Å ringe til Frankrike

En liten ønskereprise, for nye lesere:
Under forrige perm ringte jeg til Ane. Det var en skummel opplevelse, siden Ane ikke tok telefonen, men «søsteren» Flavie. Her er samtalen sånn den omtrent foregikk:
Flavie: «Allo?»
Meg: «Bonjour?» [bonnchoor]
F: «Allo?»
M: «Bonjour»
F: «Allo?»
Man kan vel på dette tidspunkt si at samtalen har hengt seg litt opp, derfor prøver jeg å komme litt videre..
M: «Ane?»
F: «Ane?»
M: «…ehm..Ane?»
Det var rett og slett en ond sirkel.. Nå sier denne Flavie en masse rart («Je veux la réveille», ifølge Ane), som jeg med mine franskkunnskaper ikke forstår, men jeg vurderer sterkt å legge på. Men så:
Ane: «Hallo?»
Reddet av gong-gongen. I ettertid ser man at man kanskje burde skrevet en jukselapp hvor det sto noe sånt som’je vais parlé avec Ane’, eller generelt noe som høres litt mer franskt ut («J’habite � Ilseng»).
Om en uke er jeg ferdig med min siste øvelse noensinne, det er relativt godt å vite. Jadda…

Organisasjonsfolk

Hadde fri igår, og har fri idag, så er det helg. Det er fælt. I Dagbladet i dag kåret de en del mektige folk under 30 år. Under organisasjonsfolk kom jammen meg Sunniva på 10. plass. Dog en liten skandale at hun havnet bak Ingrid Langerud (for oss som hadde gleden av å høre henne snakke i SK-timen). Men uansett, Mongo-C’ere gjør det stort. 😉

Nest siste øvelse

Da er den nest siste øvelsen ferdig, utrolig kjedelig har den vært. Var med et annet kompani, og kanke si at de har det bedre enn oss (altså gamletroppen). Det gikk greit til søndag, for da var det fint vær, men å stå vakt ute i regnvær fra kl 01 til 05 er drit. Dessuten hadde vi vernemaskeøvelse, noe som førte til at vi måtte gå med gassmaska i tre timer, samtidig som vi måtte ta ned kommandoplassen (les: jobbe rimelig hardt). Det er utrolig tungt å puste inni gassmaska, så jeg tok noen lufteturer, selv om en løytnant sa at man bare skulle ta av maska hvis man besvimte (altså etter). Heia heia!
På søndag hadde vi feltgudstjeneste. Hver gang presten (fra Kristiansand) sa noe med østlandsdialekt, eller på engelsk så humra vi, ellers var det arti. 2-300 personer fullt utstyrt med AG (og evt andre våpen; jeg så både Glock og MP-5) leste «Bønn for fred». Jadda. Vi fikk forresten cola på boks der også.
Den siste øvelsen begynner på søndag. Da skal vi ta med tønnegrill og ha det godt. Vi skal ligge bak REMA 1000 i Setermoen sentrum, og feste natta lang (eller noe). Bare været blir bra, så går det greit.
Happy Kristi Himmelfartsdag da.

Natt til søttende

Programmet blr fulgt nesten til punkt og prikke natt til 17. Hos Kristian var Sigurd, Magne, Ole, Roar, Jon Arne, Åsmund og meg. Ble litt Totenkringle (men dog ikke for mye) (oppskrift: lag ei kringle, og la den stå i ti dager). Vi dro direkte til Briskeby, hvor Ham-Kam viste hvilket lag som er best rundt Mjøsa en gang til. «Det vart et litt overraskende resultat», men det sto til kampen. Ballen gikk jo bare en vei i første omgang.
Så stakk Roar, Kristian, Magne og jeg til stranda for å grille. Det var jo ganske trivelig selv om alle de fulle fjortenåringene gjorde sitt for å ødelegge stemningen. Vi snakket jo også med politiet på Odden, i anledning knusing av glass i Hamardomen. Derfor ble vi kasta ut. Vi dro ikke så langt, bare et lite stykke til, der vi fortsatte. Martin kom, og ble med å henge. Dessuten gikk tre politifolk (det er ikke riktig å si menn da en av dem var dame) tilfeldigvis forbi oss, og siden de var der kunne de like gjerne snakke med oss, tenkte dem. Men så sa han ene at han hadde snakka med oss, og han andre lurte på om vi forsto hva han hadde sagt.
Uansett, kvelden var meget bra! Haven ble neste stoppested for kjøp øl/cider. Det var masse kjentfolk der, men tilslutt stakk man videre til Grotta, hvor jeg ikke ble så lenge, for jeg stakk til gågata. Det var meget bra. Ingen spesielle episoder som bør nevnes (kanskje utenom at Fride (de fleste vet hvem hu er?) løp rundt, og pekte på Jon Arne, mens hun sang «Jon Arne, Jon Arne, Jon Arne Johansen»).
Men alt i alt var det nok den beste permkvelden hittil i militærlivet. 35 dager til jeg dimmer.
For dere som har sett Donnie Darko, og syns det var en bra film; ta en titt på den offisielle siden. Den er faktisk meget bra! Men man må huske litt fra filmen..

