in musikk

Musikk…..og noe annet

Ja, jeg får vel nesten skrive litt om musikken jeg hører på, men sist, dagens spørsmål, og først, en liten historie fra arbeidslivet. Som mange kanskje har fått med seg er jeg i fast arbeid nå. Jeg håper jeg ikke bryter taushetsplikten når jeg forteller at jeg jobber minst 37,5 timer i uka. Jeg har et vikariat som løper til august neste år, og i denne perioden må selvsagt noen vikariere for meg som lørdagsvikar på ruta mi, slik at jeg får fri på lørdager. Og i forrige uke kom ænna vikaren, som sendt fra jobbsøkermarkedet. Fredag og lørdag var hun med meg ut, og fikk lære om alle de mørke posthemmelighetene (uten å skrive under på noe taushetspapir). Det viste seg at dette var de to eneste dagene hun skulle jobbe i Posten. Men det kan da umulig ha vært min mangel på karisma og sjarm som gjorde det? (Nei, det var faktisk ikke det.) Så lørdagsfrien, vel…
Så over til musikken. I går var jeg på en såkalt «kickstart» på «konserthøsten». Lise og jeg så ¡Forward, Russia! (lyd) (sjekk ut indie-navnet), og det var jo kult. God blanding av dansepunken som Brage hater og postrocken som Martin elsker. Vokalisten prøvde å kvele seg sjøl med mikrofonledningen. Og det blir altså ikke siste konserten jeg ser i år:

  • 11. oktober: Ryan Adams på Sentrum Scene.
  • 1. november: Sparklehorse på John Dee.
  • 14. november: Sufjan Stevens på Sentrum Scene.

Dessuten har jeg lyst til å få med meg Yo La Tengo 2. november og The Kooks 24. november. Og det er jo ingen umulighet.
Det amerikanske indiebandet Of Montreal gir ut et nytt album januar neste år, og på den så er det en sang som heter A Sentence of Sort in Kongsvinger. Det er godt å se at Kongsvinger kommer på det trange indie-kartet. Sangen starter slik: «I spent the winter on the verge of a total breakdown while living in Norway / I felt the darkness of the black metal bands». Forøvrig kult med mp3-spiller. Går rundt på gata og føler at jeg er med i en film, særlig når soundtracket til Donnie Darko kommer på.

DAGENS SPØRSMÅL: Kan du veksle?
Ane Frogner
Jeg har en tier, en tjuekroning og en femmer. Har du en 35-lapp?
Cato Olastuen
Ja, det kan jeg.

Nei, det kan jeg ikke, ZING-SALA-ZING!

Roar Kristoffersen
Veksle? Smatt, smatt.

La det flara!

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.