in Fredagsportrettet

-Ingenting om Ingeberg er verdt å slå stort opp.

OLE JOHNNY SUNDT
Født: 7. juli 1983
Utdannelse og yrkeserfaring: Adjunkt.
Leser: Congratulations – you have just met the I.C.F av Cass Pennant.
Hører på: Genesis
Ser på: Slankekrigen, Du er hva du spiser, Dr. Phil og Reisesjekken.
Ellers: Bor hjemme hos mor og trives med det.

Ole Johnny Sundt har styrt Ridabu med stort hell de siste årene. Tre seire på rad har det blitt, og i år kommer den fjerde, skal vi tro ham. Vi tok en prat om regionskampen, og han hadde sitt å si om motstanderlaget.
– Ingeberg mangler en god del, men kanskje det de mangler mest er selvinnsikt. Det var nesten perverst å se hvordan enkelte spillere i fjor falt så til de grader igjennom uten å være i stand til å se det selv. Interessen av at laget skal vinne burde være større enn personlig suksess. Rent taktisk er det også mye å rette på, men hva jeg mener de gjør feil her kan jeg ikke av hensyn til eget lag fortelle. Når det er sagt er min beundring for Ingebergs sjef Lars Mikalsen stor. Tror nok han ser mye av det samme som meg, men utfordringen ligger i å få de såkalte stjernespillerne til å følge kampplanen. I fjor syntes jeg Ingeberg tapte på det de er best på, nemlig innsats. Dette overrasket meg stort, så mitt siste lille tips til Ingeberg er å la gladfotballen ligge, og i stedet gi alt i duellspillet. Det er muligens den sjansen de har til seier 15.juli.
Hvordan skal Ridabu ta sin fjerde seier på rad?
– Selv om jeg er motstander av å besvare et spørsmål med et spørsmål, må jeg likevel stille spørsmålet: Hvordan skal Ingeberg kunne slå oss? I fjor hadde de alt i hendene sine, men klarte ikke ro det i land. Du kommer langt med innsats og entusiasme, men i tette kamper som det alltid er mellom Ingeberg og Ridabu, vil til slutt ferdighetene avgjøre, og da er det vel liten tvil om at Ridabu i de aller fleste situasjonene vil dra det lengste strået, noe som også den nåværende stillingen 3-1 er et bevis på.
– Men for å svare konkret på spørsmålet ditt, vil vi nok gå ut som vi har gjort de siste årene der vi ser an kampbildet, og legger presset våres deretter. Videre vil vi prøve å utnytte Ingebergs mange feildisposisjoner til vår fordel. Det er en kjensgjerning at Ingeberg har mye å hente på det taktiske plan, uten at det nødvendigvis har noe med lagledelsen å gjøre. Det er ingen hemmelighet at flere av Ingebergs spillere prioriterer egen lykke fremfor lagets, noe som vi selvfølgelig kan nytte oss av. Det er også viktig at vi disponerer mannskapet vårt riktig. De komplimentære ferdighetene er vel så viktige som de individuelle, men på dette området har vi vært gode på i de foregående kampene. Jeg tror vi må gjøre mange feil både taktisk og individuelt om vi skal tape kampen.
Hvem kommer til å spille for Ridabu i år?
– Litt usikkert enda. Vi har retningslinjer som vi plukker laget ut i fra. Fra fjorårets lag er Vegard Lunde uaktuell, han tjenestegjør i Afganistan, mens Jon Arne Johansen, Hans Magnus Gjerlaug og Henrik Mellum er aktuelle igjen. De som deltok på løkkefotballøkta 14. mai ligger godt an i terrenget. Som ansvarlig lagleder håper jeg at jeg får benyttet Jon Arne Johansens kvaliteter på topp, da han er en helt annen type spiller enn det vi har tilgjengelig. Men vi får se når vi nærmer oss kampdagen.
Ridabu har fått kritikk for at de lar for mange forskjellige spillere spille. Ridabu har på fire kamper stilt med 13 mann, og av disse er det vel bare Gudmund Velle som ikke er aktuell et hvilket som helst år. Ingeberg har på sin side latt 11 spillere spille, men bare åtte av disse kan kalles faste. Det kan ikke bli for mye av det gode?
– Denne kritikken flirer jeg av. Vi har en svær tropp. I mange sammenhenger er dette en styrke, men samtidig en svakhet. Jeg står hundre prosent inne for de uttakene som har blitt gjort.
