in fest

Fjerdedagsfesten femtedag

Det var 29. desember 2003, og klart for fjerdedagsfest femtedag. Ane Frogner våknet opp i den tro at det var juleaften, og gjorde ikke stort annet enn å hoppe rundt, ventende på den store kvelden. Det skulle konsumeres så mye alkohol som det for hennes del ikke hadde blitt gjort på ett år og 365 dager. Sjøl hadde jeg et roligere forhold til både drekkinga og festinga. Men det var ikke fritt for at jeg hadde middels forventninger.
Kristan Mykleset, journalist i Østlands-posten og tidligere spiller for De Gode, kom kjørende med det første lasset feststemte menneske: Martin Asphaug, Magne Søby, Roar Kristoffersen og Tor Håkon Fladsrud. Og senere ballet det seg på med mennesker fra alle de lokale verdenshjørner: Grubhol, Homansbyen, Ingeberg, Løten, Moelv, Ridabu, Solvang, Storhamar, Vestås og Østås. Hvor mange som var tilstede vites ikke, men Berit Borud var overrasket over at ingen hadde tatt med seg juletreet ut og brent det.
Tor Håkon Fladsrud, mannen som våknet opp på Boro (eller Ilsengvegen 203, om du vil) sjette juledag i fjor, og spontaninviterte seg sjøl til neste års fjerdedagsfest femtedag, fikk tidlig kvelden ødelagt av Magnus Mo Bjørnseth, hockeykeeper og BI-student, som i et tilfeldig møte med Fladsrud sagt «Kjøp med noe tyrker, ‘a!», noe Tor Håkon syns var en bra idé. Skuffelsen var altså ikke liten da Bjørnseth møtte opp kjørende, uten planer om å drikke verken Hot’n’Sweet eller lettøl. Men Ane Frogner var fornøyd – hun fikk en tyrkershot av Fladsrud. Bedre hadde hun ikke smakt siden Lars Erik Haugen delte ut for et par nyttårsaftener siden. Og Fladsrud hadde nok å gjøre, da han holdt foredrag for medlemmene av kampanjeaksjonen Kjæreste 2003/2004, samt andre tilhørere, om den gang han fikk seg kjæreste. Det var et meget bra foredrag, selv om Brage Bevolden, den andre med kjæreste blant tilhørerne, uttalte at det var sleipe triks som var blitt brukt. Mens Martin Asphaug brukte tiden til å enten oversette foredraget til tysk, eller repetere det Tor Håkon sa i et høyere tonelag, måtte Magne se seg nødt til å tørke et par tårer. Rørende.
Bevolden, forøvrig, valgte å ikke drekke. Man trodde bunnen var nådd da han dro hjem klokka tolv andre juledag, men gutten har åpenbart mistet all ære. Hva er det folkehøyskolen har gjort med han? Det eneste han vil bli husket for i juleferien er kommentaren «Ã†Ã†Ã†Ã†! SNØ I AUA!», under akingen i Ingebergbakken. De to andre som dro hjem klokken tolv andre juledag, Cato Olastuen og Lise Skymoen, nostalgiserte over forrige femtedagsfest. Det ble rent for mye for dem, og de tok etterhvert til tårene da minnene vellet frem. Andre måtte også ty til tårene da ingenting annet hjalp (utenom nøkkellåsen), men det virket som det meste ordnet seg. Kristian Mykleset låste seg inn på et rom med kommentaren «Her har jeg låst meg inn.»
Lars Mikalsen, sist sett tryndende ved inngangen til Traktørn, tok med seg både alpelue, dame og kamerat, og man skulle tro han allerede hadde brukt opp januarlønna, så lite som han drakk. Like edru har neppe noen sett Lars på fest siden den den gang han kjørte. Men det må jo også sies at for Lars sin del var denne festen bedre enn de to foregående han har deltatt i på Boro (femte juledag 2002 og nyttårsaften).
Martin Asphaug og Sigurd Mølster Galaasen, to tredeler av den såkalte Treenigheten (siste del er Magnus Mo Bjørnseth), hadde lange konversasjoner og diskusjoner om hvor enkel matten er. «Det er jo så simpelt!» uttalte Galaasen i fistel, og med heftige håndbevegelser, som kunne antyde at han allerede hadde forberedt nattunderholdningen.
Kristian Mykleset hadde etterhvert lagt fra seg gitaren, da Tor Håkon ble opptatt med andre ting, og ble ferska dansende til sanger av Blue/Elton John og Robbie Williams sammen med Line Støen, tidligere medlem av ensemblet som danset Chess på Ener. Men til Kristians store skuffelse var det ingen rolige sanger som gikk på Absolute Music 41.
Etterhvert dro de fleste, selv om noen nekta. Line Støen, Kristin Kalland, Ingrid Olstad, Martin Holt Juliussen, Ole Johnny Sundt og Kristian Mykleset valgte å bli natten over. Og det var spesielt på Dinas rom det skjedde (i år som i fjor), til Kristians store forargelse. Ingrid Olstad kom med flere sleivspark i øst og vest, mens Sundt hadde hånda trygt plassert andre steder. Til Kristians store forargelse.
Klokken ti over halv fem valgte Mykleset å ringe til Martin Asphaug, også kjent som Zimmerf�hrer, en samtale som ble overført på høyttaler til de store massene, og som ikke inneholdt noe interessant.
O. Sundt klarte å lure seg ut tidlig på morran. Ryktene skal ha det til at han trives bedre i årets julegave, Ringenes Herre-sengetøyet. Ane Frogner og Line Støen valgte klokken ti å sette på DDE så høyt de tørte, for å være sikker på at ingen fler skulle sove, til Juliussens store forargelse. «Jeg driter i om det er ryddig – je skar sova!» Dårligere oppsummert kan det vel ikke bli.

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  1. Hehe!
    Riktignok befant det seg en Ringenes Herre artikkel under treet i år Torstein, men det var en plakat fra deg og Gjerlaug.
    Jeg er tro mot Manchester United vet du 🙂
    Godt nyttår folkens!

  2. klokka var nokm er enn 10,for jeg våkna halv 10…å drøyan litt før jeg sto opp,så tror nok klakka nærma seg 11 før vi spilte den…