in regionskampene

Deilig revansje for Ridabu

FOTBALLFAKTA
Ridabu – Ingeberg 3-0 (1-0)
HAMAR: Regionkamp 7-er
Black River Park – 15. juli 2003
8 tilskuere
MÅL
Ridabu: Johansen (2) og Mellum.
DOMMER
Rune Sandvik.
GULE KORT
Velle, Mykleset.
LAGENE
Ridabu: Erken, Frogner, Mellum, Sundt, Velle, Grytli, Johansen.
Ingeberg: Egeberg, M. Søby, Mykleset, Olastuen, T. Søby, Bevolden, Mikalsen.

*** TRE STJERNER ***
Mellum (Ridabu)
M. Søby (Ingeberg)
** TO STJERNER **
Erken (Ridabu)
Mykleset (Ingeberg)
* EN STJERNE *
Grytli (Ridabu)
Olastuen (Ingeberg)

HJELLUM (TG) Etter sist ukes velfortjente 10-6 tap, var det et tent Ridabu lag som entret gresset tirsdag kveld. Med et par taktiske trekk og full tenning, var Ridabu ugjenkjennelige fra sist kamp, og de var til tider skremmende gode.
Av Ole Johnny Sundt
«Football is not a matter of life and death, it’s much more important than that!», hevdet legendariske Bill Shankly. Til tider virket som om Ridabu mente det samme. «Stoltheten av å bære den blå skjorta ble fullstendig undergravd sist match. I dag var et «to be or not to be» for våres del, og vi viste alle at vi er stolte av å være blå», sa en meget sliten, men lykkelig Ole Johnny Sundt minutter etter kampen. Mens Ridabu spilte som om det var Champions Leauge finalen, spilte Ingeberg som om det var en treningskamp mot Oslo/Bergen Døve.
Strålende defensivt
Etter å ha sluppet inn 10 mål sist kamp, var det nok ikke mange som hadde trodd at keeper Erken skulle få slippe å hente ut noen baller fra eget nett igjen. Men med 3 kjempende løver bakerst, anført av en fabelaktig Mellum, var det til tider umulig for Ingebergs angriper Mikalsen å få gjort noe som helst på topp. Og da forsvaret ved noen anledninger var litt på hæla, sto Erken i veien for det som kom. Med to hissige tigere på midten (Velle/Grytli) og en kjempende elefant (Johansen) på topp, var det perioder da forsvaret til Ridabu slapp å gripe inn i det hele tatt. Mange av angrepene til Ingeberg ble hindret allerede i oppspillsfasen.
Heldige scoringer
Jon Arne Johansens inntreden på topp gjorde at forsvaret til Ingeberg fikk sitt å stri med. Allikevel klarte de seg meget godt mot Johansen. Johansens første mål kom etter dårlig kommunikasjon mellom Fossum og en av forsvarerne. Johansen var på rett sted til rett tid, og scoret et av sine enklere mål noensinne. 2-0 målet derimot var en virkelig perle. Et frispark fra 10 meters hold ble dundret inn av Johansen. 3-0 kom etter at keeper Fossum nok en gang var uheldig. Denne gangen var det dagens store spiller Mellum som var på plass på returen. Johansen hadde foruten de to målene sine, sjanser til å score 3-4 til, men klarte ikke å holde hodet kaldt når det gjaldt som mest.
Regionkampene en hit
Regionkampene har til nå vært både spennende og kvalitetsmessig bra. Ryktene forteller om flere lag som er iferd med å dannes. Da er det bare å glede seg til neste kamp. Ridabu er i øyeblikket regionens beste lag, og venter på utfordringer.

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 1. Ingeberg har vært høyt oppe etter seieren i forrige ukes regionkamp. De ble i går satt grundig på plass av et hardt kjempende Ridabu-lag. Ridabu imponerte med disiplinert, kollektiv organisering over hele banen. Det viste seg at endring i formasjon og ny fordeling av roller var nok til å gå fra 10 innsluppne mål sist til 0 i går! Samtlige spillere hevet seg mange hakk og viste den glød som må til i lokaloppgjør. Edvard Erken viste sin klasse som målmann, den bakre trio anført av en meget god Henrik Mellum, flankert av disiplinerte og gode Torstein Frogner og Ole J. Sundt, hadde god kontroll. Den uhyre dynamiske midtbaneduoen Gudmund Velle og Dag Grytli vant midtbanekrigen og nøytraliserte Ingebergs farligste mann, mens den rutinerte angriper J.A. Johansen tvang motstanderen til å gjøre oppspillsvalg som lett ble fanget opp. Etter at Ridabu gikk opp til 2-0 var det aldri tvil om at seieren skulle komme. «Jeg er stolt av gutta, alle bidro med fantastisk vinnervilje», sier en fornøyd Ole J. Sundt. «Jeg syns det er riktig å hylle motstanderlagets stopper Magne Søby, som var en fair og tøff motstander, han ga seg ikke selv med overtråkk og slikt er stort å se», uttaler 2-målscorer Johansen. «Forøvrig syns jeg alle gutta gjorde en kjempejobb og spilte opp mot sitt eget potensiale, min egen innsats var høyst variabel, men jeg er rutinert og lager trøbbel for motstanderen, frisparket var ok», avslutter en sliten, men lykkelig JAJ. Alle venter i spenning på om Ingeberg nå ønsker revansj, eller om de innser at Ridabu er for sterke……

 2. Om gårsdagens kamp vil jeg kommentere følgende:
  -Midtbana fungerte veldig bra. Sørlendingen og Dag fungerte meget godt sammen.
  -Forsvaret spilte meget godt. Lysluggene bakerst var jo overraskende gode. At den vanlig så offensive Olle kan spille så godt i forsvar var et stort pluss. Henrik var alikevel et par hakk bedre siden han orker offensivt.
  -Erken gjør en bra jobb. Det var som forventet av Fartreserven.
  -Johansen kunne ha jobbet mer på topp, og hadde neppe fått plass på landslaget mitt. Stort pluss for frisparket.
  -Ingeberggutta bør ta i et tak.
  Jeg gir mine stjerner til følgende:
  3 stjerner: Sørlendingen og Henrik
  2 stjerner: Dag, Ole, Edvard, Kristian og Magne.
  1 stjerne: CoachJohansen, Torstein, Cato og Mikko Mikalsen.
  Gleder meg litt til neste match,
  hilsen Drillo med bikkje

 3. Takk for 2 stjerner Drillo! Synd at jeg ikke er et år yngre, slik at jeg kunne blitt med til EM! Uansett håper jeg du la merke til Herik, Dag og Erken. De er jo født i 85!

 4. har brukt litt tid på å få summet meg etter å ha lest Roger’s innlegg. Fanden a mann, sammenlagt med fart jr, Posten bedrift og Ingeberg har jeg intet mindre enn 15 fulltreffere på 7 kamper så pass kjeften din din jypling!

 5. når skar vi få satt oppp neste match da mon tro. Det ryktes at «tre meter lang Magne Søby» er tilbake neste helg, men det er muligens duket for match før den tid…?

 6. synes keeper fossum blir satt i et dårlig lys.
  jeg var da ikke så dårlig! vi må forøvrig få arrangert noe sånt neste sommer. om ikke alle har forduftet helt.