… går det veien???????
05:12
På en av sidene gjemmesiden.net reklamerer for, kan man lese følgende:
«Ancient palm leaf astrology from India predicts a Kerry win in the midst of turmoil. There will be foul play due to a money scandal and dirty politics by a woman. The predictions state that the Vice-President will become the interim President. Some time later, the President will come to power. This special form of astrology, written by saints and seers thousands of years ago, predicted a Bush win in 2000.»
04:59
Nei, vi har ikke sovna ennå. Bush har nå 197 valgmenn mot Kerrys 188 (han har nettopp fått California og Pennsylvania).
Sigurd lager grafer for harde livet, og Mo gleder seg til forelesningen om seks timer. Pizza’n er i ovnen. Det er igjen i mye kaffe.
04:15
Roar holder på å sovne. Bush leder 193 mot 112. Kristian W. er i ekstase (over Roar, altså).
03:32
Nå mangler Bush bare 100 valgmenn. 170 mot 112.
Mo gjesper. Sigurd skriver oppgave. Hvem håpte på Quisling???
03:23
Nå, akkurat nå, fikk Mo lyst på en muffin. En og en halv muffin igjen av tredve opprinnelig. Kan vi trekke noen paraleller til valget?
03:09
Sigurd klikker på datamaskinen sin. Han slår i tastaturet og «monger» mot skjermen. Tre muffins igjen. Ingen har spist pizza ennå. Lenge siden Mo har gjespa nå – mon tro om han har sovna?
03:01
Flere resultater har kommet. Bush har 155 valgmenn, Kerry har 112. Kerry leder opptellingen i Ohio og Pennsylvania, mens Bush leder i Florida.
02:45
Mo er sjuk, Torstein er positiv, Kristian W. er gutt, Roar er sliten mens Sigurd er kåt. Hva kan denne kombinasjonen lede til (se linken mellom Sigurd og Kristian W)? Spenningen vedvarer.
02:30
Bush leder med 108 mot 77 ifølge TV2/CBS News, mens CNN er mer moderate. Der leder Bush med 87 mot 77.
02:24
Vanessa Kerry, John Kerrys datter, har ihvertfall arvet sin fars nese.
02:18
Meningsmåling:
Hvem tror du vinner valget?
Kerry – 60%
Bush – 20%
Nader – 20%
Hvem håper du vinner valget?
Kerry – 40%
Nader – 40%
Undecided – 20%
Hvilken norsk politiker, levende eller død, syns du burde bli president i USA?
Einar Gerhardsen – 20%
Kåre Willoch – 20 %
Gro Harlem Brundtland – 20%
Vidkun Quisling – 20%
Undecided – 20%
02:00
Nå leder Kerry med 77 mot 66.
01:57
Sigurd er forresten 21 år! Vi har hvisket bursdagssangen. Mo ga bort en bursdagspris. Gjemmesiden.net gratulerer!
30 sekunder igjen til nye resultater.
01:53
Mo lette på Dictionary.com:
hanky panky:
verbal misrepresentation intended to take advantage of you in some way
01:46
CNN lurer på om det har forekommet «hanky-panky» i stemmelokalene. Mo lurer på hva «hanky-panky» er. Kristian spør Mo om han vil være med på noe «hanky-panky» på kjøkkenet. Mo lurer på hva «hanky-panky» er.
01:42
Roar og Magnus har fått flest meldinger i kveld. Begge har fått to.
Forøvrig var det Vest-Virginia resultateene kom fra. Bush leder nå 39-3. Ca. 30% av stemmene i statene de har resultater fra har blitt telt.
01:25
Mo gjesper enn det burde være lovlig. 2 minutter og femtifire sekunder til noen resultater fra Ohio kommer.
01:03
CNN-Jeff kan fortelle at hvis forskjellene fra 2000-valget kun blir at New Hampshire og Nevada går til Kerry så vil det bli uavgjort 269 – 269, og da må Representantenes Hus bestemme hvem som skal bli president. Torstein kunne da fortelle at hvis det blir uavgjort i R. Hus så vil det ikke bli utnevnt noen president, og visepresidenten vil bli fungerende president i alt bortsett fra navnet.
01:00
De første resultatene har tikket inn. Bush har vunnet 34 valgmennstemmer, mens Kerry foreløpig kun har vunnet tre. Vi er i gang!
00:56
Sigurd har gitt opp jakten på trådløst nettverk, og heller tatt på seg lua. Mo korter ventetiden ved å spille strip-poker på mobilen.
00:27
Mo starter på sin andre kaffekopp. Sigurd har kommet tilbake, og tror kanskje naboen har trådløst nettverk.
00:06
Roar saboterer kaffen til Magnus.
Sigurd har dratt hjem for å hente pyjamasen og datamaskinen sin.
Mo snakker i telefonen med kjæresten sin.
Kristian skal drikke kaffe for første gang.
TV2 viser en dokumentar om Florida-skandalen.
23:37
«Aahhh» sier Sigurd, etter å ha slitt med lokket på termosen i et kvarter. Mo lover at pulverkaffeboksen skal være tom da vi drar imorgen tidlig. Han erklærer seg våken etter å ha tatt første slurken av kaffen. Kristian tror ikke han vil sove på fire dager.
TV2 har startet sendingene sine, og vi hører mye rar amerikanorsk.
23:16
Mo mener den ene Bush-tvillingen har hatt feil matvaner.
23:07
Friends-episoden er over, og CNN har startet sine valgsendinger. Mo og Kristian krever at linken til Kerry Gear vises slik at også dere kan kjøpe deres egen Kerry-rullegardin. Ja, Ole Johnny, de har også Kerry-sengetøy.
22:29
Mo: «Jeg er trøtt jeg.»
Det går også rykter om at han har kjøpt en Kerry-kortstokk.
19:54
Jeg har blitt invitert til valgvake hos Kristian i natt, og har tenkt til å ha live oppdatering på gjemmesiden.net. Jadda, denna tekknologien, hæ? Jeg drar ikke til Henrik Klausens veg på en god stund, ennå, men dette er en slags prolog.
De siste ukene har jeg fulgt med på siden Electoral Vote. I går ledet Kerry med 298 mot 231, mens idag leder han med 262 mot Bushs 261 (man må ha 270 valgmannsstemmer for å vinne valget). Jevnt altså. Siden blir visstnok oppdatert med resultater med en gang de kommer inn.
En annen side jeg vil sjekke regelmessig innom er Mike’s Election Watch på Michael Moores sider, hvor folk sender inn feil som har skjedd. Slik som denne:
«My son, who by the way happens to by latino like myself, went into the poll and while other voters(approximately 30)came and went, did not emerge from the facility for some time. When he finally came back to the car, he stated that he was challenged by a poll worker. The reason for the challenge was that he had recently moved about 10 houses down the street. The asked them to sign an affidavit, and he obliged. The female poll worker then had him come to the voter ledger and held a ruler to the ledger and asked him to sign his name. While my son is naive about the voting process, Thank God he knew enough to question what he was signing. He states he objected to the woman having a ruler blocking out a portion of the ledger. He informed her that before he signed, she would need to move the ruler in order for him to see exactly what he was signing. When she did, he saw she was attempting to have him sign under a completely different name, which would invalidate his vote.»
og denne:
«There are new touch-screen devices to count our votes in Florida now. A friend of mine went to the polls this morning and voted for Kerry. When she finished, she opted to review her votes. To her surprise, the review stated that she had «voted» for Bush.»