in begivenheter

Mengshoelferjas venner

Det var en stor dag i går. Det siste halve året har vi hver torsdag vært med på quiz på vår nabopub, for ikke å si favorittpub, Shamrock. Det føres en tabell over et halvt år. I begynnelsen var det Cato, Tor Håkon og meg som utgjorde Mengshoelferjas venner, senere fikk vi mer kompetanse med Gjerlaug (selv om han ikke syns noe om nachosen der). I går kunne hverken Cato eller Hans Magnus, så vi fikk med oss Roar. Og det skulle bli en kveld Roar sent vil glemme. Vanligvis har vi pleid å komme på delt tolvteplass, eller delt åttendeplass osv., men i går, med Roar, eller «Frelseren» som han er kjent som i De Gode mot De Dårlige-kretser, fikk vi bevist at timene foran TP-maskina på Krus har gitt avkastning.
Etter første omgang lå vi på delt andreplass med 20 poeng, etter å ha klart svar som Oslos bydeler og Ibsen-karakter til riktig skuespill. Spenningen var sjølsagt stor foran andre omgang, da vi aldri hadde vært så høyt oppe før. Og spørsmålene var jo konge: Statsministre i Norge etter 1973, toppskårere i fotball-VM i ’82, ’86, ’98 og ’02, partiledere i Sovjet perioden ’82-’85, norske vinnere av 5000 meter i OL etter krigen og tapende semifinalister i fotball-VM ’02. Etter andre omgang hadde vi 41 poeng, og det viste seg å holde til delt førsteplass. Vi gikk inn i sudden death, spørsmålet var hvilken kombinertløper som skadet seg [i går]. Loserne på det andre laget svarte Magnus Moan, mens vi, Vangs stolthet, sjølsagt svarte Håvard Klemetsen. Det gikk som det måtte gå.
Det ble gratis øl, det. Og kjempestemning. Helt til neste torsdag.

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.