in musikk

Ranerne i kveld: Turboneger

The Von Bondies – C’mon c’mon
Jeg vil bare diskutere billettprisen på 370 kroner litt. Det er et såkalt «nullprosjekt» fra Hydranten sin side – altså de håper å tjene noen tusenlapper men regner ikke med at det blir mange. Og det burde egentlig blitt noen med over 160.000 bare i billettinntekter. Hvor mye trenger disse turbonegrene for å spille egentlig? å anta at de krever en sum på mellom 150.000 og 250.000 er ikke vilt (bortsett fra at det er nettopp det det er). De legger seg på en sum som er nesten dobbelt så høy som andre store norske band (de Lillos, Kaizers Orchestra, Madrugada – og da tenker jeg på billettprisen, ikke hva bandet skal ha for å spille) – Briskeby spiller 1. april og der koster det 180 kroner i inngang – de tre banda som spilte på Grotta i november ville ha tilsammen 3.000 (eller åtte Turboneger-billetter).
Den eneste grunnen til at jeg hadde godtatt en sånn pris er hvis Hydranten fikk masse av dem for å bruke på andre band som ikke trekker like mange. Men siden dette ikke er tilfelle så, vel, har jeg ikke så mye til overs for Turboneger.

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

37 Comments

 1. Er forsåvidt enig med deg Torstein, men vil gjerne presisere at Hydranten på ingen måte har satt noen blodpris. Dette er et såkalt null-prosjekt som Torstein har nevnt.
  Når det gjelder prisen Turboneger tar for spillejobbene sine, så er den veldig høy. Jeg vil ikke gå ut med eksakte tall, men for dere som er gode i hoderegning klarer å anslå en pris med tanke på at dere vet inngangsprisen, samt hvor mange Hydranten tar inn.
  På små steder, som Hydranten, setter Turboneger en pris på spillejobben sin, som er fastsatt. På større steder, bestemmer ofte de billettprisen selv, og tar prosenter av den totale inntekten i tillegg til en fastsatt sum. Det er ganske vilt hvor mye de faktisk kan tjene.
  Turboneger er et band som er stort. Hydranten hadde lett solgt ut denne konserten med en billettpris på 500,-. Folk kommer på konserten uansett.
  Det gjelder å smi, mens jernet er varmt er det noe som heter, og Turboneger er nå på et slikt stadie at de kan ta masse penger for konsertene sine. De driver ikke med veldedighet og spiller gratis på Hydranten for at 550 hamarssinger kan få høre på musikk mens de konsumerer dårlig hjembrent. De er selvsagt ute etter å tjene mest mulig penger på jobben sin, og hvorfor tjene halvparten av det de tjener i kveld, når de kan tjene det dobbelte? Om de er verdt 370,- pr mann som kommer inn? Tydligvis. For makan til interesse for et band har jeg aldri opplevd i mitt virke på Hydranten. Vi kunne lett solgt både dobbelt og tredobbelt så mange billetter.
  De Lillos var veldig billig i drift, og der hadde det blitt fullt uansett, så de kunne sikkert tatt det dobbelte. Når det gjelder Kaizers Orchestra og Madrugada var ikke interessen stor nok, og selv om de faktisk er bedre enn Turboneger, har de ikke samme markedsverdi. Dette var band med rimlig inngangspenger, der Hydranten gikk i minus…
  En ting er jeg dog sikker på. Hvis noen av bandene som i den senere tiden har spilt på Grotta når Turboneger sin størrelse kan du legge på to 0’er til bak den sammenlagte prisen på 3000 som ble nevnt for disse bandene…
  Damien Rice kostet 300 kroner billetten på Rockefeller som tar 2 1/2 gang så mye folk som Hydranten. Trolig gikk et sted mellom 85-90% rett i hans lomme. Ikke for å sammenligne artisten Damien Rice med Turboneger, men jeg stiller spørsmålstegn om han i Norge er større en Turboneger.
  For dere unge på ukelønn og studiepenger er det klart at det er kjett med slike priser, men samtidig går det litt på prioriteringer.
  Men nå skal jeg på konsert!

