Resten av russetida

Jiu, det er en stund sida 17. mai og slekk, men etter påtrykk fra …Martin HJ… fortsetter føljetongen…
10. mai: ætti var som sagt dagen Gjerlaug hadde bursdag. Var på stranda med Solvang-gutta pluss +. Vi sang Do-Re-Mi tre ganger. (Andreas, Brage, Kim A., Martin, Marius, Dag, Håkon, Ole J, og meg). Det var sinnsykt bra! Siste gangen tok det av mætti, da var Gjerlaug med og. Ellers på stranda brant vi bål, selvfølgelig (Rule #8), og hadde det generelt bra.
11. mai: ætti var som kjent dagen Gjerlaug feira bursdagen sin, på Fredtun. Han feiret, ikke overraskende, med måte. Ble grilling og kaker og is, og vannspruting, og volleyball. Skjedde ikke så mye utover kvelden. Kjørte Asphaug, Mykleset og Mo hjem, deretter dro Martin HJ og jeg bort til Andreas, hvor vi hadde carpet-session helt til klokka nærma seg fire om morran. Mange planer fra The Evil ble funnet, pluss at vi så et romskip som gjemte seg bak ei sky (The Evil var borte).
12. mai: Prøvde å sove lenge, men ble vel vekt kl 10. Mor og far ass! 😛 Husker ikke at det skjedde noe enestående denne søndagen. Tror været var dårlig.
13. mai: Den dagen her var det idrettsfest på Tjuvholmen. Andreas, Marius, Martin og jeg dro på odden med vedkubber og tente bål. Hadde en hyggelig opplevelse med fire Løtenjenter, som blant annet kalte oss ‘Tenåringer’, ‘Mammadalt’, ‘Rævsuger’ og mange andre ord. Og dette fordi de lurte på om noen av oss kjørte. (Noe vi selvfølgelig gjorde, men det bytta på å være sykkel og bil). Det hele endte med at vi gikk nesten helt bort til dem (vi hadde ropt til hverandre, de satt ca 100 meter unna), og da det var igjen 20 meter ropte vi æDIBLæDDI, og løp bort til parkeringsplassen. Var mye fæst utover kvelden, men jeg tok ikke så stor del i den.. Bare var tilstede..
14. mai: Husker ikke.
15. mai: Folk tok det rolig ænni kvelden. Sjøl var jeg hjemme.
Natt til 17. mai: Fårschinga starta hos Mo, som forøvrig var full kl 20.. Vi dro for å se Vang-Fart, etterpå dro vi til byen. Jeg bytta på å henge i byen og 8-metern. Skjedde ikke noe stort egentlig. Jeg var sinnsykt forkjøla, og det var ikke kult. «Russebilen» spilte alltid bra musikk, og ble berømt blant Gaute. I byen var det mange kjentfolk jiu. Fra firetida var jeg meget trøtt, og prøvde å finne en mulighet til å komme meg til Katta på. Truck Norris ble til slutt redningen.
17. mai: Dagen ble startet med frokost i kantina til May kl 06, deretter fikk Harri bråka litt med en fyr, før Bayerforce One kjørte avgårde for å oppspore Oddbjørn Erviks hjem. Oppsporingen var mislykket, og folk var generelt trøtte. Tilbake på 8-metern la jeg meg til i «Russebilen», hvor Asphaug og Petter Eide var og jiu. Der hang vi til klokken nærmet seg fire over halv elleve. Jeg stakk bort til polti’n og promilletesta meg og fikk grønt lys! 17. mai-tog er fæst, og meget god stemning blant de oppmøtte. Martin HJ gikk i tog for Katta 🙂 Storhamar hadde på sin side samlet 14 lærere og vaskedamer, pluss en elev, som stakk etter halvgått tog. Etter toget gikk turen til Lovisenberg, før jeg igjen stakk til byen, hvor Jønni og jeg prøvde å komme på poeng til russetoget, sammen med Benedicte og Trine. Det gikk dårlig. Meget dårlig. På plakaten jeg bar i russetoget sto det ‘Må ha det. Bare må ha det.’ Morsomt eller hva? Kvelden gikk mot natt, og jeg fant det for godt å dra til Janosch å grille. Der snakka vi engelsk. «If this isn’t cosy then I don’t know what cosy is.» Jeg dro hjem i ett-tida, og sovna fem ganger på veien hjem (kjørte sjøl).

