in film

Oslo Internasjonale Filmfestival

På torsdag starter Oslo Internasjonale Filmfestival. Her er noen av filmene jeg har lyst til å få med meg (trailere på de offisielle sidene):
DiG! (Offisiell sideIMDb)
Dette er en rockumentary (lol) om The Dandy Warhols og The Brian Jonestown Massacre. Filmen ble påbegynt for sju-åtte år siden, da vokalistene i disse to bandene var nærmest bestevenner, og sa de skulle endre rocken og blablabla (på den tiden var The Brian Jonestown Massacre det best kjente bandet). Filmen følger dem gjennom sju år, med dop og drit, og de blir visstnok ganske kjjipe mot hverandre. Det kan vel også nevnes at vokalisten i The Brian Jonestown Massacre ser på denne filmen som forræderi fra tidligere venner.
Forøvrig så spilte en av frontmennene i Black Rebel Motorcycle Club, Peter Hayes, i The Brian Jonestown Massacre.
Mysterious skin (IMDb)
«Mysterious Skin er basert på Scott Heims bejublede roman av samme navn. Det er historien om to unge amerikanske gutter, Brian og Neil. Brian er besatt av muligheten av at han ble bortført av en UFO, Neil lever et farlig liv som prostituert i New York. Når de treffes, oppdager de en felles forbindelse til fortiden som har formet dem på forskjellig vis. Regissør Gregg Araki taler her med en mer voksen stemme enn tidligere, men uten å skuffe gamle fans. Filmen er brutalt ærlig, og har fått mye oppmerksomhet for sin fremstilling av pedofili, men først og fremst er det en realistisk historie om to gutter med et tragisk utgangspunkt.»
Días de Santiago (IMDb)
«Etter avsluttet militærtjeneste i krigen mot Ecuador, kommer 23 år gamle Santiago tilbake til sitt vanlige liv i Lima. Her er alt i oppbrudd, hans kone vil gå fra ham, familien vil ha ham på avstand og kompisene hans fra militæret vil ha ham med på å rane banker. Han ønsker seg utdannelse og jobb, men voldsspiralen ser aldri ut til å slutte. Dette er en opprivende historie om en ung manns forsøk på å finne orden i livet, men den stiller også viktige spørsmål om hva man skal gjøre med soldater etter krigens slutt.»
Searching for the wrong-eyed Jesus (Offisiell sideIMDb)
«Inspirert av albumet «Searching for the Wrong-Eyed Jesus» av den alternative country-musikeren Jim White drar fotografen Andrew Douglas til sørstatene i USA for å lete etter dette områdets sjel. Han tar utgangspunktet i to spørsmål: 1) Hvorfor kommer det så mye musikk og litteratur herfra? 2) Hvilke elementer kommer sammen for å gjøre dette området så stimulerende for artister? Resultatet av hans gransking blir en rørende og tankevekkende dokumentarfilm der dyp sørstatsmusikk møter fyllebråk og kristen fanatisme. Jim White opptrer som guide til dette spennende området i sin 1970 Chevy Impala, og på veien møter han mangfoldige artister og miljøer som The Handsome Family, Johnny Dowd, 16 Horsepower, Trailer Bride og forfatteren Harry Crews.»
Garden State (Offisiell sideIMDb)
Jeg har allerede sett Garden State, men det betyr jo ikke at jeg ikke anbefale den til andre. Hovedrolleinnehaveren Zach Braff har også skrevet og regissert den. Den har norgespremiere 3. desember.
Oldboy (Offisiell sideIMDb)
Denne har jeg også sett. Den vant en pris i Cannes, og man har allerede startet planleggingen av en amerikansk versjon. Man får blant annet se en levende blekksprut bli spist. Ganske kul, sjøl om den var litt ekkel til tider.

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 1. Hmmm… virker meget lovende!
  Hva med å se «The Big Red One : The Reconstruction»? En av Mark Hamill sine største roller????
  Dessuten bør du vel få med deg «The Corporation». Den virker meget bra.
  PS!
  Cato: Regner med at du skal på denne: «End of the Century: The Story of the Ramones»

 2. Må huske på budsjettet også… Fire filmer får holde.
  NRK sendte forøvrig The Corporation i sommer, så jeg fikk med meg det meste da.
  (Spør du om det er en av Mark Hamills største roller? (Jeg vet ikke.))

 3. Det var nok den første filmen jeg merket meg i programmet ja!Tipper den er råkul og jeg bare må få med meg den, spesielt siden det er så usikkert om den noen gang skal bli vist igjen eller komme på dvd. Men det er flust av andre spennende filmer der også. Tenkte jeg skulle hoppe på Torstein og la han guide meg rundt i filmens verden:)

 4. Det turkise avgiftssystemet er ikke slik jeg trodde det var… jeg regnet feil Christian…
  La oss alle stikke på fylla 😀