 2. Turboneger, eller Turbonegro, eller sukkerkolør, eller hva de nå heter, er kult. Kult er kult. Kult er hippt. Hippt er moderne, og altså ikke noe for meg. Noen mener derimot at alt moderne er noe for seg, og kler seg opp i det nyeste av det nyeste, og går med lue om sommeren i 30 grader. Disse menneskene tenker ikke på hva som er lurt, smart eller hva som har noe for seg. De tenker kun på hvordan de ter seg, og hva andre mener om dem. Slike diletantiske vesner finnes det dessverre altfor mange av i verden, og ikke minst i Norge. Har en ikke langt hår, er en ikke tøff. Har en ikke de nyeste buksene og de nyeste skoene, er en ikke tøff. Går en ikke på konsert med Turboneger, så er en ikke tøff. Da er man en taper, også kjent som «loser» i enkelte kretser. I mine øyne er det derimot de som går på konsert med Turboneger kun fordi det er tøft, moderne og hippt, de som betaler 370 kroner for å komme inn uten å egentlig ha noe der å gjøre bortsett fra å være der, som er taperne. Jeg tipper 36,8% av de som var på Turboneger var der av den grunnen.
  – Hank fra Helvete han er kul. Han er gal, og det er kult. Jeg skjønner ikke hva han synger, eller hva han mener med det han gjør, men det er jævlig kult, og jævlig moderne. Skal vi ta på oss luene våre og gå eller?
  Roping av ordet ereksjon synes den kule ungdommen i dag at er fantastisk morsomt. Jeg tipper det lugger litt i pungen til de fleste når Hank spiller opp til penisdans på lokalet. Tenk at en mann er så stolt over at han får tissen sin til å reise seg, at han på rope det ut til hele verden.
  – Se! Se! Jeg har ereksjon! Kom og se! Kom og kjenn!
  Dette gjenspeiler samtidig et annet fenomen i dagens samfunn. Jo grovere du er, jo friere du er, og strengt tatt hvor dummere du er, jo mer verdsatt og kul er du. Slenger du tissen din fram i ny og ne, faller damene som fluer. Det er akkurat som om damene tror at vi gutta som holder tissen i buksa, rett og slett ikke har noe å vise fram. Har du ikke lagt kjønnsorganet ditt på bordet på victoriahaven, så har du ikke så mye å komme med egentlig. Så mye å vise til, har du heller ikke hvis du oppfører deg pent, behersket og ansvarsfullt. Hvorfor er de peneste damene sammen med de største idiotene? Er alle fine damer født med feil sperre? Hva er det med oss vanlige, småtjukke gutta, som har kvaliteter som god humor, godt humør, som er snille og ansvarsfulle? Er vi for kjedelige? Må en virkelig pine seg gjennom en konsert med den mest moderne gruppa, iført de mest moderne klærne, og kjenne svetten hagle under lua for å henge med i dag? Svaret er nok ja. Vi streitinga må nok vente til stigningstallet til damenes eventyrlyst blir negativt, og vi alle er blitt 35 og gode fedreemner før vi for alvor får tatt i bruk det Hank og gjengen synger om. Heldigvis er jeg ikke alene. Jeg er nå omgitt av folk med min egen samfunnslegning, ja iallfall nesten…

 3. Poenget mitt er at Turboneger er pengegriske. Sjøl om man kan ta åtte tusen kroner for en billett, så gjør man det ikke. At deLillos kunne tatt det dobbelte, men ikke gjorde det er vel beviset på at det er noen som lever av musikk uten å ta månedslønna til folk.
  Damien Rice kosta forøvrig 240 – en stiv pris, men likevel 130 kroner billigere enn Turboneger.
  Hvis noen av Grotta-banda når Turbonegers ego så kan det godt hende de vil ta så mye penger, men akkurat nå tror jeg Turboneger stiller i en egen klasse.
  Og Kristian ønsker seg dame 🙂

 4. God diskusjon, gutter. Jeg var selvsagt på Turboneger og fikk kritikk for at jeg ikke «tok nok av». Vel, jeg syns det var kult, selvsagt. Alt med høy lyd og trøkk er jo det. Men jeg lever ikke lenge på noe sånt. Så jeg støtter nok Kristian i mye, men jeg velger å bruke 370 kr på Turboneger i Hamar, framfor flere tusen på Macca….

