in musikk

Bandet til Brage

På Youtube ligger det nå en konsertvideo av bandet til Brage, du kan se den nederst i dette innlegget. Det er METAL! fra ende til slutt. Brage rister litt på hodet, spiller litt luftgitar, spiller litt lufttrommer, og driter sjølsagt i bassen. Gitaristen har en skikkelig METAL!gitar og skikkelig langt hår. Det er kult, det da. Dessverre er det ingen i bakgrunnen som roper «DÆU!» eller «METAL!» der. Brage kunne likevel melde om god stemning – det var til og med noen som DANSA! (Kjett.)
Bandet til Brage heter dessverre ikke Bandet til Brage. «Sjefen sjøl» sier det er fordi de andre gutta ikke digga det – de ga visst faen i hva en eller annen taper fra sjølveste Hedemarken mente. Men hvem var webred, som trodde han kunne diktere bandnavnene til sine venners band?
Så hva heter bandet til Brage? Aroteh. Nei, du leste ikke feil, det heter Aroteh. «Nå har’n Brage spilt for mye World of Warcraft,» tenker du kanskje. Det var hvertfall det jeg tenkte. Men han avkrefta det. «Har’n søtti for lenge innestengt i dessa rollespellskjellera, da,» tenker du vel så. Det tenkte jeg, hvertfall. Men neida, det var ikke der han hadde det fra heller. «Seff, det er jo fra Magic-tida!» slår det deg til slutt. Så når Brage klikker, og sier «Faen, Torstein! Det er ikke fra noe spill, sier jeg. Det ekke det! Aroteh er en brasiliansk gud. En brasiliansk gud, sier jeg!» så sitter du der med den litt rare antagalsen av at han ikke snakker heeeelt sant.
På siden til Godchecker.com kan vi lese følgende:

  AROTEH: AROTEH and TONOPOD were two magicians who had control of food supplies on the surface of the Earth when humans lived below.
  One day when humans tunnelled upwards to steal food the Magicians dug them up. They were amazed to find them really ugly web-footed things with tusks.
  They decided there and then to start their own cosmetic surgery clinic as an excuse to practise their magic. From the word go it won gasps of amazement from a delighted participating audience. This sort of thing still seems to be much in demand.

Etter å ha lest dette sitter man igjen med følelsen av å ha lest en surrealistisk World of Warcraft-manual. Brasiliansk gud, du liksom! Samtidig var det noe som rørte seg baki hodet, hadde jeg ikke hørt «ordet» «Aroteh» før? Jeg snakka med en del folk, og tok en tur langs minnenes sti. Her kommer den virkelig historien om navnet på bandet til Brage:

  Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra Lars Mikalsen om at hele Ingeberg og omegn skulle komme å spille Magic hos’n. Denne Magic-konkurransen ble avholdt mens Johansen var trener for Ridabu. Og alle dro av sted for å spille, hver på sin måte. Martin spente på seg miniskia, og dro fra Grubhol. Marius fant fram sparken, og koste seg nedover mot Vien-krysset. Even fikk mora si til å kjøre seg.
  Magne dro da fra Hersetgutua 5 på Ingeberg opp til Markeng, til’n Lars, for å spille sammen med’n Trond, broren sin. Siden Lars hadde invitert så mange Magic-spillere måtte de spille i fjøset utenfor. Og de spilte lenge og vel, i en krybbe. For de fant ikke bord noe sted.
  Med ett sto en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble overveldet av redsel. Men engelen sa til dem: «Aroteh!» Og med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og Magic, og sang:
  «Aroteh!
  Aroteh!
  Aroteh!»
  Da englene hadde forlatt dem og vendt tilbake til himmelen, sa Magne og Trond til hverandre: «La oss gå inn til gutta for å fortelle dette rare ordet som Herren har kunngjort for oss.» Og de skyndte seg av sted og fant gutta spillende overalt i huset. De fortalte alt som var blitt sagt dem om dette ordet, selv om det ikke var stort. Alle som hørte på, undret seg over det Magne og Trond fortalte. Men Brage tok vare på alt som ble sagt, og grunnet på det i sitt hjerte.
DAGENS SPØRSMÅL: Hva ville du kalt bandet ditt?
Torstein Frogner
Bandet mitt skal nok hete «Meldt fløtting» eller «Bandet til Brage».
Cato Olastuen
Tror jeg går for et litt emo-navn, jeg. Kanskje «Thanks, God, for this great laughter you’ve given me». Det er kult med lange bandnavn.
Lars Mikalsen
Kort og konsist: «Klapp att!».

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.