Men for din egen del kan man få inntrykk av at det er viktigere å vinne enn å spille?
– Dette inntrykket kan jeg også bekrefte. Dersom det beste for laget er at jeg sitter på benken, vil også dette skje. Jeg har såpass selvinnsikt at det ikke er noen vanskelig vurdering å ta. Dessuten ser jeg hva som skjer på banen bedre fra sidelinjen. Mitt ønske er å være med å prege kampen, og hvis jeg gjør det best som Ridabus åttende eller niende mann, blir det også sånn.
Kommer det til å bli noen stunt à la fjorårets Edvard Erken (det ble sagt han ikke kunne spille, men så kunne han)
– Edvard Erken-stuntet kunne blitt bra, men vi valgte til slutt av ren snillisme å fortelle sannheten omtrent to uker før kampen. Føler oss såpass trygge på å vinne at vi i år stiller med åpne kort med tanke på laguttaket. Ingen hemmeligheter på den fronten, men vi vil nok holde tilbake på en del taktiske valg.
Hva syns du om Kristians evne til å provosere motspillere?
– Tror egentlig Kristians evne til å provosere medspillere er enda større, så det tenker jeg ikke så mye på. Dessuten tror jeg ikke Kristian er så interessert i å terge på seg Espen Arnesen.
Du har jo vært aktiv i diverse uoffisielle fotballigaer. Ranger disse: Tegneserieligaen, Bønda mot Byen, De Gode mot De Dårlige, Ridabu Rebels, regionskampen.
– Alle disse har på forskjellige tidspunkt i livet mitt hatt veldig stor betydning, og er sånn sett umulig å rangere. Hvis jeg skulle rangert litt, måtte Tegneserieligaen, Ridabu Rebels og regionskampen kommet høyere opp enn De Gode mot De Dårlige og Bønda mot Byen rett og slett på det grunnlag av at det tidvis ble for useriøst med idrett bedrevet på skolen. De andre tre har jeg vært med på å grunnlegge, og dermed vil disse henge høyere.
Noen vil si du har fått mye hets/kritikk opp gjennom årene, det være seg Genesis, bo på Hamar eller WGI. Hvordan takler du dette?
– Jeg er heldigvis av den natur at jeg bryr meg lite om hva som blir snakket om meg bak min rygg. Det får stå for de som gjør det sin regning. Hisser meg opp når jeg blir konfrontert med ting jeg ikke liker å snakke så mye om. Genesis bryr jeg meg lite om sånn sett, men da folk skal legge seg opp i hvor jeg holder til må jeg si jeg blir litt såra. Jeg elsker Hamar av hele mitt hjerte, og trives som plommen i egget her. Det handler om identitet og relasjoner. Dessuten har jeg ikke sittet på ræva hjemme hos mor på Hamar heller. Jeg har jobbet på Ener i snart tre år, har utdannet meg som lærer og har gjort mye for å styrke interessen og oppslutningen rundt min største lidenskap, Ham-Kam. Så dersom det er noe å hetse, så gjerne for meg.
– Når det gjelder WGI, så ville det vært rimelig døvt av meg å ikke spørre kameratene om de ikke ville være med. Hadde jeg tjent millioner av kroner ville nok noen reagert på aldri å ha fått tilbudet. Ikke at jeg noen gang trodde jeg skulle bli millionær av det, men det var viktig for meg å ha ryggen fri. Da fikk man heller tåle litt pes. Angrer ikke på at jeg tjente de pengene jeg gjorde, da jeg tjente de på et aksjespill der man visste konsekvensene på forhånd – at ingenting vokser inn i himmelen, og at i spill kan man både vinne og tape.
– Stort sett føler jeg meg fornøyd med det jeg har gjort så langt i livet mitt.

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

29 Comments

 1. » Det er ingen hemmelighet at flere av Ingebergs spillere prioriterer egen lykke fremfor lagets»
  Når? Hvem? Hvordan i helvete da?
  Å ha en dårlig dag på jobben må vel kunne tilgis, hvertfall i boka mi, men når du nå langt på vei antyder at FLERE av våre spiller presterer under parri p.g.a primadonna-nykker er du ute å kjører.
  Håper på et raskt og presist svar, for sånnt søppel kan du ikke uten videre sitte å lire av deg på the world wide web!

