in militæret

De siste dagene..

Jadda Ane, jeg kommer hjem på lørdag, noe som betyr at du får se meg.
I dag skulle vi egentlig dratt til Blåtind, vindens vugge, for å skyte med bazooka og kaste granater. Dessverre ble det avlyst, derfor sitter jeg nå i fysisk antrekk på velferden. Etterpå skal vi pusse våpen for siste gang, og kanskje vaske bak skapet. Forøvrig er det 74 timer igjen.
I går var vi på skytebanen. Det ble en intressant opplevelse. Vi skulle skyte skarpskyttermerket og NAJS, og jeg har alltid rula i det. For å få bronse i skarpskyttermerket må man få 52 poeng. Første gang fikk jeg 28. Han jeg lå ved siden av fikk 63, og klarte det altså. Vi bestemte oss derfor for å bytte skiver, slik at han skjøt på min, og jeg på hans. På skiva mi ble det skutt til 80 poeng, mens på hans ble det 4. Det skal sies at den gamle rekorden i troppen var på 79. Det skal også sies at vi skjøt til et bataljonsmesterskap, så det kan hende jeg, på bekostning av han andre, må opp på fredag for å hente en bataljonsmesterskapsskjorte (jeg håper noen har skutt bedre). Bestemann i NAJS og bestemann i skarpskyttermerket fikk forøvrig prøve Glock, håndvåpen. Jeg fikk ros for stilen, fordi jeg bare plaffa løs, mens Kristian (se bildegalleri) traff med ti (men brukte lang tid på å sikte og greier).
I dimisjonstesten fikk jeg bingo på sit-ups og push-ups (jeg klarte kravene akkurat), samt tangering av persen i hang-ups (1). På 3000 meter brakk jeg meg fem ganger før 1600m var passert, og brøt. Var litt forkjøla.
Ruta fredag til lørdag:
Heggelia – Narvik (buss): Avreise 1250, ankomst 1450.
Narvik – Fauske (buss): Avreise 1610, ankomst 2120.
Fauske – Trondheim (tog): Avreise 2145, ankomst 0750.
Trondheim – Hamar (tog): Avreise 0830, ankomst 1347.
Nå er det snart prøvepakking av sekk. Feltseng er kjøpt inn til Roskilde (den er glimrende), og penger er forsåvidt spart opp. Det må bare bli bra.

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.