in moro

Da(‘n) Hallgeir ringte (n’)Magne

Jo, det var altså historia om da (n’)Hallgeir ringte (n’)Magne. For de som ikke vet det, så er(‘n) Hallgeir storebroren til (n’)Magnar (og en drøss fler), mens Magne er storebroren til (n’)Trond. Magne bodde engang for lenge sia i samme hus som en katt faren til Magne ((n’)Kjell Arne) kalte (n’)Bromann. (n’)Bromann er død.
Vel, det var altså den tida da jeg var mye hos(‘n) Magnar. Ungdomsskoletida. Som alle vet er dessa der (ja, dom ja) noen rakkerunger, hele bunten. Det gikk mye i «phony calls» – særlig var Kinaekspressen et yndet offer. Vi ringte for å bestille pizza til Ilseng, og maste på dem helt til dem la på. Dem solgte jo ikke pizza, og dem kjørte jo ikke til Ilseng, vet dekk!
Men det var ikke Kinaekspressen vi ringte til den dagen her. Nei, det var(‘n) Magne. Vi var usikre om (n’)Magne ville kjenne igjen stemmen til(‘n) Hallgeir, men det var vel lite sannsynlig. Vi kjenner jo alle (n’)Magne!
(Jeg hørte forresten samtalen ved hjelp av en annen telefon (det er mange telefoner i det huset).)
Magne: Ja, det er(‘n) Magne.
Hallgeir: Snakker jeg med Magne Søby?
Magne: Ja, det er Magne Søby, ja.
Hallgeir: Ja vel. Jeg ringer fra politiet.
Magne: Øh, ja vel?
Hallgeir: Ja, jeg har hørt at du har ulovlige ting på datamaskinen din?
Magne: Øh, hva?
Hallgeir: Ja.
Magne: Nei!
Hallgeir: Vel, det er det vi har hørt.
Magne: Jeg har ikkeno ulovlig på maskina mi!
Hallgeir: Så det er greit om kommer hjem til deg for å sjekke?
Magne: Øh, jada, det er vel det.
Jeg skal innrømme at samtalen nok gikk annerledes – jeg har jo ikke verdens beste hukommelse. Men at(‘n) Magne ble nervøs, og klar til å skrive format c: er jeg overbevist om (sjøl om han sa noe annet på den tiden).

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  1. Skulle ønske jeg hadde ei egen gjemmeside slik at jeg kunne fortelle historia om da(‘n) Magne skulle si fra når det kom biler, men ikke klarte det fordi han ble så opptatt av et Donald-blad.

  2. Det ble aldri sagt noe om å komme hjem for å sjekke. Format c: ble heller aldri skrevet. Det som derimot kom over meg var en vurdering å angi Even for brenninga på den tiden (på sin herlige 2x 😛 ). Men ellers er det ganske bra tors. Hadde nesten glemt den der 🙂 .

  3. Du skjønner, det hadde seg slik. Vi på Ingeberg fant stadig på artige spillopper. En dag fant jeg på at jeg skulle leke blind gutt som lette etter klokka si på ei fartsdump. Denne personen måtte også være døv, siden han ikke kunne høre bilene som kom. De andre skulle sitte i en skråning og lese Donald. Så var det Magne sin jobb å si fra når det kom biler. Biler kom, men Magne sa ikke fra. Han ble helt oppslukt å bladet, og hørte ikke en gang da vi sto og skrek på’n…