 5. Kjempemange gode poenger Kristian!
  Har tenkt mye av det du sier her, og jeg støtter deg fullt ut i det du sier.
  Turboneger er et mye omtalt band jeg hadde lyst til å se. Er på mange av konsertene på Hydranten pga. selve konsertopplevelsen.
  Konsertopplevelsen for meg er ofte mye viktigere enn hvilket band som spiller.
  Dette bør man respektere, og det er mange som meg. Jeg er ikke den som reiser verden rundt for å følge en bestemt artist. Jeg går og ser på de bandene som kommer til Hamar. Om det er Turboneger eller et ukjent band som spiller for 1000,- på Grotta spiller forsåvidt ikke så stor rolle, selv om Turboneger leverer noe spesiellt og unorskt.
  Gårsdagens konsert var helt suveren, og det var så absolutt verdt penga. Ingen som forlot Hydranten i går mente det var bortkastede penger.
  Det er forøvrig helt håpløst å diskutere markedsverdi og markedskrefter med en som stemmer RV 🙂
  PS! Din partifelle Magnus Mo ble observert på konserten…

 6. Enig med O. Sundt i at markedskreftene må råde. Det er tross alt helt frivillig å møte opp på konsert og jeg kan ikke si at jeg blamer Hydranten for detta. Mye god publisitet for dem. Skal være helt enig i ettertid at det ikke var verdt 370 kroner.

 7. «å diskutere markedsverdi med en som stemmer RV, er som å diskutere hjertevarme med en kapitalist. Håpløst begge delene.»

 8. Til anonym og latterlig tosk som skrev det forrige sitatet:
  å kalle meg en kald kapitalist forteller kun en ting om deg. Du kjenner meg ikke i det hele tatt, og ved å være anonym her gjør du deg selv en tjeneste.
  Burde ikke giddet å svare på et slikt innlegg, men du måtte bare få høre at du er en tosk.

 9. Selv om jeg er enig i det du sier Kristian, skal du passe deg litt for å kalde folk for dumme og idioter.
  Jeg har jo selv tenkt litt på dette og vil gjerne gi deg noen svar:
  Mange av gutta er jo veldig like jentene som du omtaler. Første tingen det sees etter er om a er noe pen, før pupper, rompe og resten av kroppen nøye betraktes. Er det bra, ja da blir man jo nesten helt forelska 🙂
  Er ikke gutta like patetiske som de jentene da?
  Det er viktig å ha noe å vise frem til verden. Status for mange er tydligvis en kjekk gutt, eller ei fin jente.
  Grunnlaget for et forhold er litt for tynt og for dumt, og de går som regel rett vest etter en stund.
  Forhold som fungerer er basert på alt annet.
  Jeg ser bare på to forhold som jeg mener er bunnsolide og bra, som er basert på mer enn kun utseende.
  Lise/Cato og Ingrid/Martin er to prakteksempler på forhold som er gode og langvarige nettopp på grunn av at de valgte hverandre utifra et ønske om å tilbringe mer tid med en person man allerede kjente og likte godt. Selvfølgelig er disse forholdene forhold der begge parter er ekstremt pene og vakre mennesker, men allikevel er ikke det hovedårsaken til at de fant hverandre.
  Hvorfor er jeg ikke overrasket over at dette går bra? Fordi Lise og Ingrid var en del av vennekretsen, og i denne kretsen finnes det bare bra mennesker. Det er ikke noe «pakk» med. Hvorfor er det ikke det? Fordi ingen liker å være med slike mennesker over lengre tid.
  Men allikevel er det mange som allikevel ønsker å knytte seg opp mot slike mennesker i et så viktig og essensielt valg, som valget av en du skal tilbringe masse tid med. Rart? Ja, veldig, men slik er det nå en gang…
  Ingenting er bedre enn å vise frem en kjekk gutt/fin jente til vennene sine…
  Da er det lite viktig om forholdet er dødt og kjedelig…

 10. Randi Sleppen hadde tydelig rett i at ingen forstår min humor og ironi. Jeg skal ikke påstå at jeg ikke mener det jeg har skrevet, men tanken var nå å skrive med en humoristisk undertone, og ikke starte en debatt om parforhold. Men at debatten blusset opp er jo ingen uting. Det er viktig at ting blir debattert.

