Kanal 24 vs. P4

Aftenposten skriver i artikkelen – Nå må Kanal 24 levere:
«P 4-sjef Kalle Lisberg kom med følgende kraftsats, både på og bak scenen: – Dersom ikke Kanal 24 oppfyller konsesjonsvilkårene innen tre måneder, og da mener jeg hver tøddel av disse, og akkurat det som står i vilkårene, ikke den russeradioen de leverer nå, ja da må de levere konsesjonen tilbake! Og gjør de ikke det, så må myndighetene bruke sin rett og inndra den i henhold til Kringkastingsloven og konsesjonsbestemmelsene.»
Er det bare jeg som syns det er ironisk?
P4 fikk ti år på seg til å oppfylle konsesjonsvilkårene sine uten å klare det. Hvorfor skulle det være noe annerledes nå? Og tror Kalle Lisberg virkelig at P4 ville fått konsesjon på ny hvis Kanal 24 ble fratatt den?
Forøvrig viste en ny måling at Kanal 24 spilte 28% norsk musikk, mens P4 spilte 19% (P1 og Petre hadde henholdsvis 36% og 35%).
(Jeg kan forøvrig nevne at jeg ikke har noe til overs for P4.)

Tom Waits og Kaizers Orchestra

Idag leste jeg et sted at Ompa til du dør lå på sjuendeplass på lista over Tom Waits’ favorittalbum. Det kanke værra sant, tenkte jeg. Alle har vel hørt historien der Eric Clapton eller Slash på en eller annen prisutdeling sa at øystein Sunde var verdens beste gitarist. Trodde dette kunne være en lignende myte. Helt til jeg så Tom Waits’ liste over favorittalbum hos Amazon i anledning hans nye album Real gone.
Et visdomsord:
«It’s not a lie if you believe it to be true.»
Bill O’Reilly

NextGenTels nummersjekk

Nummersjekk hos NextGenTel (på om man kan få ADSL) på nummeret 62596369:
«Ja, du kan nå bestille ADSL fra NextGenTel på ditt telefonnummer 62596369.
Vi kan levere ADSL Surf som tilbys i utvalgte områder og har en spesielt gunstig pris.»
Så bestiller man da. Og hva er beskjeden man får?
«Takk for din bestilling!
En sjekk av din telefonlinje har vist at avstanden frem til din telefonsentral er så lang at det dessverre ikke er teknisk mulig å levere bredbånd til deg. Din bestilling vil derfor bli stoppet.»
Kult.

Festen är slut

Festen är slut – våldsmännen har vunnit hos Aftonbladet:
För 99,9 procent av publiken är retoriken och kulturen ett spel, för 200 kronor köper de sig en biljett som innefattar rätten att kalla spelare och domare för horor och fittor och göra hotfulla babiangester. Med sitt engagemang förtjänar de rätten att skriva i en internetdagbok att «någon borde ge Sanny Åslund på käften».
Sedan påstår de att de inte har med Klicken att göra. De kanske till och med tycker att det är «beklagligt».
När spelarna kom in till avspark i derbyt fick jag tårar i ögonen, jag fick det av det tifo som fansen på Norra stå hälsade sitt AIK med. I vackra, raka bokstäver stod det över en hel läktare:
SOME MIGHT SAY, THEY DON’T BELIEVE IN HEAVEN
GO AND TELL IT TO THE MAN WHO LIVES IN HELL

Oasis. Det är det snyggaste, stoltaste, mest själfulla tifo jag sett i Sverige; ett skrik rakt ur hjärtat från dem som älskar. Jag tänkte på hur illa de där supportrarna måste må, på tiden och pengarna de lagt ner på en kärlek som bara tar.
Men nu är det sen natt, och de enda AIK:are som är stolta är de som just dödat fotbollen.
Jag knappar mig in på AIK:s hemsida för att läsa om vad som hänt.
Rubriken lyder:
«AIK har fortfarande allt i egna händer efter 1-1 mot Hammarby».