 2. Ja, vi så jo hvem som tok det første stikket idag. Først pisser vi på dere i første kampen, så spiller vi ræva, men dere klarer nesten ikke å utnytte det, fordi dere var enda dårligere enn oss. Jeg ler av Ridabu!

 3. Seff gidder ikke Ole å gå ut med konkrete navn. Men alle vet jo hva han mener. å si no anna er piss mikko. Har også lagt merke til at flere ingebergspellere tar litt lett på matchen. brage visste ikke hvem kapteinen for sitt eget lag var, og trond visste ikke engang datoen for kampen! hva skjer a ingeberg?

 4. Det er helt klart at ting må skjerpes oppe i topplokket til flere av Ingeberggutta før kampen, men på den andre siden må vi få lov til å kose oss litt med den tanken at vi faktisk kommer til å slå dere 15. juli. Vi koser oss litt med det nå, legger vekk sånne tanker når oppkjøringen starter for fullt, er toppfokusert og høvler over dere i deres egen lekegrind på den store dagen. At Brage ikke «vet» hvem som er kaptein på laget setter jeg på jeg-er-i-den-syvende-himmel,-for-jeg-skal-snart-bli-rockestjerne-kontoen. At Terje ikke er så oppdatert har ikke så mye å si. Vi har allerede sørga for at Kjell Arne skal få sine sønner opp av senga, ned i fotballstøvla og bort til Hjellum da det braker løs. Hadde jeg vært Ridabuspeller hadde jeg vært mer bekymra over hvordan dere i helvete skal kunne klare å slå oss, enn om hvor lett eller ikke lett vi tar på oppgava. Dere kan jo begynne å tenke på hvordan dere skal kjefte på alt og alle på sedvanlig vis, da ting ikke går deres vei. Lykke til småfolk!

 5. Å prøve å få den gode Sundt til å navngi disse spillerne er vel kanskje vel optimistisk, må innrømme det, men et mer presist sleivspark er det vel fair å be om (siden det tross alt ikke er noen hemmerlighet som han sier), selv om je tviler litt på at det noen gang kommer.
  Spot on Ola. Er faktisk mye som skal gå skeis for at det ikke blir seier i år..

 6. Cato: Leser du igjennom det du skriver? Hvorfor skal vi være så bekymret? Hva er forskjellen på Ingeberg i år kontra i fjor?

 7. Hva mener du med om jeg leser det jeg skriver? Det kommer vel ganske klart å tydelig fram hva jeg både skriver og mener? Eller har du lest deg blind på taktikkhåndboka «Hvordan vinne kampen når jeg sjøl som kaptein sitter på sidelinja»?
  Jeg mener dere har minst like stor grunn til å bekymre dere for denne kampen som det vi har. For det første fordi dere har alt å tape. For det andre fordi dere ble rævkjørt en omgang i fjor. Klarer vi å holde det oppe hele kampen denne gangen blir det lett. For det tredje fordi dere er mer opptatt av at vi ikke har fokus og den rette instillnga, når dere kanskje har like store problemer, om ikke større i eget mannskap.
  Bruk kreftene på dere sjøl. Kanskje dere kommer opp med en taktikk på hvordan slå oss.

 8. Haha! Cato, dine argumentasjoner er omtrent like gode som Raufoss supporterklubb sine, når de skal prøve og overbevise seg selv om at de er bedre enn Ham-Kam:
  «Øhh, vi var bæst i tjue minutt mot døkk i hallen i en treningskamp i fjor. Sia da har døkk (les Ham-Kam) blitt dårligere, mens vi har blitt bære!»
  Trodde faktisk det sto noe bedre enn som så i boken «Kapteinen – Lagets ubestritte ener», som du har stor kjennskap til. Nei, detta høl ikke Olastuen. Det vet du like godt som meg, og 15.juli får vi se hvordan det hele har gått.
  PS! Etter banebefaringen i går var Even Egeberg veldig fornøyd med banens bredde. Jeg kan ikke forstå hvordan det kan falle dere til gode – kan noen forklare meg det?

 9. en taktikk for å slå dere? hva med den vi har brukt de siste 3 ganga? har funka greit den. er vel strengt talt dere som skal finna opp kruttet, ikke vi.
  dessuten må dere vel regne med litt thrashtalk før noe så viktig som en regionskamp.
  I mine øyne er detta detta bare psykolgisk krigføring, og har ingenting med vårt eget fokus å gjøre.