 11. For det første vil jeg si takk til Ole J for de fine ordene! Det varmet mitt hjerte, selv om det kanskje kan stilles spørsmålstegn ved noe av det. At min partner, livsledsager, dame, kjæreste eller økonomiske støtte om dere vil er noe av de vakreste som går på to bein, både når det gjelder det indre og det ytre, er vel hevet over all tvil. Men at jeg, en langhåra «tøffing» som går med lue, en disneylue tilogmed, når det er plussgrader ute(riktignok bare et par…) og står på hydranten og synger at jeg har ereksjon mens jeg ler av en hvis Hank von Helvete når han snakker om sin egen ereksjon, skulle være noe tess?? Der tror jeg ikke du vet hva du snakker om Ole, bare spør Kristian! For øvrig vil jeg bare si at konserten var knallbra, til tross for de uhyre stive billettprisene. Jeg valgte, etter nøye vurdering, å investere i en billett for å se Turboneger, Norges største hype, på Hydranten selv om det egentlig var altfor, altfor dyrt, også for meg, stinn av gryn som jeg er! Og selv om man kan stille spørsmålstegn ved at Turboneger, som et tidligere undergrunnsband, kan forsvare en såpass høy billettpris for en relativt kort opplevelse, for det kan man virkelig, så er fortsatt konsertene deres umåtelig bra, og ikke minst en opplevelse. Jeg kommer aldri til å betale så mye for å se dem igjen, men det var som sagt en enorm opplevelse. Stemningen sto i taket og jeg tror aldri konsertarrangørene på Hydranten har opplevd makan til trøkk både før, under og etter en konsert. Men jeg forstår irritasjonen og kritikken, og er vel i bunn og grunn enig. Det forandrer likevel ikke på at konserten var vanvittig bra, og ihvertfall nesten verdt pengene. Noe som derimot var verdt pengene og vel så det, og som oser mye mer av respekt, var den tidligere nevnte(ikke av meg) og noe berømte(?) konserten på Grotta hvor publikum fikk tre supre band for under 100-lappen, som allikevel ga alt og måtte dra hjem uten altfor stor økonomisk gevinst. Det er slik vi egentlig lik, og det er slik vi vil ha mer av!! Talas på fæst!

 12. «Folk kommer på konserten uansett. Det gjelder å smi mens jernet er varmt er det noe som heter, og Turboneger er nå på et slikt stadie at de kan ta masse penger for konsertene sine.»
  Kald kapitalisme?
  Jon Arne: Jeg «skylder» heller ikke på Hydranten. Det er åpenbart bandet som smir mens nevnte jern er varmt.

 13. Klart det er kald kapitalisme. Men det er fortsatt slik at folk har en selvstendig vilje, og får vurdere selv om de ønsker å bruke penger på tiltaket eller ikke. Det er jo ikke slik at man dør om man ikke går på turboneger… Det er en ren prioritering av overskuddsmidler, i hvert fall bør det være det.

 14. Forresten skuffende at ikke flere involverer seg i den meget interessante diskusjon som pågår under «skolehverdag»…….