Ellers

På mandag var forresten på skytefeltet fra 08 til 2130. Det var kjedelig. Her er noe av det som ble sagt i løpet av dagen (for nye lesere):

  «KOR E AG’N OG SEKKEN MIN?»
  «Det er bedre betalt å være jordbærplukker i POLEN enn å være i militæret.»
  «Magasin på, hørselvern i, ILD!»
  «Sorry Mac!»
  «Dere blir vel ikke sure fordi vi gjør dette?»
  «Hvor er votten min?»
  «What?»
  «Dere er jo som små kryp!»

TRE BRA SANGER:
Brendan Benson – «Metarie» Begynner å glede meg til konserten med denne fyren på Roskilde. Han stiller ikke i samme klasse som andre enmannsorkestre, men ligger ikke så langt unna Ed Harcourt. Den sangen her er innmari bra.
Deftones – «Minerva» Har ikke hørt så mye Deftones, men den visstnok nye sangen her er jo glimrende.
Connie Stevens – «Sixteen reasons» Filmmusikk fra Mulholland Dr., og den beste sangen som ble lagd før 1950? Pianoen i bakgrunnen er konge.
Men ja, det er godt å være hjemme. Dette er da den siste permen jeg får før militærhælvetet er over. Var en tur på byen igår, med Brage, Magne, Lars, Dag og Ole, med heldig innspill fra Øyvind Monsen, som valgte å spy mens vi satt i ring utafor Siesta. Men det var en fin kveld. Forøvrig står det i avisene idag at foreldre må ta ansvar for barna sine, og jeg gjengir fra Hamar Dagblad (uten lov) sluttkommentaren til Natteravnleder Grethe I. Eriksen:

  – En overveldende andel av de tomflaskene vi plukket langs stranda var rusbrusflasker. Foreldrene må åpne øynene og forstå hva ungdommen fyller disse kveldene med. Som forelder har man en fordømt plikt til å bry seg!

Jeg kunne ikke sagt det bedre selv, tror jeg. Jeg avslutter med et dikt jeg har laget helt av meg selv:

•
En prikk
sier meg ingenting.
• •
To prikker
sier meg ingenting
• • •
Tre prikker
sier meg ingenting.
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
Konklusjon: Prikker kan være alene eller flere, og likevel ikke si meg noenting.

Talas på fæst.

En liten, nostalgisk historie fra Hamar by

To menn sitter og snakker med hverandre på biblioteket (den ene er forøvrig kjent som usbekistaner’n, for dere som tok Ilsengbussen, og var med på konspirasjonsteoriene som florerte på den tida (det er vel forsåvidt bare Gjerlaug)) om folk de kjenner. En typisk samtale:

  Usbekistaner’n: Husker du’n Yngve a?
  Den andre: N’Yngve ja. Åssen går det med han a?
  Usbekistaner’n: Han daua vel han.
  Den andre: Ja, han var vel sjuk han.. noe med hjertet..

Og sånn fortsatte de å snakke om folk de kjente som hadde daua, og at alt var bedre før i tida («Nå er det bare snakk om penger!»), alt mens jeg satt og leste avisa.

Timeplan for 16. mai

10.00 – 12.07 : Frokost med Kristian på Boro, med påfølgende tur til Hamar for innkjøp til vorspielkurv.
16.00 – ca. 18.00 : Totenkringle med medbrakt drikke i Solhellinga.
18.00 – 19.45 : Fotballkamp på Briskeby, Hamarkameratene mot Raufoss.
20.00 – ca. 23.00 : Grilling og drekking.
Ca. 23.00 – ca. 03.00 : Strand – og gågatehenging med innhopp på diverse utesteder.
Ca. 03.00 – ? : Rock’n’roll, med påfølgende overnatting på Hamar Vest.

Heia, heia, heia militæret!