 10. Igjen gjør du det som jeg mener er deres største svakhet, konsentrerer deg altfor mye om hva vi gjør, hva vi sier og om hvor gode vi er. Hva med dere? Hva er dere gode til? Hvordan skal DERE slå OSS, ikke hvordan Ingeberg gjør at Ridabu vinner. Drit nå i om Herr Egeberg er fornøyd med banens bredde. Drit nå litt i oss! Dette tyder kun på at dere er livredde, at dere faktisk er litt skeptiske foran kampen, at dere er redd for at vi faktisk kan slå dere. Men i stedet for å høre om hvordan dere skal vinne deres fjerde seier på rad, og all honnør til dere for at dere har vunnet tre på rad, så har vi kun hørt om Ingebergs svakheter.
  Et lite eksempel:
  Hvordan skal Ridabu ta sin fjerde seier på rad?
  – Selv om jeg er motstander av å besvare et spørsmål med et spørsmål, må jeg likevel stille spørsmålet: Hvordan skal Ingeberg kunne slå oss? I fjor hadde de alt i hendene sine, men klarte ikke ro det i land. Du kommer langt med innsats og entusiasme, men i tette kamper som det alltid er mellom Ingeberg og Ridabu, vil til slutt ferdighetene avgjøre, og da er det vel liten tvil om at Ridabu i de aller fleste situasjonene vil dra det lengste strået, noe som også den nåværende stillingen 3-1 er et bevis på.
  – Men for å svare konkret på spørsmålet ditt, vil vi nok gå ut som vi har gjort de siste årene der vi ser an kampbildet, og legger presset våres deretter. Videre vil vi prøve å utnytte Ingebergs mange feildisposisjoner til vår fordel. Det er en kjensgjerning at Ingeberg har mye å hente på det taktiske plan, uten at det nødvendigvis har noe med lagledelsen å gjøre. Det er ingen hemmelighet at flere av Ingebergs spillere prioriterer egen lykke fremfor lagets, noe som vi selvfølgelig kan nytte oss av. Det er også viktig at vi disponerer mannskapet vårt riktig. De komplimentære ferdighetene er vel så viktige som de individuelle, men på dette området har vi vært gode på i de foregående kampene. Jeg tror vi må gjøre mange feil både taktisk og individuelt om vi skal tape kampen.
  Dette føler jeg er ganske symptomatisk for hvordan dere uttaler dere om kampen (Og med dere, så mener jeg stort sett deg Ole J). Jeg skjønner godt at dere helst ikke vil være Ridabugutter, men det får da være grenser for hvor sykelig opptatt dere skal være av oss. Takk for maten!

 11. Hvis noen ikke skjønte det, så var mitt lille(?) eksempel klippet rett ut fra Ole Johnnys eget unnvikende svar (som alltid) på et ganske enkelt spørsmål.

 12. Amund: Akkurat det med taktikk var noe sarkastisk ment, siden det er taktikk det stort sett dreier seg om for dere. Nå snakker til og med Ole J om at hans taktikk før fjorårets kamp var feilslått. At han hetsa Lars med vilje foran kampen for at han skulle spille dårlig. Det funka ikke, så i år har han bestemt seg for å skryte opp Lars i stedet, for at han skal bli høy på pæra. Og hvis dere brukte taktikken deres ved å slå oss i fjor, så var det vel bevisst at dere lå under til pause? En del av taktikken?

 13. The loser sa: «Jeg mener dere har minst like stor grunn til å bekymre dere for denne kampen som det vi har. For det første fordi dere har alt å tape.»
  Alt å tape? Det er det vel heller Ingeberg som har. Hvis Ridabu vinner leder vi sammenlagt 4-1, og dere har ikke sjans til å komme a (med aksent) jour før i 2009. Dere blir hengende så jævli etter. Hvis vi taper, så hindrer det oss ikke i fortsatt ha flest seire og tre på rad, tre på rad, tre på rad. Vi kan ta det med et sukk, tenke «faen ta, detta var da utgjort» og surve en del, men likevel har vi flest seire. Hvis dere derimot skulle tape… Vel, da er dere ute å kjøre.