 15. Quote:
  «Men at jeg, en langhåra «tøffing» som går med lue, en disneylue tilogmed, når det er plussgrader ute(riktignok bare et par…) og står på hydranten og synger at jeg har ereksjon mens jeg ler av en hvis Hank von Helvete når han snakker om sin egen ereksjon, skulle være noe tess?? Der tror jeg ikke du vet hva du snakker om Ole, bare spør Kristian!»
  Selvfølgelig mener jeg at du er noe tess, det er jo det som er poenget Cato. Det er Kristian som hetser denne type oppførsel, noe som jeg ikke er enig i.
  Jeg var kanskje værre en deg på konserten. Jeg syntes konserten var dritkul, og endte opp med et par ødelagte sko, gjennombløt t-trøye og en masse deilig blod i trynet, mens jeg koste meg da 500 stk sang «Fitte fitte fitte!» Det var et stort øyeblikk for lærerstudenten det!
  Du er min venn, og jeg liker deg, og jeg er veldig glad for at du er sammen med Lise. Både hun og jeg er enig i at ingen er bedre for henne enn deg. Du er kongen Cato, selv om du går med lue og ler av ereksjon!
  Noe som jeg også gjør…
  🙂

 16. Jeg skal innvolvere meg mer i den diskusjonen også Jon Arne 🙂
  Hadde vært mer moro å diskutert fotball…

 17. hva var det egentlig du mente Cato? Hva var det olle skulle spørre meg om?
  Forøvrig er det moro å se at en diskusjon passerer 20 innlegg.

 18. Jeg tror Cato mente at du mente at han ikke var bra nok for Lise siden han var veldig lik beskrivelsen av en slik gutt som du ikke hadde sansen for.

 19. Din humor er nok for avansert og original for folk flest, mykle. Det du skriver der oppe er tross alt humor på et såpass høyt niva, men samtidig så subtilt, at folk flest har vanskelig for å forstå hva du egentlig mener. Innovativt ja! Spennende ja! Morsomt ja!

 20. Hvorfor skrive et innlegg til deg selv som forsvarer dine meninger i form av ironi, og så signere med Otto Jespersen Kristian??
  Det sto ikke noe galt i det innlegget ditt, som i tilegg til å beskrive hva du egentlig mener også er ganske morsomt 🙂
  Otto Jespersen.. hehe 🙂

 21. Om Kristian nå viser seg å ikke være Otto Jespersen, trenger man ikke være rakettforsker for å skjønne hva han mener med innlegget sitt. Du trenger bare å kjenne han litt 🙂

 22. Jeg vet ikke hva Innovativt betyr, så det var nok ikke meg, Olle.
  Hvorfor skulle nå prøve å skjule budskapet i innlegget mitt da jeg Søndag 21. Mars 2004 23:10 skrev følgende:
  «Jeg skal ikke påstå at jeg ikke mener det jeg har skrevet, men tanken var nå å skrive med en humoristisk undertone, og ikke starte en debatt om parforhold.»

 23. «Forklar deg, Martin! Har hverken du eller jeg en fri vilje eller sikta du til noe annet?»
  Nei, den tanken har jeg gitt opp for lenge siden.

 24. Nei, jeg mente ikke at Kristian har noe imot meg eller forholdet til lise og meg… syns bare det var litt morro hvordan beskrivelsen kunne passe på meg. Prøvde bare å henge meg på ironibølgen her. Jeg synes det Kristian skrev var ustyrtelig morsomt og han har så visst et poeng. Jeg følte meg verken såret, støtt eller vonbroten. Så da vet dere det!!!

 25. Alle synes selvsagt at det er morsomt, men det er på en måte kjett når man kan le så godt av en ting som til de grader er så tragisk…
  Med det avslutter jeg denne diskusjonen.

 26. Takk, takk, Cato!
  Jeg visste jo at du lo av meg… 😉 Nå har forøvrig Eldri sett ei jente med clapton-tskjorte på NTNU. Det gir håp for sånne som meg!
  At Ole Johnny har avsluttet denne diskusjonen, tror jeg ikke noe på. Det er tydelig tungt for han å le av seg selv, noe jeg slettes ikke ser på som tragisk, kun realitet! 😉

 27. «When asked if he was bothered about the money it cost him, he replied that any real musician should be in it for the music, and you had to question the motives of certain groups and singers who were up in arms about music downloading.»
  «He» er vokalisten i Franz Ferdinand, Alex Kapranos. Jeg velger å sette det i en sammenheng, og synes han har et poeng. 😉