Ole Johnny ringte meg natt til lørdag og kunne fortelle at verden var gal. Det var etter at han hadde fortalt meg noen artige russetidhistorier som de fleste sikkert har hørt. De skal ikke fortelles her, for det ville vel være en bekreftelse på utsagnet, og det trengs vel ikke? Man kan leve (litt lenger) i uvitenhet.
Natt til fredag så fikk jeg med meg en soloppgang. Det var litt moro, fordi klokka var cirka kvart på fire da den gjorde det. Det som kunne gjort den enda bedre var hvis jeg
1) ikke hadde vært på vakt.
2) ikke hadde hatt på meg militære klær.
3) hadde vært varmere.
4) hadde vært på et annet sted, kanskje lenger sør.
Men likevel var det en fin opplevelse. Forøvrig er det noe dritt å stå vakt, det er kanskje det kjedeligste som fins. Kjedeligere enn lapskaus og vann, eller en volleyballkamp, eller to gamle damer som sitter på en benk og ser utover havet.
Den siste uka har det vært mønstring, også noe dritt. På mandag rulla vi sammen kabelruller, dagen etter fikk vi beskjed om å gjøre det på nytt fordi de ikke var fine nok. Det minner meg om den gangen under NATO-øvelsen da vi måtte snu snø, fordi snøen som lå øverst var møkkete, og det skulle se fint ut!
Men uansett, på onsdag er jeg hjemme igjen! Flyet lander på Gardemoen 15:00, og Kristian skal hente meg og greier. 16. mai har han visstnok skreddersydd et bra opplegg også, med Totenkringle (så sier i allefall ryktene). Gleder meg ratt innmari mye.
Nattbuss til København koster 200 kroner. Blir det alternativet mitt hvis jeg ikke dimmer før den 25./26., spør folk seg? Eller blir det flytur til 700 kroner? Heia, heia, heia militæret!

Feh faen

Hva skal man si? Skjer ingenting, vi har mønstring for tida. Det gjelder å skaffe seg så ålreit arbeid som mulig, noe jeg er ganske flink til. Det er folk her man har lyst til å gå løs på med øks, men det gjør man selvfølgelig ikke. Nå er jeg klar for Big One og cola!
Forøvrig, et lite DVD-tips til dere som kjøper det. Pulp Fiction har blitt satt ned en goddel, og koster nå bare 9 pund hos play.com. Det dreier seg da om en special edition med to disker. Jarra..

Mai du milde (he-he-he)

Fikk liveoverføring fra natt til 1. mai. Det var glimrende. Kristian ringte i ett-tida, og holdt kontakten i over 20 minutter, og mye bra ble sagt. Blant annet ble det stilt spørsmål om hvorvidt Natteravnene bar nunchako på seg, om grønnrussen hadde russekort, og hvis de ikke hadde det, om de hadde traktor. Man konstanterte at det var meget søplete utafor McDonalds (skriv leserinnlegg), at altfor mange russ hadde kjøpt seg fløyte og var villige til å bruke den, og at de dessuten var altfor uerfarne i forhold til utdeling og mottaging av russekort. Men bortsett fra det var det stor stemning og så videre.
Her var det en rolig 1. maifeiring. Jeg har gått under parolene «Demilitariser militæret!» og «Maud Angelica må skifte navn!».
Idag har det ikke skjedd stort, og det kommer det vel heller ikke til å gjøre. Kommer vel til å se en film..
Det ser forresten ut som de fleste Roskildebanda er klare. Dette kan jeg ha lyst til å se:
Sigur Rós, Turboneger, Queens of the Stone Age, The Datsuns, Brendan Benson (last ned ‘Good time’), The Hellacopters, The Polyphonic Spree, Massive Attack, Blur, Bonnie ‘Prince’ Billy, Cato Salsa Experience, Coldplay, Doves, The Eighties Matchbox B-Line Disaster, Electric Six, Metallica, Mew, The Raveonettes, Sgt. Petter, Gåte, The Soundtrack of our Lives, Yo La Tengo, Interpol, Daniel Johnston, The Kills. Det er sikkert noen jeg har glemt, men det blir vel en fin festival dere?
Nå har jeg 5 kroner på kontoen, og får lønning (tjenestetillegg om du skal være pirkete) om en uke. Tromsøturen kan ha noe av skylda. Sammen med gårsdagens svidde Mikropop.

  In my life
  why do I give valuable time
  to people who don’t care if I live or die?
  In my life
  why do I smile
  at people who I’d much rather kick in the eye?