in svineri

Svinske uttrykk

Det er jo ofte vi hører svinske uttrykk i hverdagslivet – jeg skal her prøve å forklare om uttrykkene kan stemme..
«Dette var da svinaktig godt!» – Kanskje ikke et så ofte brukt uttrykk, men likevel så stemmer det. Svin er nemlig godt! Mm…
«Du spiser som en gris!» – Dette stemmer i visse tilfeller, men i beregningene må vi ta med at griser sjelden eller aldri bruker kniv, skje eller gaffel. Den vanligste måten griser spiser på er å slafse i seg maten ved å bøye hodet ned mot asjetten/skåla/trauet. Det er sikkert noen som gjør det, men ganske få. Derfor mener jeg at dette uttrykket misbrukes for ofte (ihvertfall i mitt eget hjem;-))
«Det ser ut som et grisehus!» – Forhåpentligvis ikke. Dette uttrykket misbrukes særdeles ofte i mitt eget hjem, av uforståelige grunner. Min mor har da vitterlig vært i et grishus, og må da kunne spare seg slike bemerkninger om rommet mitt? Det er da ikke møkk på gulvet mitt i det hele tatt, mens i et grisehus derimot.. Man kan forøvrig bytte ut «et grisehus» med «en svinesti», men dette vet jeg ingenting om. Jeg har aldri sett en svinesti.
Fordi jeg ikke ville spille kort, har det blitt uttalt «Torstein er et svin». Var det dumt av meg å tolke dette positivt – grisevennlig som jeg er…?

Write a Comment

Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.