The O’Reilly Factor

Dette er litt av en avskrift fra et nyhetsprogram i USA som heter The O’Reilly Factor. Bill O’Reilly «intervjuer» Jeremy M Glick, hvis far døde i World Trade Center:
O’Reilly: All right. You didn’t support the action against Afghanistan to remove the Taliban. You were against it, OK.
Glick: Why would I want to brutalize and further punish the people in Afghanistan…
O’Reilly: Who killed your father!
Glick: The people in Afghanistan…
O’Reilly: Who killed your father.
Glick: … didn’t kill my father.
O’Reilly: Sure they did. The al Qaeda people were trained there.
Glick: The al Qaeda people? What about the Afghan people?
O’Reilly: See, I’m more angry about it than you are!
Glick: So what about George Bush?
O’Reilly: What about George Bush? He had nothing to do with it.
Glick: The director — senior as director of the CIA.
O’Reilly: He had nothing to do with it.
Glick: So the people that trained a hundred thousand Mujahadeen who were…
O’Reilly: Man, I hope your mom isn’t watching this.
Glick: Well, I hope she is.
O’Reilly: I hope your mother is not watching this because you — that’s it. I’m not going to say anymore.
Glick: OK.
O’Reilly: In respect for your father…
Glick: On September 14, do you want to know what I’m doing?
O’Reilly: Shut up. Shut up.
Glick: Oh, please don’t tell me to shut up.
O’Reilly: As respect — as respect — in respect for your father, who was a Port Authority worker, a fine American, who got killed unnecessarily by barbarians…
Glick: By radical extremists who were trained by this government…
O’Reilly: Out of respect for him…
Glick: … not the people of America.
O’Reilly: … I’m not going to…
Glick: … The people of the ruling class, the small minority.
O’Reilly: Cut his mic. I’m not going to dress you down anymore, out of respect for your father.
Hør dette klippet på mp3 eller les hele avskriften. Det er også mulig å se en video av opptrinnet, men det er ikke sikkert det fungerer for alle.

Abort, dødsstraff og presidentvalg

Jeg syns det virker som de som er mest mot abort er de som er mest for dødsstraff (eks: George Bush). Er det bare jeg som syns det er rart? De er jo tross alt «pro-life». For the Christian Coalition of America er dødsstraff riktig, så lenge den dødsdømte ikke er kristen.
Forøvrig, for oss som følger med i det amerikanske presidentvalget, er Electoral Vote en ganske interessant side. Den tar de ferskeste meningsmålingene fra hver stat, og ser til enhver tid hvem som har flest mandater. På mandag lå Kerry an til 280, mens Bush lå an til 254. På onsdag hadde vinden snudd. Bush hadde 291, Kerry 228.

Tittel

Da Ane dro på jobb i dag tidlig klarte hun å ta på seg to forskjellige sko (og da mener jeg av forskjellig merke). Det er en ganske bra prestasjon, spør du meg.
Og apropos moro: på TV2-nyhetene igår var det en amerikaner som at vi hadde snakka tysk hvis det ikke hadde vært for «dem».
Og apropos irriterende (og dette kan ikke nevnes for ofte): Jamba-reklamen på MTV.

Irriterende

· Mobilen min har klikka jiu. Batteriet vil ikke lades opp, eller: mobilen vil ikke lade opp batteriet. For å få tak i meg får dere sende røyksignaler. Forøvrig: jeg hadde bare igjen én batteristrek på fredag, og den hadde jeg helt til idag.
· «Dere fikk kun tjuefiretusen femhundre. Dere kunne ha hatt tjuefemtusen. Hvilke grautskaller er det som ikke vet hva de driver med? Hvem er det som ikke bruker den knøttlille hjernen sin? Dere skal stemme ut Det Svakeste Ledd.»
· Den kalde leiligheta. Det er som å være i kjelleren i Hersetgutua 5.
Men på den andre side koster Maarud-potetgull kun ti kroner på Rimi.

Leisure Suit Larry

VG skriver at Australia har forbudt spillet Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude. Videre skriver de:
«Det australske sensurorganet er slettes ikke særlig glad i dataspill som tøyer grensene. De har også gjort det forbudt å selge spillet «Manhunt» i Australia, et spill som karakteriseres som usedvanlig voldelig av både spillentusiaster og uteforstående.
Tidligere i år skrev VG om den britiske tenåringen Warren LeBlanc, som drepte sin 14-årige kamerat Stefan Pakeerah. Mange gikk ut og ga skylden på «Manhunt», da LeBlanc angivelig skulle ha blitt drevet til ugjerningen gjennom det.»
Vi får håpe Leisure Suit Larry blir bannlyst i Norge også. Hvem vet hva som vil skje hvis Brage får ferten i det?