in fest | 658 Words

Russatida hittil

Men først: «Gratulerer med da’n, gratulerer med da’n, gratulerer Hans Magnus Gjerlaug, gratulerer med da’n!»
Natt til første: Russeslepp («Blondie») og fæst på kvelden. Ble ikke no drekking på meg, da jeg fikk siste-liten billett til konserten med Kaizers Orchestra på Hydranten, som forøvrig var konge! Mr. Janove Kaizer lå på ryggen på publikum og sang «noken danse ompa til dei blør, andre danse ompa til de dør, til de dør, HALLELUJA!». Stemningen var elektrisk! Før konserten hadde det vært hard Svartruss-melding mot Skåret, men han tok alt med ro, og kunne fortelle at Svartrussen tolererer alle («Vi i Svartrussen vil at alle fotballtalenter skal få vise seg frem, uansett hvilket lag de spiller på»). Etter konserten fant jeg igjen medlemmene av Truck Norris, («Russebilen» hadde dratt hjem), og var med å kjørte rundt, når jeg ikke var med Mo for å lete etter dama hans :). Kom hjem halv tre dagen derpå.
Natt til andre: Var og drakk ved Vikingskipet. Var ikke så alvorlig kult.
Natt til tredje: Denna kvelden havna vi på 8-meter’n, og som vanlig var det Svartrussmobbing mot Skåret («åssen farge er det på myggen? Svart! åssen farge er det på billa? Svart!») Mykle fortsatte i det uendelige, til Svartrussens fornøyelse.
3.-5. mai: Var på landstreff i Lillehammer, og det var fæst med mye drekking, mange dårlige band, en sløsskamp og litt til. Luxus Leverpostei-bassisten valgte å spille med et særdeles lite utvalg av klær på seg (kun en sokk satt et meget strategisk sted), WigWam gjenopplivet 70-og 80-tallet, mens deLillos var konge! Fladsrud fant seg Marihøna (og ble med i dyregjengen (Skilpadda, Bever’n, pluss resten av dyrehagen)). Skjedde ikke så mye, spørs om det var verdt de 571 kronene det kosta. Pass opp for Pølsestjeler’n!
6. mai: Var på Lekeplassen på Solvang, og hang med gjengen, før vi dro til Ener for å bli tatt av politiet, noe vi ikke klarte. Derimot så fant vi en eldgammel, antikk lekeplass, og ting balla på seg, og plutselig var Linn og Martin ‘The dark side’, og det ble til sløssing og løping mot bilen, og utkastelse av Linn og greier.
7. mai: Grisefest på Tjuvholmen. Kjipe greier. Dro hjem før tolv.
8. mai: På frigjøringsdagen starta jeg opp på Solvang, der vi (Andreas, Marius, Martin, Linn og jeg) lekte Rødt lys, som er meget bra! Etterhvert kom jeg meg til Hamar, og hang litt der, før Cato, Dag, Jønni, Trond, Lars (gratulerer med lappen!), Martin, Gjerlaug, Karin, Mo, Sigurd, Skåret, Bye og jeg halv tolv stakk for å grille på stranda. Var flott, helt til det bynte å regne.
9. mai: Kristi Himmelfartsdag, og jeg dro på stranda med Martin HJ. Jeg skulle bli kvitt det rare jeg hadde funnet i «Russebilen» etter Lillehammer, og klarte det. På Odden møtte jeg den savnede Martin Asphaug, og vi satt i flere timer og filosoferte over livets gleder og ugleder, samt ideologiske tilhørigheter. Asphaug kunne fortelle at folk i den tredje verden slapp å ha det fælt over å ha spist alt for mye. Han sa dessuten at han var skap-sosialist osv. Det var samla ca. 60 stykker på stranda, var meget hyggelig. Etterhvert så kom flere av «Russebilen»s medlemmer, samt Truck Norris gutta, og det endte med en durabelig slosskamp (vel..), etter at jeg kommenterte noe Lars Gråbergsveen sa, så hoppa Asphaug på meg, og Mo på Asphaug, Kristian på Mo («HAMBURGER!!!»), og Holt på Asphaug, Magne var vel der et sted han også, og det ble ei fin klynge der. Etterpå dro vi til Hamar, på turen til byen ble Guds tilværelse diskutert av Magne, Magnus og meg. Og i byen fant vi Jønni, samt kveldens store mobbeoffer, ‘Martin Spanken’, og vi hadde mye moro. Endte med at jeg lå over hos Mo igjen, og erklærte dagen som russetidas høydar hittil.