in militæret

Nest siste øvelse

Da er den nest siste øvelsen ferdig, utrolig kjedelig har den vært. Var med et annet kompani, og kanke si at de har det bedre enn oss (altså gamletroppen). Det gikk greit til søndag, for da var det fint vær, men å stå vakt ute i regnvær fra kl 01 til 05 er drit. Dessuten hadde vi vernemaskeøvelse, noe som førte til at vi måtte gå med gassmaska i tre timer, samtidig som vi måtte ta ned kommandoplassen (les: jobbe rimelig hardt). Det er utrolig tungt å puste inni gassmaska, så jeg tok noen lufteturer, selv om en løytnant sa at man bare skulle ta av maska hvis man besvimte (altså etter). Heia heia!
På søndag hadde vi feltgudstjeneste. Hver gang presten (fra Kristiansand) sa noe med østlandsdialekt, eller på engelsk så humra vi, ellers var det arti. 2-300 personer fullt utstyrt med AG (og evt andre våpen; jeg så både Glock og MP-5) leste «Bønn for fred». Jadda. Vi fikk forresten cola på boks der også.
Den siste øvelsen begynner på søndag. Da skal vi ta med tønnegrill og ha det godt. Vi skal ligge bak REMA 1000 i Setermoen sentrum, og feste natta lang (eller noe). Bare været blir bra, så går det greit.
Happy Kristi Himmelfartsdag da.

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.