in musikk

Radioheadfans

Fant denne hos At Ease. Det er fra et intervju med Michael Stipe, vokalisten i R.E.M.:
Michael: …at a Radiohead show in New York at the Beacon Theatre. It was a televised thing, and they had sold tickets for $2. The entire place was filled with fanatic Radiohead fans. Typically at a Radiohead show, everyone sings along to every song; they know every lyric. Sometimes you can’t even hear Thom Yorke’s voice over the din of the audience. But this night, when they walked onstage and started playing the first song, the audience was quiet, reverential. No one was singing along to any of the songs. It wasn’t until they played the song “No Surprises” that says “the government, they don’t speak for us.” And on that line, every single person in that room shouted out “the government, they don’t speak for us!” and on the next line of the lyric, they were dead quiet again. I was there with a group of people, including Q-Tip, and I looked over and Tip, and his mouth was hanging open. And I was like, “Did that just happen?” and he just nodded his head yes. Afterwards, we were sitting around at the bar with Thom and the band, and Tip and I said, “Do you realize what happened tonight?” and Thom said, “I almost fell over. I almost couldn’t sing the next line of the song.”

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

15 Comments

  1. Hadde de avtalt på forhånd å holde kjeft eller? Jævli kjipt å være den ene som synger under hele konserten…»Hvorfor synger ikke de andre da?»

  2. «It was a televised thing»: let etter det opptaket på nettet, se om det virkelig ble filma. Hvis dette ikke er tilfellet, så har Torstein brukt useriøse kilder eller dikta opp historien selv. Prøv å finne ut hvilket år konserten var og om dette var et år da R.E.M gikk på LSD. Ved noen tilfeller er det forresten veldig lett å høre det man vil høre, spesielt når man er påvirket av eksempelvis narkotiske stoffer, alkohol, adrenalin og generelle synsproblemer, og eller dårlig hørsel som følge av for mange konsertoppdredener uten bruk av verken ørepropper eller hørselsvern. Det fins mange muligheter, men jeg tror at Torstein selv tror, eller vil tro…..

  3. Jeg synes at Henrik nå skal konsentrere seg om langt viktigere ting enn dette. Vi lever tross alt i en verden som står på hodet. Henrik, bruk din kunnskap og hjelp oss!!!!