Skattelista for 2003

OPPDATERT
Ukas største hendelse har jo helt klart vært at skattelista for 2003 har kommet. Istedenfor å måtte kjøpe en råtten bok av Stange Skolekorps kan vi nå søke på internett. Og det alle lurer på er selvfølgelig: Hvem har minst å rutte med?
1. Cato Olastuen, finnes ikke.
Mye tyder på at Olastuen aldri har hatt et skattekort, eller tjent (ærlige) penger i det hele tatt. Spørsmålet blir om han noensinne kommer til å gjøre det? «Jeg jobber da nå!» sa en utslitt Olastuen, mens han sendte en SMS til sin utkårede (som var i rommet ved siden av på det tidspunktet).
2. Torstein Frogner, 0.
Ikke noe sjokk der i gården, nei. Frogner uttrykker skuffelse over at hverken pengene han fikk fra militæret eller Statens Lånekasse er tatt med. «Jeg gjorde da noe i fjor, men jeg lover å komme tilbake sterkere neste år,» sier gutten som allerede har hatt én jobb i 2004.
3. Even Fossum Egeberg, 400.
Han brukte visstnok penga på å teste utelivet på Gjøvik. Han fikk råd til togbillett tur-retur, en Whopper-meny på Burger King og en Big Mac-meny på McDonald’s. «Utelivet i Gjøvik suger!» uttaler han bråsikkert mens han klaga på for mye leggsjekking. «Dra til Lillehammer! Der er det bra damer på Mc’ern, i det minste! Også synes dem all pruppinga mi er sjarmerende.» Han var også irritert over at han ikke tjente like mye som Lars. «Vi er jo så like ellers.»
4. Ane Frogner, 600.
«Hva sier du? Har ‘a tjent mer enn meg? Hva med alle penga jeg fikk fra militæret og Statens Lånekasse?» uttaler Torstein Frogner. Frøken Frogner, alltid i nød for festklær, brukte alle pengene på Hennes og Mauritz. «Det var en gang på Finsal at en av pasientene dre…» rakk hun å si før vi la på.
5. Brage Bevolden, 1 800.
Brage Bevolden ga bort alle pengene til folkehøyskolen han gikk på, et sted som vi av hensyn til eventuelle lesere med innvandrerbakgrunn bare sier at ligger «like ved Oslo». «Jeg har fått venner for livet der!» sa en drita Bevolden. Da han ble konfrontert med snøvlinga sa han at han var ‘høy på livet’. Det er vel sånn man blir på folkehøyskole. «Hamar er ett drittsted!» la han til.
6. Ole Johnny Sundt, 7 200.
«Dere blir sjokka neste år! Det er alt jeg har å si,» sa en knapp Sundt. Pengene antas å ha gått til flyttebyrået. Konfrontert med Bevoldens kommentar spurte han retorisk: «Kan du si én ting som er dårlig med Hamar?» «Ehm, Triangelgården?» prøvde vi oss. «Ikke svar med spørsmål! Nå legger jeg på!» avsluttet han.
7. Magne Inderberg Søby, 40 200.
Ubekreftede rykter sier at Søby brukte alle pengene på et helt spesielt Magic-kort. Man må ha ti mana av hver farge for å bruke kortet, men når man endelig får lagt det på må de andre deltakerne gi decken (kortene sine) de bruker til han som la på kortet (altså Magne). «øhm, hva? Nei, ehe, jeg har satt pengene inn på kontoen min i Liechtenstein,» sa Søby per mobiltelefon, hørt svømmende i noe som kunne eller ikke kunne vært Magic-kort.
8. Martin Holt Juliussen, 57 700.
«Jeg aner virkelig ikke hva de beløpene på VISA-regningen min er for noe,» sa en litt brydd Martin gjennom en baderomsdør låst så godt som det lar seg gjøre med nettverkskabel sneket inn.
9. Lars Mikalsen, 62 000.
Lars «Mikko Magic» Mikalsen ble meget sjokkert da han fikk nyheten om inntekten sin i 2003. «Hva faen er det du sier du a? Hvorfor har ikke jeg sett noe til de penga a? Jeg har da bare hatt minus på kortet!» kjeftet han.
10. Kristian Mykleset, 176 400.
Konfrontert med å ha tjent mindre enn Jon Arne Johansen ble Mykleset nesten like sur som Magne ble da noen ristet matboksen hans. «å fy faen. å fyy faen,» var alt han klarte å si. Johansen, derimot, mener det kan gå gæli neste år.