 14. korrekt nok tors. Må nok si meg enig i at kniven ligger oss temmelig tett på strupen i år. En 4-1 ledelse vil ikke bare bli hardt å ta igjen, men også usansynlig tøft å leve med for noen av oss. Tilsynelatende bare noen av oss. Her må de jobbes knallhardt for at vi alle mann skal dele den samme lysten på å vinne fotballkampen. Greier vi heve entusiasmen og gløden to hakk fra i fjor så er je helt sikker på at vi vinner kampen!

 15. Hehe 😉
  Det var ikke en del av taktikken at vi skulle ligge under ved pause, men vi utnyttet det likevel til vår fordel. Der er forskjellen på meg og Frode Grodås. Når kampplanen ikke går etter manus, må man utnytte nye muligheter, noe Grodås ikke evner å se.

 16. hva skjer med han flinke keeperen a? er ansiktsløfteprossesen snart over slik at han kan spille ball eller er det helt andre grunner til at han fortsatt glimrer med sitt fravær når vi andre dødelige skal ta en match på løkka?

 17. Hyggelig at du er bekymret for vår stall, men jeg kan ikke si annet enn at jeg har full kontroll på spillerne mine, og i hvilken grad de skal innvolveres i pre-season.
  Hyggelig at du spurte. Hva med ditt lag?

 18. Skadefri tropp, ingen problemer der.
  Det er først når vi begynner å tenke på motstanderen det blir vanskelig.
  Ridabu – kjempers fødehøl. En formidabel oppgave for et hvert fotballag. Makan til løkkelag
  trur jeg knappast indre østland fotballkrets har sett. Her finnes det stjerner i fleng og jeg nevner noen. Dag Grytli – Eks-kamma og regionskampens store trekkplaster. Hadde helt garantert vært ute i det store Europa og lekt med Ferdinand, Nesta og co hadde det ikke vært for manglende holdninger. David Arnesen – at denne lettbeinte ving-spiss-stjernefaen må slite venstreback i O.I.L er for de fleste av oss et under. Henrik Mellum – Stor midtstopper.Berømt for sin totale ydmykelse av alt som heter Ingeberg-angrepsspillere opptil flere ganger. Veldig gode spillere, men nå er det jo først å fremst laget ridabu som er så skumle. «ingen er større en laget» heter det i trenerens grunnleggende filosofi.imponerende å se hvordan gjengen så til de grader står samlet bak ham i dette. her jobber man for hverandre i forsvar som i angrep, man har alltid en oppmuntrende kommentar til lagkameraten når det går litt trått, og for et blendende angrepsspill! og selvsagt finnes det en mann bak det hele. ingen ringere enn O.Sundt – denne slue taktikeren. Denne hemmelighetsfulle, denne iskalde , denne ekstremt kompetente laglederen.
  Nei for faen, vi kaster inn håndkleet. For et lag av vår heller mediåkre klasse er det ikke stort anna å gjøre.
  Crocket turnering hos meg 15. juli

 19. Jeg har et forslag: Hva med at alle spellera spleiser på vm-ballen til regionsmatchen? blir ikke mye på hver trur jeg. har snakka med tre om detta og her er responsen:
  Dag: Fett.
  Lars: Fett.
  Jønni: Det er notert.
  Anyone?

 20. mye bra tekst hernå, det blir litt av en batalje, liten tvil om det. men hvor blir det av neste fredagsportrett for en sart militærsjel med få gleder? venter i spenning i uka som kommer..
  forøvrig gira på vm-ball forslaget.
  godt å få roa seg litt ned med vm på tv, og 3000m jogg hver dag for å komma i form.
  kjenner kroppsvarmen øker hver gang jeg er innom og leser om regionskampen. detta blir stort!
  – utålmodig stakkar i grønt
  er det forresten satt kamptidspunkt?
  1800? føler det er mest hensiktsmessig med tanke på jævla sommervarmen.

 21. det siste jeg hørte var at en vm-ball koster 1500 bols. mtp ridabus stall på 50 mann og ingebergs stall på snaut 8 blir vel det strengt tatt ingenting pr mann.

 22. Stemmer nok som kukkpikk sier, vm-ballen koster 999 raske. Så en annonse her forleden, uten at jeg kan erindre hvilken butikk. Men 999kr ihvertfall, og det er jo nærmest gratis…