Hvor faen står det om Roskilde?

«Hvor faen står det om Roskilde?»
Rimeliggodt spørsmål, Jon Arne, og svaret blir nok: Ingen steder. Sorry, jeg skal skjerpe meg, får prøve å skrive om hendelsene i jula.. Fra bilen til Jon A kjører inn med Magnes knær stikkende ut av bilruta, via u-svinger i Køben, parkturer i Roskilde, drekking i telt, konsertgåing, pipe og greier.. Men trukke jeg rekker alt nå gett..

Slitsom øvelse

Jada, etter et fantastisk skatetriks på en stol går jeg nå haltende gjennom hverdagen. Det skal sies at jeg gjorde så stolen tok salto, så det var helt klart verdt det. Var nesten så den landa på beina igjen, og allting..
Fem dager med øvelse er nå ferdig. Det har vært sinnsykt slitsomt! Eller ikke.. Alle melder på seksjonen vår og kaller oss for kaffekokere og kremhomser o.l. fordi vi bare slapper av.. Har sittet tre timers vakter innendørs for å passe på at bare de riktige folka kommer inn i rommet. Og heldigvis er det ingen andre enn de riktige folka i huset.. På grunn av at vi har hatt så lite å gjøre har vi måttet gjøre mer.. Derfor har vi hatt vaktpost ute for å telle bilene på E6 om natta. I 17 til 22 minus har det vært stas, eventuelt kaldt. Og det selv når man bruker så å si alle klærne man har fått fra militæret.. I går kveld var vi på spesialoppdrag, skulle nemlig angripe en kommandoplass.. Vi fikk 50 skudd hver (bare rødfis), og slo til.. Så ingen folk, men fikk da skutt litt, og de fikk da skutt litt tilbake.. Ellers har vi bare sovi.. Har sluppet og stå opp tidlig, så når vi har hatt mulighet (og det har vi hatt ofte) har vi sovi.
Gjerlaug har hatt brannkopper, og lå på isolat fra mandag til igår.. Og jeg snakka med Magnus Mo idag.. Ringte på Forsvaret eget telenett, og fikk høre «Arkivet, du snakker med Bjørnseth». Moro.

ex phil for første gang

Wohoo.. Har langperm fra 28. nov. til 1. des. Megapardy! Håper at filmen jeg har bestilt har kommi frem da.. (Seven, Reservoir Dogs, Requiem for a dream, Snatch og The Shawshank Redemption) Vurderer å ta med DVD-spilleren opp igjen hit, hvis det er mulig.. Eller skjer det ikke mye.. Igår hadde vi fri halv dagen, dessuten var vi en time og bada i Polarbadet.. Starta dessuten på ex.phil. igår.. Første teori ut var «Alt er vann», deretter kom «Alt er luft», så «Alt består av de fire elementer» og sist men ikke minst «Alt består av små partikler».. Lurer på hvem som kommer i morgen..
Etter mye om og men så viser det seg at jeg må ringe sjukestua sjøl for å få vite resultatene fra den astmatesten, så ringer dem vel på mandag, hvis jeg får tid (øvelsen begynner da). Nå er det forøvrig øvelse i rommet ved siden av, noen som synger en «fin» sang.. Jadda..

Lagførerkurs

Hoi.. Vært våken så å si i hele natt.. Noen folk som har vært på et lagfører/klar deg så lenge uten mat og søvn-kurs, og den ene posten dems var å dytte en bil opp av en grøft med meg inni.. Det første laget kom kl 22, det siste klokka 7.. Det tredje laget kom inn klokka 12, og det var folk der som var helt borte og lurte på om de var snart var ferdig.. Kjipe greier..
Ellers har jeg fått vite hva vi skal gjøre på øvelsene fremover.. Skal ha øvelse i neste uke og uka etter der.. Uka etter der igjen skal vi ha forberedelse til øvelsen uka etter.. Spenstig.. Jobben min blir vel hovedsaklig å kjøre rundt, samt stå vakt av og til.. Seksjonen min skal sove på kaserna (de vanlige rommene våre), og slipper alt av telt og dårlig mat og greier.. ålreit det..
Forøvrig inden nytt fra østfronten, så dere kan jo kose dere med dette intervjuet: Loser

