in storskole

Storskolen

Tatt fra et innlegg i gårsdagens Hamar Dagblad, skrevet av en lektor:

    «Yrkesfag er etter hvert blitt et upresist begrep, det omfatter mange. Jeg har hatt mange klasser, særlig gutteklasser på håndverksfag. Jeg har stor sans for mange av dem, de har interesse for fotball og fiske og en mengde andre positivt ladede ord som begynner på F som jeg ikke kan nevne her, og noen av disse kan nok øke den helhetlige kompetansen. Men langt fra alle. For hvilke holdningshelheter finner vi blant mange av disse? Er det toleranse, er det antirasisme, er det anti-svart arbeid, er det et positivt syn på kunnskap, på fysisk fostring, på det å kunne lese, skrive, regne – ta ansvar og delta, for eksempel i Operasjon Dagsverk? Nei, så pokker om det er – jeg vil helst ikke at mine barn skal fylles med den «helhet» en del av disse representerer.»

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  1. leste innlegget i stad, litt provoserende, litt uheldig av en lærer å uttrykke seg så direkete, men på en annen side så kommer jo det han «virkelig» mener frem!