Drittlei

Igår kveld så slo det meg, etter en dag med mye tenking og fundering (vi driver egentlig ikke med sånt her oppe) hvor lite jeg faktisk bestemmer over meg selv. Da det først slo meg, var det like rolig som en bombe. Når sant skal sies har jeg aldri blitt bestemt så mye over før. Hvertfall ikke siden barnehagetida. Jeg må gå i bestemte klær, gjøre bestemte ting, spise da og da og da, men ikke da, stå opp da, drite da, være her, ikke der, og i hvertfall ikke der, kan dra dit hvis jeg har tillatelse (og evt flybillett).Får ikke engang lov å henge opp plakat av Jim Morrison eller Che Guevara. Det er rimelig utrolig. Og mer utrolig er det at jeg godtar det. Altså, jeg godtar det til den grad at jeg ikke kan gjøre noe med det. Og grunnen til at jeg ikke kan gjøre noe med det er fordi det satt noen kule folk på Eidsvold i 1814 og bestemte for alle sammen at vi skulle ha allmenn verneplikt i Norge. Det de ikke vet er at jeg bare er en del av 15% som faktisk gjør det. Men nå akter jeg altså å bli en del av den gemene hop, de 85% andre, here I come. Jeg skal altså gjøre et forbanna ærlig forsøk på å dimme. Det har seg slik at jeg bare vet om to måter å dimme på:
1) Ha en skavank av ett eller annet slag, for eksempel astma, noe jeg faktisk håper at jeg har. Jauda, jeg håper jeg har en sjukdom jeg kan dø av slik at jeg kan slippe et meningsløstår, slippe militæret, slippe å være en deltids-slave for å bli herre over egen hud.
2) Lage meg en skavank av ett eller annet slag. Da er det snakk om typen skavank som kan føre til at jeg ikke kan bli politimann eller brannmann eller noe lignende. Men så skal det sies at jeg ikke skal bli noe sånt.
Uansett, jeg er drittlei av å være her. 30 milliarder kroner brukes i år på Forsvaret av Norge, penger som jeg personlig lett kunne flytta til viktigere poster på et hvilket som helst norsk statsbudsjett.
Velger samtidig å feire besøkende nr 3000 på gjemmesida mi, gratulerer hvem du nå er!

Andre langperm er over

I løpet av langpermen har jeg:
– Sett et av mine favorittband – Manic Street Preachers
– Kjøpt en kul t-skjorte som det står «Who’s responsible» på forsida, og «You fucking are» på baksida.
– Kjørt bilen til Olav Juliussen eller Helga Holt eller begge.
– Snakka med Ane på første gang på et par måneder. Hun ville ikke snakke fransk, noe jeg tok tungt til hjertet.
– Vært på Jaga Jazzist-konsert på Hydranten.
– Hørt om da Lars kom inn på Jaga Jazzist-konserten, og ropte «DETTA ER SINNSYKT DåRLIG» eller no, så alle i hele rommet hørte det, inklusive folk som spilte.
– Fått oppleve fredags-Krusen enda en gang, og samtidig kunne konstatere at den var bedre før i tida, da et hyggelig lag var bedre enn biljardspilling.
– Sett Red Dragon med noen fra Mongo-C (kan vi kalle oss det fortsatt, spør folk seg…). – Etter RD (Red Dragon) var det jammenmeg Krus, hvor til og med Jostein var med.
– Vært hos Magnus Mo for første gang siden det berømte vorspielet i russetida.
– Fått en brent best of-greie av Rage against the Machine.
– Vunnet/vønni amerikaner mot Magnus Mo, Sigurd og Lars Kojedal.
– Vært hos Mykleset, med en påfølgende tur til Mjøsblikk for å se Tor Håkon spise løksuppe, samt ta han med hjem når han var halvferdig.
– Arrangert vorspiel. – Sett Henrik Bakke og Lars på randen av slåsskamp. (Lars drakk jo fra 9 til 21 til 3!)
– Tatt byen på lørdag.
– Vært med på bråk på Crescendo, som Lars Erik (drakk like lenge som Lars) samt en heldigg fyr som heter Anders Ma(d)ttson var med på. Sistnevnte kule fyr drar for eksempel Magne i håret mye, og blir da dytta av meg, noe søm fører til at han tar brilla mine og kaster dem. Da jeg finner dem igjen har det ene glasset døtti av, mens resten henger og slenger. – Sett at David ble tatt kvelertak på, slått og deretter bli kasta på noen bord, som blir ødelagt, i anledning samme bråk på Cresca.
– Fått høre at både David og Ole Johnny ble kasta ut to ganger fra dette utestedet.
– Fundert på om Kristian Gjøra er så flink som’n Magne, broren til’n Trond, sier.
– Spist middag med mormor, morfar, farmor, onkel Berger pluss foreldre.
– Gått skummel tur til AKV.
– Hengt med Marius, Andreas og Martin rundt om kring, for eksempel Bassin.
Siden jeg skal dra om ratt 40 minutt, oppdaterer jeg mer imåraa je…